Презентація "Фізкультурна хвилинка для зняття стомлення з тулуба і ніг"

Про матеріал
Пiд час навчальних занять доцiльно проводити зі студентами фiзкультурнi хвилинки. Мета фiзкультурної хвилинки — зняти локальне (з тулубу, очей, рук, ніг) чи загальне стомлення. Фiзкультурнi хвилинки, спрямованi на усунення загального стомлення, комплектують iз вправ для рiзних груп м’язiв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізкультурна хвилинка для зняття стомлення з тулуба і ніг

Номер слайду 2

В. п. сидячи, руки на пояс. Випрямити ноги під столом і сильно відтягнути носки. Затримати положення. Натягнути носки на себе. Затримати положення. Струснути розслабленими ногами, поставити стопи на підлогу. Повторити 4-6 разів.

Номер слайду 3

В.п. - встати зі стільця, виконати 10 піднімань на носки. Знову сісти і струснути розслабленими ногами.

Номер слайду 4

В.п. - сидячи, взявшись руками за сидіння збоку. Ноги зігнути під стілець і натискати носками в підлогу, одночасно тягнутися вгору. Повернутися у в.п., розслабити м'язи. Повторити 2-3 рази.

Номер слайду 5

В. п. - упор сидячи на краю стільця, прямі ноги на підлозі. Випрямити тулуб і прогнутися. Злегка зігнутися і "провалитися" в плечових суглобах. Випрямитися і прогнутися (груди вперед), голову назад не нахиляти. Повернутися у в. п. Повторити 4-6 разів. Потім сісти, розслабити м'язи рук, ніг і тулуба.

Номер слайду 6

В.п. сидячи, руки внизу. Витягнути ноги вперед, руки підняти вгору, потягнутися; розслабити м'язи тулуба і ніг, нахилитися вперед, руки опустити. Повторити 2-3 рази.

Номер слайду 7

В.п. - стійка ноги нарізно, руки вгору і в сторони. Виконати поворот тулуба вправо, руки розвести в сторони. Потім виконати нахил вперед до правої ноги. Повернутися у в.п. те ж в іншу сторону. Повторити 4-6 разів. Струсити по черзі розслабленими ногами.

Номер слайду 8

В.п. - основна стійка. Виконати мах лівою ногою вперед-вправо, руки розвести в сторони. Приставити ліву ногу до правої, дугами донизу схрестити руки перед грудьми, голову нахилити вперед. Виконати те ж в іншу сторону. Повторити 4-6 разів.

Номер слайду 9

В.п. - стійка на лівій нозі, права нога вперед на носок, руки на пояс. Зігнути праву ногу вперед. Розігнути її вниз з легким ударом, як би відштовхуючись полупальцами від підлоги. Виконати те ж іншою ногою. Повторити по 3-4 рази правою і лівою ногами

Номер слайду 10

В. п. - стоячи, руки до плечей. Встати на носки, підняти руки вгору. Виконати два пружні присідання, руки покласти на коліна. Повторити 6-8 разів.

Номер слайду 11

В п. - стійка на правій нозі, ліва нога в сторону на носок, руки на пояс. Ковзаючи по підлозі ногою, ліву ногу вперед, убік, назад і в в. п. Виконати те ж, стоячи на лівій нозі. Повторити 4-6 разів

pptx
Додано
15 травня 2021
Переглядів
498
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку