Презентація «ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ В УЧНІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ ДО ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ»

Про матеріал

Перед кожним учителем фізичної культури виникають питання: як організувати діяльність школярів на уроці, щоб дати кожному учневі оптимальне навантаження з урахуванням його підготовленості, групи здоров'я? Як зацікавити учнів уроками фізкультури, якщо в сучасному світі з'явилося багато інших інтересів у школярів? Як досягти на уроці оптимального поєднання оздоровчого, тренувального, освітнього компонентів фізкультурної діяльності? Кожен учитель фізичної культури в школі - і вчитель, і вихователь, і тренер, і наставник в одній особі. Від того, як він зможе вирішити численні проблеми, як зуміє поставити навчальну і позакласну фізкультурно-оздоровчу роботу в школі, залежить успішне вирішення задачі зміцнення здоров'я учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Удачненська загальноосвітня школа I-III ступенів Покровський районний відділ освіти Донецька область ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ В УЧНІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ ДО ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ. вчитель фізичної культури Удачненської ЗОШ І – ІІІступенів Покровського району Сладких С. О.

Номер слайду 2

МОЄ ПЕДАГОГІЧНЕ КРЕДО: «Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити.» Стародавня мудрість

Номер слайду 3

Актуальність теми  В умовах соціально-економічних змін, сучасних вимог до педагогічної теорії та практики особливу актуальність набуває проблема формування мотивації до навчання на уроках фізичної культури.

Номер слайду 4

  Проблемі позитивної мотивації до занять фізичною культурою та здоровим способом життя учнів загальноосвітньої школи присвячені праці таких науковців як Г.В. Безверхня, Л.В. Волков, В.Г.Григоренко, Т.Ю. Круцевич,С.О .Омельченко, Т.Т.  Ротерс, В.С. Язловецький, М.Ф. Яковлєв.  

Номер слайду 5

Мета дослідження Розкрити організаційно-методичні особливості формування мотивації та інтересу учнів загальноосвітніх шкіл до уроків фізичної культури.

Номер слайду 6

Показники рухової активності сила швидкість витривалість гнучкість спритність будова тіла фізична функціональна підготовленість

Номер слайду 7

Урок фізичної культури є головною формою роботи з фізичного виховання, де учні оволодівають програмним матеріалом і здобувають комплекс потрібних знань, умінь та навичок.

Номер слайду 8

Основними вимогами взаємодії учня й учителя повинні бути : креативність; комунікативність; педагогічна діагностика для виявлення творчого потенціалу особистості кожного учня; творча співпраця педагога й школяра, що передбачає спільну мету - формування творчої та всебічно розвиненої особистості.

Номер слайду 9

Існують різні способи мотивувати молодь до занять фізичними вправами: демонстрація позитивних впливів фізичних навантажень на організм людини; інтерес до нової справи; цікаві форми проведення секційних занять; розвиток кар'єрних можливостей, наслідування кумира; можливість проведення спільно з друзями цікавого і корисного дозвілля.

Номер слайду 10

різноманітність засобів, методів, способів організації учнів на уроках; застосування ігрового та змагального методів; постановка конкретних посильних для учнів завдань навчання та тренування; використання нестандартного інвентарю та обладнання; спонукання учнів до самостійних занять фізичними вправами у позаурочний час. Суттєвими педагогічними умовами, що сприяють підтримці і розвитку глибокого стійкого інтересу та мотивації школярів до занять фізичною культурою є:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Україна ПОКРОВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВІДДІЛ ОСВІТИ КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ПОКРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ «Застосування командної роботи на уроках фізичної культури та в позаурочний час». З досвіду роботи вчителя фізичної культури Удачненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Покровської районної ради Сладких С.О. 2018р.

ppt
Додано
27 липня 2018
Переглядів
4412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку