Презентація " Формувальне оцінювання"

Про матеріал
Формувальне оцінювання, як шлях до підвищення навчальної мотивації учнів. Принципи і стратегія, технології формувального оцінювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формувальне оцінювання – шлях до успішного навчання

Номер слайду 2

Навіщо потрібне формувальне оцінювання?Основна причина- зниження навчальної мотивації, діти не хочуть навчатися!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

різниця між традиційним і формувальним оцінюванням{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Традиційне оцінювання. Формувальне оцінювання. Мета. Оцінити рівень навчальних досягнень. Оптимізувати навчальний процес. Хто оцінюєУчитель. Самооцінка, взаємооцінка. Що оцінюється. Знання. Уміння, навички, компетенціїОцінюється. Результати навчання. Процес навчання. Порівнюється. З іншими учнями. З попередніми досягненнями. Пріоритети. Оцінки. Учіння. Тип взаємодії учнів. Конкуренція. Співпраця, співтворчість. Критерії оцінювання. Нечіткі Чіткі, прозоріМотивація. Знижується. Підвищується. ПОРІВНЯЙМО:

Номер слайду 5

Формувальне оцінювання-це не оцінка, це механізм зібрання інформації, з допомогою якої вчитель відслідковує, корегує навчальний процес з метою поліпшення навчальних досягнень учня.

Номер слайду 6

Принципи формувального оцінювання

Номер слайду 7

СТРАТЕГІЯ формувального оцінювання

Номер слайду 8

РОЛЬ УЧИТЕЛЯ при формувальному оцінюванню

Номер слайду 9

інструменти формувального оцінювання

Номер слайду 10

Приклади інструментів формувального оцінювання. Алгоритм самооцінки в кінці уроку. Яке було завдання? (Вчимося пам’ятати мету уроку)Вдалося виконати завдання? (Вчимося порівнювати результат з метою)Завдання виконано правильно чи не зовсім? (Вчимося знаходити й визнавати помилки)Виконано завдання самостійно чи з допомогою вчителя?(Вчимося оцінювати процес навчання)

Номер слайду 11

Рефлексія в кінці уроку-Що зрозумів, чому навчився на уроці?-Що було цікаво, складно, вдалося?-Мені ще потрібно повчитися…-За що можна похвалити себе, однокласників, учителя?-Навіщо нам потрібен був цей урок?-Що найбільне вразило?-Що ви вважаєте потрібним для запам’ятовування?-Над чим треба ще попрацювати?

Номер слайду 12

“Світлофор” (робота на уроці)Зелений колір – завдання виконано правильно, працював активно. Жовтий колір – виконав завдання, використовував допомогу вчителя. Червоний колір – потрібна допомога, сам не впораюсь.

Номер слайду 13

Індивідуальна картка навчального поступу учня Ім’я учня_____________________________________ ++ має значні успіхи; + демонструє помітний прогрес. V досягає результату з допомогою вчителя;! потребує значної уваги і допомоги. Ціль / уміннядатадатадатадата. Відповідає на питання «так/ні»++++++Відповідає на спеціальні питання!VV+Взаємодіє з іншими    

Номер слайду 14

Оцінювальний аркуш для групи (класу)Розділ 7 Прізвище ім’я учня. Лексика: почувши слово, вказує на відповідний малюнок. Лексика: називає зображення. Усна інтеракція. Задає питання і відповідаєРозігрує сценку, правильно використовуючи слова і фрази. Читає слова з довгим голосним звуком                                                                

Номер слайду 15

Таблиця ЗХД до теми «Трикутники»(Знаю, Хочу дізнатися, Дізнався (-лася){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Що я знаю про трикутники?Що я хочу дізнатися про трикутники?Що я дізнався (-лася) про трикутники?                        

Номер слайду 16

Результат формувального оцінювання

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бальчу Марія
    кратно, змістовно,чудово
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Жакун Тамара
    Дякую! Лаконічно і зрозуміло.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
8793
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку