Презентація "Фізкультхвилинка на уроках англійської мови"

Про матеріал
В наш час, коли в учбовий процес впроваджуються нові комп’ютерні технології, які сприяють недостатній руховій активності учнів, фізкультхвилинки повинні бути невідємною частиною кожного уроку. Відомо, що впродовж шкільного навчального дня поступово збільшується ступінь втоми дітей, знижується їх працездатність. Першими ознаками цих змін є неуважність; збільшення кількості помилок під час виконання завдань; ненавмисне порушення дисципліни (відволікання від навчальної роботи, розмови та ін.). Тривале сидіння за партою вимагає постійного статичного напруження м’язів спини, шиї, ніг, що призводить їх до застою крові у ногах, ділянках таза та живота, тобто призводить до загальної втоми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Physical Activity

Номер слайду 2

Зміст. Передмова…………………………………………………………………………... Розділ 1. Основні вимоги до організації та проведення фізкультхвилинок……….….. Розділ 2. Фізкультхвилинки2.1. Фізкультхвилинки для очей …………………………………………….……2.2. Фізкультхвилинки для рук…………………………………………….………2.3. Фізкультхвилинки для ніг………………..……………………………….…... Розділ 3. Вправи для зняття психологічної напруги і втоми.3.1. Загальна розминка…………………………………..………………………..3.2. Релаксація……………………….……………………………………………... Розділ 4. Рухливі ігри………………………………………..…………………………………

Номер слайду 3

Основні вимоги до організації та проведення фізкультхвилинок:- фізкультхвилинки проводяться на початковому етапі втоми (8-14 хвилина уроку), в залежності від віку учнів, складності матеріалу;- для молодших школярів доцільно робити фізкультпаузу між 15-20 хвилинами уроку;- тривалість проведення – 2-3 хвилини (під час проведення фізкультпауз учні можуть сидіти за партами або стояти біля них, або біля дошки, поодинці чи групами);- вправи повинні бути добре відомими дітям, простими за структурою, цікавими за змістом, зручними для виконання на обмеженій площі;- комплекс обов’язково повинен містити вправи, що впливають на великі групи м’язів та сприяють поліпшенню діяльності всіх органів;- вчитель повинен володіти культурою рухів та образно демонструвати вправи, вміти поєднувати рухи з музичним супроводом, знати основні терміни фізичних вправ. Римівки, пісні, ігри сприяють міцному запам’ятовуванню слів та словосполучень. Вони урізноманітнюють уроки, роблять їх цікавішими.

Номер слайду 4

1. Фізкультхвилинки для очей. Завдання: розвиток мовного апарату, творчої активності, зняття напруги і втоми очей. Look at the ceiling, Look at the floor,Look at the window,Look at the door. Point to the window,Point to the door,Point to the ceiling,Point to the floor.

Номер слайду 5

2. Фізкультхвилинки для рук, для кистей рук. Завдання: розвиток мовного апарату, творчої активності, зняття напруги і втоми рук.

Номер слайду 6

3. Фізкультхвилинки для ніг. Завдання: розвиток мовного апарату, творчої активності, зняття напруги і втоми ніг. Під час уроку буде доцільним включати вправи на релаксацію для ніг. Вправи виконуються колективно та тільки стоячи.

Номер слайду 7

4. Загальна розминка. Завдання: розвиток мовного апарату, творчої активності, зняття напруги і загальної втоми.

pptx
Додано
1 грудня 2021
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку