Презентація "Формування ціннісних орієнтацій молоді в системі діяльності педагогічного колективу"

Про матеріал

Дана презентація створена до доповіді на педагогічній раді з питання "Формування ціннісних орієнтацій молоді в системі діяльності педагогічного колективу". Ціннісні орієнтації – спрямованість індивіда на моральні, духовні, матеріальні, соціальні, життєві, родинні цінності. До презентації включені результати опитування учнів вечірньої школи стосовно розподілу цінностей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування ціннісних орієнтацій молоді в системі діяльності педагогічного колективу

Номер слайду 2

Групи цінностей: Матеріальні (природні блага, укладені в природних багатствах; предмети матеріального світу, створені в результаті людської праці, а також предмети культурної спадщини минулого)Соціально-політичні (соціальне благо, що міститься в політичних і соціальних рухах, а також прогресивне значення історичних подій, що сприяють процвітанню суспільства, зміцненню миру і співпраці між народами і т. д.)Духовні(цінності науки, моралі, мистецтва, філософії, права і т. д.)

Номер слайду 3

Матеріальні, соціально-політичні та духовні цінності тісно взаємопов'язані, і в кожному з видів є аспект іншого виду цінностей. Більше того, є цінності, які можна віднести і до матеріальних, і до соціально-політичних, і до духовних. Це перш за все цінності, що мають загальнолюдську значущість. Серед таких - життя, здоров'я, свобода і т. п.

Номер слайду 4

Класифікація цінностей по суб'єктах:Індивідуальні;Групові;Загальнолюдські.

Номер слайду 5

Провідні чинники, що впливають на формування ціннісних орієнтацій. Сімейне виховання;Освітнє середовище;Засоби масової інформації, в тому числі Інтернет;Група однолітків.

Номер слайду 6

Загальні показники розподілу цінностей серед учнів (жовтень 2017р.)

Номер слайду 7

Загальні показники розподілу цінностей серед учнів (жовтень 2017 р.)

Номер слайду 8

Потужним джерелом формування ціннісних орієнтацій учнів є виховний потенціал кожного уроку

Номер слайду 9

Способи формування ціннісних орієнтацій на уроках: Втілення цінностей (взірець учителя)Розповідь історій (біографій, винаходів)Роздуми над метафорою (притчі, приказки, афоризми)

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
29 березня 2018
Переглядів
3267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку