Презентація. Фізика , гроші та знання.Пізнавально – розважальне-заняття в рамках проведення тижня фізики

Про матеріал

Основні завдання:

- визначення в кожній дитині особистості, виховання в дусі загальнолюдських цінностей на основі Добра, Любові, Толерантності;

- реалізація парадигм безперервного розвитку людини, самовизначення й самореалізації;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика , гроші та знання. Пізнавально – розважальнезаняття в рамках проведення тижня фізикизаняття

Номер слайду 2

Що в народі називають капустою ?

Номер слайду 3

В народі є така прикмета - носити в сумочці магніт, щоб було багато грошей . Як це можна пояснити?

Номер слайду 4

Як відомо з законів фізики Ніщо не може пропасти без слідно. ________ не виникає з нічого і не зникає в нікуди, а може лише перетворюватись з однієї форми на іншу. Підскажіть пропущене слово. Чи можна даний закон застисуватидля грошей ?

Номер слайду 5

Задача Спробуйте розташувати на 16 клітках чотири монети одного номіналу й чотири іншого так, щоб у жодному ряді – горизонтальному, вертикальному або діагональному – не зустрічалося б по дві однакові монети. Будьте уважні – ця задачка не така проста, як здається!

Номер слайду 6

Відповідь

Номер слайду 7

Задача Якщо з інтелігентного, скромного і тактовного фізика вимагають гроші за два кілограми ковбаси, а він бачить, що ваги з ковбасою показують всього один кілограм, то чи закричить фізик на весь магазин: «Вибачте, вага вашої поганою ковбаси не два - тільки один кілограм!Відповідь Чемний фізик не стане так грубо виражатися, тому що пам'ятає: в кілограмах виражається лише одна фізична величина - маса. Вага виражається зовсім в інших величинах - в ньютонах

Номер слайду 8

Грошові знаки являють собою своєрідну візитну картку держави і нації. Як правило, хоча і не завжди, на грошових знаках країн традиційно зображаються особистості, які зіграли визначну роль у формуванні і житті держав або внесли особливий внесок в розвиток суспільства, мистецтва, науки, техніки. Серед таких особистостей, які мають честь бути зображеними на банкнотах і монетах, в різних країнах світу опинилися і фізики та астрономи

Номер слайду 9

Карл Фрідрих Гаусс (1777-1855)БАНКНОТА 10 марок, Германія 1991р

Номер слайду 10

Йоганн Карл Фрідріх Гаус (нім. Johann Carl Friedrich Gauß)німецький механік, фізик, астроном і геодезист. Вважається одним з найвидатніших математиків всіх часів, «королем математиків». На аверсі банкноти зображені портрет вченого і одне з найбільших відкриттів в математиці - функція нормального розподілу випадкової величини. На реверсі банкноти зображений секстант. Секстант - оптичний прилад для вимірювання величини кута між двома видимими об'єктами. Секстант найчастіше застосовується для вимірювання висоти астрономічних об'єктів над горизонтом з метою визначення географічних координат.

Номер слайду 11

Ісаак Ньютон (1642-1727)БАНКНОТА 1 фунт стерлінгів, Англія, 1978 рік

Номер слайду 12

Ісаак Ньютон (англ. Sir Isaac Newton 1642-1727) англійський фізик, математик, механік і астроном, один з творців класичної фізики. Автор фундаментальної праці «Математичні початки натуральної філософії», в якій він виклав закон всесвітнього тяжіння і три закони механіки, які стали основою класичної механіки. Розробив диференціальне та інтегральне числення, теорію кольору, заклав основи сучасної фізичної оптики.

Номер слайду 13

Рене Декарт (1596-1650)БАНКНОТА 100 франків, Франція, 1942 рік

Номер слайду 14

Вклад в розвиток науки. Рене Декарт (фр. René Descartes)- французький філософ, математик, механік, фізик і фізіолог, творець аналітичної геометрії і сучасної алгебраїчної символіки, автор методу радикального сумніву в філософії. Він сформулював закон збереження кількості руху, запровадив поняття імпульсу сили.

Номер слайду 15

Блез Паскаль (1623-1662)500 франків, Франція, 1977 рік

Номер слайду 16

Вклад в розвиток науки Блез Паскаль (фр. Blaise Pascal 1623)-французький математик, механік, фізик, літератор і філософ. Класик французької літератури, один із засновників математичного аналізу, теорії ймовірностей і проективної геометрії, творець перших зразків лічильної техніки, автор основного закону гідростатики.

Номер слайду 17

http://tmel.ru/matematiki-i-fiziki-na-dengax/

Номер слайду 18

Леонард Ейлер (1707-1783)10 франків, Швейцарія

Номер слайду 19

Вклад в розвиток науки Леонард Ейлер (нім. Leonhard Euler) - швейцарський, німецький і російський математик і механік, що вніс фундаментальний внесок в розвиток цих наук (а також фізики, астрономії та ряду прикладних наук). Ейлер - автор більш ніж 850 робіт (включаючи два десятка фундаментальних монографій) з математичного аналізу, диференціальної геометрії, теорії чисел, наближеним обчисленням, небесної механіки, математичної фізики, оптики, балістики, кораблебудування, теорії музики та іншим областям. Він глибоко вивчав медицину, хімію, ботаніку, повітроплавання, теорію музики, безліч європейських і стародавніх мов. Академік Петербурзької, Берлінській, Туринської, Лісабонської і Базельської академій наук, член Паризької академії наук.

Номер слайду 20

Галілео Галілей (1564-1642)2000 лір, Італія, 1973

Номер слайду 21

Вклад в розвиток науки Галілео Галілей (італ. Galileo Galilei) - італійський фізик, механік, астроном, філософ і математик, що зробив значний вплив на науку свого часу. Він першим використав телескоп для спостереження небесних тіл і зробив ряд видатних астрономічних відкриттів ( винайшов телескоп). Галілей- засновник експериментальної фізики. Своїми експериментами він переконливо спростував умоглядну метафізику Аристотеля і заклав фундамент класичної механіки.

Номер слайду 22

Альберт Ейнштейн (1879-1955)5 лір, Ізраїль, 1968 рік

Номер слайду 23

Вклад в розвиток науки Альберт Ейнштейн (нім. Albert Einstein) - фізик-теоретик, один із засновників сучасної теоретичної фізики, лауреат Нобелівської премії з фізики 1921 року, громадський діяч-гуманіст. Жив в Німеччині (1879-1893, 1914-1933), Швейцарії (1893-1914) і США (1933-1955). Почесний доктор близько 20 провідних університетів світу, член багатьох Академій наук.

Номер слайду 24

Домашнє завдання Підготувати розповідь про відомих фізиків та їх відкриття які є зображені на різних грошових знаках та не були сьогодні згадані на нашому занятті

Номер слайду 25

Дай правильно відповідь: Чий портрет ти бачиш на купюрі ?

Номер слайду 26

Бенджамін Франклін (1706-1790) - політичний діяч, дипломат, журналіст, видавець, вчений і винахідник. У 1749 році він вперше експериментально довів електричну природу блискавки. Знаменитий досвід Франкліна з повітряним (електричним) змієм переконливо показав можливість «вилучення» електрики з хмар: він заряджав лейденську банку (перший винайдений конденсатор) подібно до того, як це здійснювалося за допомогою електростатичної машини. Франклін виклав першу послідовну теорію електричних явищ, винайшов громовідвід. Вважається, що саме він ввів такі терміни, як «батарея», «заряд», «розряд».

Номер слайду 27

Хто автор цих слів?«Тіла притягуються один до одного з силою, модуль якої пропорційний добутку їх мас і обернено пропорційний квадрату відстані між ними.» Галілео Галілей Ньютон Ньютон Архімед Архімед Торрічеллі Торрічеллі

Номер слайду 28

Закон ... звучить наступним чином:«Тиск в рідинах і газах передається без зміни в кожну точку рідини або газу.» Архімеда Архімеда Ньютона Паскаля Ампера

Номер слайду 29

Хто сформулював цей закон?«Сила, що виштовхує тіло з газу, дорівнює вазі газу, взятого в обсязі тіла.» Паскаль Архімед Галілео Галілей Резерфорд

Номер слайду 30

Цікаво знати Як за допомогою знань з фізики можна прикрасити оселю та зберегти кошти

Номер слайду 31

Джерелом світла можуть бути ... Звичайні фрукти

Номер слайду 32

Електрика від яблучного кільця

Номер слайду 33

Апельсинова батарея

Номер слайду 34

ВІДПОЧИВАЄМО ТА ПРИГАДУЄМО Ми з вами вивчали, що всі тіла складаються з атомів та молекул. Поясніть мені, що заважає учню, що не виконав домашнє завдання з фізики, розпастися на окремі молекули і зникнути з поля зору вчителя?

Номер слайду 35

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
5 липня 2018
Переглядів
1693
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку