НУШ тиждень №13 "Зима". Урок №5 Розробка сімейного спортивного свята "Зимові розваги".

Про матеріал

Сімейне спортивне свято проводиться з метою: цікавого проведення часу учнів, залучення їх до регулярних занять фізичною культурою та спортом; установлення тісніших зв'язків між дітьми, батьками та вчителями; розвивати комунікативну культуру; виховувати дисциплінованість, відповідальність, самостійність, наполегливість; підведення підсумків 13 тижня навчання.

Перегляд файлу

НУШ тиждень №13 «Зима»

Урок №5 Розробка сімейного спортивного свята «Зимові розваги»

 Умовні позначення

- хлопчик

 - мішок

 - дівчинка

- естафетна паличка

 - напрямок руху

- мяч

                                 

- лінія старту

- кеглі

 -лінія фінішу

   - вчитель

  - відстань руху

- помічник

- обручі: великий та малий

- скакалка

Завдання: сімейне спортивне свято проводиться з метою: цікавого проведення часу учнів, залучення їх до регулярних занять фізичною культурою та спортом; установлення тісніших зв’язків між дітьми, батьками та вчителями; розвивати комунікативну культуру; виховувати дисциплінованість, відповідальність, самостійність, наполегливість; підведення підсумків 13 тижня навчання.                                                                                                                                 Учасники свята: у святі приймають участь всі учні; учні, які за станом здоров'я не можуть приймати участі в естафетах - вболівальники; батьки.                      Оцінювання: за найбільшою кількістю балів.                                                                                 Інвентар:                                                                                                                          

6 повітряних кульок; 3 великих гумових м’яча; 3 маленьких м'яча; 12 кеглів; 3 великих обруча; 3 маленьких обруча; 3 палички естафетні; 3 мішка; 3 скакалки; 3 комплекти гри «Дартс»; 3 аркуші паперу; 3 пари ножиць; картки із логічними завданнями; картки із загадками; 3 комплекти з паперу елементів сніговичка; музичний супровід.                                                                        Хід спортивного свята                                                                                               Спортивний зал прибраний у зимовому стилі. На стінах – плакати, малюнки, сніжинки. Під музику маршу до спортивного залу заходять команди-учасниці.                                                                                                                       Представлення команд

1 команда: «Квітка - семицвітка»       

Квітка - семицвітка взимку розцвіла,         Влучним, спритним, витривалим перемогу принесла.

2 команда:  «Снігурі»                                

Щоб нам гарно виступати,                               Всім  здоров'я треба мати!                                                          А про нього треба дбати:                                    З фізкультурою дружити,                                   Вправи кожен день робити.                           Будьмо радісні й здорові,                               Спритні, дужі і бадьорі!

3 команда:  «Сніговички»                                  Спортивний наш «Сніговичок»                            В змаганнях вже не новачок,                                 І хай мороз вас не лякає,                                          Бо дружба в нас перемагає!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представлення суддів, привітання учасників та гостей свята. Ознайомлення з програмою свята. Оцінювання команд (додаток №1). Правила техніки безпеки під час свята.

1. Естафета «Передай бурульку»                        

Завдання:                                                                                                                                           

За командою вчителя перший учень кожної команди з лінії старту, з естафетною паличкою в руках, починає біг до лінії фінішу, огинаючи на своєму шляху 4 кеглі. Повертаючись назад бігом до лінії старту по прямій, передає естафетну паличку наступному учневі кожної команди і т.д.                                                                       Перемагає та команда, яка першою закінчила естафету та найменшу кількість разів впустила естафетну паличку.                                                                                                    Підсумок естафети.

 

 

 

                                                                   10 м                                       

2. Естафета «Стрибки по заметах»                        

Завдання:                                                                                                                       

За командою вчителя перший учень кожної команди з лінії старту стрибками, сидячи на великому гумовому м’ячі, рухається вперед, огинаючи на своєму шляху 4 кеглі, повертається до лінії старту, огинаючи знову на своєму шляху 4 кеглі, та передає м’яча наступному учневі кожної команди і т.д.                                                                                                                            Перемагає та команда, яка першою закінчила естафету та допустила найменшу кількість помилок.                                                                                                                     Підсумок естафети.

 

 

 

                                                  10 м

3. Конкурс «Попади сніжкою»                                                                                        Завдання:                                                                                                                        

Збити м'ячем з однієї спроби кеглі, розташовані на відстані 6 метрів.                     Перемагає та команда, яка збила найбільшу кількість кеглів.                                                   Підсумок конкурсу.

 

 

 

 

                       6 м

4. Естафета «Пролізь під ялинку»                      

Завдання:                                                                                                                       

За командою вчителя перший учень з кожної команди з лінії старту з м'ячем у руках біжить по прямій до лінії фінішу, пролазить крізь великий та малий обручі, повертається бігом до лінії старту, передаючи м'яч наступному учневі кожної команди і т.д.                                                                                                                                            Перемагає та команда, яка першою закінчила естафету та найменшу кількість разів порушувала правила.                                                                                                                          Підсумок конкурсу.

 

 

  

 

 

                                 6 м                                      4 м

5. Естафета «Мішечок з подарунками»  

Завдання:                                                                                                                                   

За командою вчителя перший учень кожної команди з лінії старту застрибує в мішок на рівні колін, і, тримаючи його в руках, стрибає по прямій, обстрибує в мішку кеглю та повертається стрибками в мішку до своєї колони. Потім знімає мішок за лінією старту, а наступний учень швидко застрибує в мішок і продовжує естафету. Перший учень біжить і стає в кінці своєї колони. Естафета продовжується доти, доки направляючий кожної команди не стане першим, тримаючи мішок у руці.                                                                                                     Перемагає та команда, яка першою закінчила естафету та найменшу кількість разів порушила правила естафети.                                                                                                                    Підсумок естафети.

 

 

 

 

                                   10 м

6. Конкурс капітанів «Сніговичок»

Завдання:                                                                                                                Якнайшвидше скласти з паперових елементів сніговичка.                                             Перемагає той капітан, який найшвидше та найкраще складе фігуру сніговичка.

Підсумок конкурсу.

 

 

 

7. Конкурс капітанів та вболівальників «Снігурі»                                                                                                                             Завдання:                                                                                                                 

Виходять 3 капітани команд та обираються 3 вболівальники. Об'єднуються у 3 пари: капітан – вболівальник. Кожному з гравців прив'язується до правої ноги повітряна кулька. Стоячи обличчям один до одного та кладучи руки на плечі супернику, учні наступають на повітряну кульку так, щоб вона лопнула. Час конкурсу 2 хвилини.

Підсумок конкурсу.

 

 

                                            

8. Інтелектуальний конкурс «Зимова скарбничка»                                                       Завдання:                                                                                                                   

Гравцям пропонуються логічні завдання. Перемагає та команда, яка дасть найбільшу кількість правильних відповідей.                                                                      

Завдання:                                                                                                                                  1) Летіла зграя гусей. Одна гуска попереду, а дві позаду, одна позаду і дві попереду, одна гуска між двома і три в ряд. Скільки було гусей? (3)                                                                                                                                                                             2) Батько й діти їхали на велосипедах. У всіх велосипедах було 7 коліс. Скільки серед них триколісних і двоколісних? (1 триколісний, 2 двоколісних) 3) Сестра старша за брата на 5 років. На скільки вона буде старшою від брата через 6 років? (5)

4) В автобусі було 17 чоловік. На зупинці вийшло 3-є і  зайшло 3-є людей. Скільки людей стало в автобусі? (17)

5) Мене звуть Сашком. У моєї сестри тільки один брат. Як звати брата моєї сестри? (Сашко)

6) По вулиці ідуть два тата і два сини - усього троє. Чи може таке бути? (Дідусь, тато, син)

7) У квартирі було 3 кімнати. З однієї кімнати  зробили дві. Скільки кімнат стало у квартирі? (4)

8) У кімнаті горіло 7 свічок. Проходив повз них хлопчик, затушив дві свічки. Скільки залишилось свічок? (2, решта згоріли)                                                                                                         9) У кошику 3 яблука. Як поділити  їх між трьома дівчатками так, щоб одне яблуко залишилось у кошику? (Одній дівчинці яблуко у кошику)                                                                                                                                                 Отримані бали додаються до досягнень всієї команди. Підсумок конкурсу.

9. Естафета «Супер-швидкісні олені»                                                                     

Завдання:                                                                                                                             Перші учасники натягують на поясі скакалку, а другі учасники беруть «вожжі» в руки. За командою вчителя пара біжить по прямій з лінії старту до лінії фінішу, огинає кеглю та біжить назад. На лінії старту перші учасники біжать у кінець колони, а другі учасники натягують скакалку на поясі третього учасника, тримаючи «вожжі» в своїх руках. По завершенні естафети перший учасник повинен пробігти позаду колони, тримаючи «вожжі», стати із скакалкою попереду колони, скакалку підняти вверх в правій руці та вишикуватися в колоні. За допущені помилки команда отримує штрафні бали. Перемагає команда,яка першою закінчила естафету та отримала найменшу кількість штрафних балів.                                                                                                            Підсумок естафети.

 

 

 

                                         10 м

10. Конкурс для батьків ''Зимовий подарунок''                                                                                 

А) «Сніжинка»:                                                                                                                      Для участі у конкурсі виходять батьки дітей. Кожному учаснику видаються аркуш паперу та ножиці.                                                                                                               Завдання: Вирізати як можна швидше сніжинку. Перемагає той учасник, який першим виріже сніжинку.                                                                                                                                            Б) «Сніжки»:                                                                                                                        Завдання: Попасти з відстані трьох метрів дротиком у ціль з трьох спроб.       Перемагає той учасник, який набрав найбільшу кількість балів.                                  

В) «Заметіль»:                                                                                                                Учасники стоять у колі.                                                                                                            Завдання: Під музичний супровід необхідно виконати танцювальні вправи, схожі на заметіль. Перемагає учасник, який найкраще затанцює.                                    

Отримані бали додаються до досягнень учнів.                                                              Підсумок конкурсу.

11. Гра для вболівальників «Хуртовинки»               

Завдання:                                                                                                                     Вболівальникам пропонуються загадки. Перемагають ті вболівальники, які відгадали найбільшу кількість загадок, а їхній команді додається додатковий бал.                                                                                                                                      1) В зимовий студений час люблять всі діти нас.                                                              

З гірки ми рушаєм в путь, а на гірку нас ведуть (санчата)                                              

В яких видах спорту використовують санчата?                                                             

2) Ходять тільки по льоду, по стежині, по дорозі.                                                                  Бігти я у них не в змозі, по снігу не йдуть, як слід.                                                                           До вподоби тільки лід (ковзани)                                                            

В яких видах спорту використовують ковзани?                                                                   3) Я не їм вівса, ні сіна, дайте випити бензину.                                                            

Усіх коней обжену, кого схочу наздожену (автомобіль)                                                 

В яких видах спорту використовують автомобіль?                                                     

 4) Натискаю на педалі їду далі, іду далі.                                                                          

Їду, їду я вперед – Мчить мене... (велосипед)                                                                  

 – В яких видах спорту використовують велосипед?                                                         

5) Чорна мишка через лід бігла, залишивши слід,                                                            

А за нею хлопець квапив дерев'яну гнуту лапу (ключка та шайба)                               

– В якому виді спорту використовують ключку та шайбу?                                             

6) Гарний той, хто здоровий та дужий,                                                                            

Хто зі спортом ще змалку дружить.                                                                             

Мати гарну спортивну фігуру                                                                                      Допоможе усім... (фізкультура)                                                                                       Підсумок конкурсу.                                                                                                               Підведення підсумків змагань (шикування команд для нагородження; оголошення результатів змагань; нагородження переможців; вихід команд із залу)                                                                                                                                   

 

 

Додаток №1 Сімейне спортивне свято «Зимові розваги» (оцінювання – за найбільшою кількістю балів)

№ п/п

Спортивні естафети та конкурси

''Квітка-семицвітка''

''Снігурі''

''Сніговички''

1

Естафета ''Передай бурульку''

 

 

 

2

Естафета «Стрибки по заметах»

 

 

 

3

Конкурс ''Попади сніжкою''

 

 

 

4

Естафета «Пролізь під ялинку»

 

 

 

5

Естафета «Мішечок з подарунками»

 

 

 

6

Конкурс капітанів ''Сніговичок''

 

 

 

7

Конкурс капітанів та вболівальників «Снігурі»

 

 

 

8

Інтелектуальний конкурс капітанів «Зимова скарбничка»

 

 

 

9

Естафета «Супер-швидкісні олені»

 

 

 

10

Конкурс для батьків «Сніжинка», «Сніжки», «Заметіль»

 

 

 

11

Гра для вболівальників «Хуртовинки»

 

 

 

 

Загальна сума балів:

 

 

 

 

Бібліографія

1. Андрощук Н. Рухливі ігри та естафети. - Тернопіль: Підручники-посібники, 2001.

2.Козуб О.В., Могорита А.І. Ігри в 1-4 класах. - Тернопіль: Навчальна книга. - Богдан, 2004.

3.Творчі вправи з математики для початкових класів:Посібник для вчителів. - К. Рад. шк.,1988.-144 с.-(Б-ка вчителя поч. класів).-Бібліогр.с.143.

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шпеник Тетяна Омелянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
3445
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку