Презентація Формування наскрізних умінь на уроках української мови у початковій школі з практичними прикладами.

Про матеріал
Формування наскрізних умінь на уроках української мови у початковій школі з практичними прикладами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крот Людмила Михайлівна. Ліцей “Генеза” П’ятихатської міської ради. Тема: Формування наскрізних умінь на уроках української мови у початковій школі з практичними прикладами.

Номер слайду 2

Формування наскрізних умінь учнів початкових класів відбувається як під час сприймання ними художніх творів (і літературних зокрема), так і в процесі власної літературно-творчої діяльності.

Номер слайду 3

Згідно Державного стандарту початкової освіти та Концепції НУШ особливе місце у процесі розвитку особистості учня молодших класів відводиться формуванню у нього ключових компетентностей та наскрізних умінь. Тому, першочергова увага педагогів приділяється тим формам, методам, засобам і технологіям, які через наскрізні уміння забезпечать формування ключових компетентностей молодших школярів. Застосування наскрізних вмінь забезпечує рівновагу між знаннями, вміннями здобувачів освіти та їхніми реальними життєвими потребами.

Номер слайду 4

ВИКОРИСТАННЯ СТОРІТЕЛЛІНГУ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ

Номер слайду 5

Сторітеллінг – технологія створення історії та передачі за її допомогою необхідної інформації з метою впливу на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери слухача.

Номер слайду 6

Мета: вчити переказувати текст за малюнками,вдосконалювати навички читання, розвивати мислення, фантазію, зв’язне мовлення; сприяти вихованню бережливого ставлення до природи.

Номер слайду 7

Тема: Бережи природу. В. Сухомлинский“Гаряча квітка”Того року була рання весна. В середині квітня зацвіли сади. Настав травень. Маленька дівчинка Оля пішла одного ясного весняного ранку в сад і побачила велику червону квітку троянди. Вона побігла до мами й радісно сказала:-Мамо, червона троянда зацвіла. Мама прийшла в сад, поглянула на червону квітку, усміхнулася. Потім глянула на небо, і лице її стало тривожним.

Номер слайду 8

З півночі сунула чорна хмара. Повіяв вітер, хмара закрила сонце. Стало холодно. Мама з Олею сиділи в кімнаті й з тривогою дивилися в вікно. Мов білі метелики, полетів сніг. Все довкола побіліло. Вітер затих. Сніжинки м’яко падали на землю, а потім перестали падати. Мама з Олею пішли в сад. На зеленому листі біліли снігові шапки. Земля вкрилася сніжно – білим килимом. Тільки троянда червоніла, мов велика жарина. На ній блищали крапельки роси. Вона гаряча, їй не страшно, - промовила Оля й радісно усміхнулася.

Номер слайду 9

Запитання до учнів: Коли відбувалися описані події?Що побачила Оля в саду?Яка квітка зацвіла у саду?Кому вона розповіла про побачене в саду? Знайди в тексті і прочитай. Чому лице мами стало тривожним?

Номер слайду 10

Завдання:1. Встав у речення пропущене слово. На зеленому листі біліли ___________________ шапки.2. Встанови послідовність подій у тексті. Тільки троянда червоніла, мов велика жарина В середині квітня зацвіли сади Повіяв вітер, хмара закрила сонце3. Підкресли слова, які описують Олю. Добра, ввічлива, сором’язлива, неуважна, весела, турботлива, спостережлива.

Номер слайду 11

Розкажіть історію за малюнками

pptx
Додав(-ла)
Крот Людмила
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку