Презентація "Формування громадянина в системі загальноосвітнього навчального закладу здатного до усвідомленого суспільного вибору"

Про матеріал

Презентація на тему "Формування громадянина в системі загальноосвітнього навчального закладу здатного до усвідомленого суспільного вибору" до виступу для педагогічних працівників освітнього закладу. Складається з 21 слайду.

Основні питання, що розглядаються в презентації:

  • Громадянська освіта є складною динамічною системою, що поєднує;
  • Громадянська освіта є складною динамічною системою, що поєднує:;
  • Громадянське виховання;
  • Мета громадянського виховання;
  • Сутнісними характеристиками громадянина в сучасних умовах;
  • Громадянська освіта передбачає три основні компоненти;
  • Мета правового виховання:
  • Омбудсменство;
  • Завдання духовно-морального виховання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування громадянина в системі загальноосвітнього навчального закладу здатного до усвідомленого суспільного вибору

Номер слайду 2

Громадянська освіта є складною динамічною системою, що поєднує: громадянські знання, на основі яких формуються уявлення про форми і способи функціонування громадянина в політичному, правовому, економічному, соціальному та культурному полі демократичної держави; громадянські уміння та досвід участі у соціально-політичному житті суспільства та практичного застосування знань; громадянські чесноти - норми, установки, цінності та якості, притаманні громадянину демократичного суспільства.

Номер слайду 3

Громадянська освіта - навчання, спрямоване на формування знань про права і обов'язки людини. Громадянська освіта тісно пов'язана з формуванням соціально-політичної компетентності особистості у суспільній сфері, яка передбачає, перш за все, політичну, правову й економічну освіченість й здатність керуватися відповідними знаннями в умовах кардинальної перебудови суспільства.

Номер слайду 4

Громадянське виховання - процес формування громадянськості як інтегрованої якості особистості, що надає людині можливість відчувати себе морально, соціально, політично, юридично дієздатною та захищеною. Воно покликане виховувати особистість чутливою до свого оточення, долучати її до суспільного життя, в якому права людини виступають визначальними. Громадянське виховання об'єднує в собі суспільну й приватнусфери.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сутнісними характеристиками громадянина в сучасних умовах стають:функціональна грамотність у сфері соціальних відносин (сформованість громадянських компетенцій);розвинута комунікативна культура;особистісні якості, як громадянськість, патріотизм, толерантність, інтернаціоналізм.

Номер слайду 7

Громадянська освіта передбачає три основні компоненти: пізнавальний (розуміння прав та обов'язків, моральне та критичне мислення, усвідомлення цінностей), сприймальний (емоції, самоповага, відчуття ідентичності й лояльності)діяльнісно-поведінковий.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Основними аспектами правового виховання є:1. Знання правових фактів та явищ. Знання закону – перша і основна умова правового виховання. Проте засвоєння норм права потрібно здійснювати з певних позицій, щоб їх вивчення виховувало особистість у потрібному для суспільства напрямі. 2. Перспективність - необхідно навчити кожну молоду людину не тільки виконувати вимоги закону, а проявляти активність у забезпеченні законності та встановленого правопорядку. 3. Повага до права, закону, судових та правоохоронних органів, а також до осіб, які стоять на охороні закону та порядку. 4. Формування негативного ставлення не до людини, яка скїла негідний учинок, а до асоціальних дій, учинених нею.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

2013 р.

Номер слайду 19

2015 р.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
22 квітня 2018
Переглядів
923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку