Презентація "Формування соціокультурної компетенції молодших школярів"

Про матеріал
Презентація про формування соціокультурної компетенції у молодших школярів на уроках англійської мови
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування соціокультурної компетенції у молодших школярів. Світлана Олександрівна Нестеренко. Вчитель англійської мови. КУ ССШ №25 м. Суми, Сумської області

Номер слайду 2

Соціокультурна компетенція (СКК) - це здатність людини усвідомлювати власну культурну приналежність та її основні складові, а також розпізнавати шляхи і встановлювати способи, якими приналежність до тієї чи іншої культури впливає на поведінку людей. СКК включає в себе знання з країнознавства, культурології, фонові знання, тощо, уміння використовувати ці знання у процесі спілкування з представниками інших культур.

Номер слайду 3

Фактори, які сприяють формуванню СКК у молодшому шкільному віці:добре розвинені пам’ять (особливо слухова короткочасна), слухова увага;здатність до імітації, наслідування, творча уява;інтерес до іноземної мови як до чогось нового;емоційний фактор;застосування автентичних матеріалів: римівок, лічилок, скоромовок, пісеньок;схильність до міжкультурної комунікації та відсутність упереджень.

Номер слайду 4

Засвоєнню соціокультурної інформації сприяють:планування уроків як сценаріїв уявних зустрічей учнів з носіями мови;умотивоване використання засобів релаксації: аеробіки, пісень, декламації тощо;використання країнознавчих допоміжних засобів (візуальних, аудитивних, аудіовізуальних).

Номер слайду 5

Формування соціокультурної компетенції за матеріалами НМК “SMART JUNIOR”

Номер слайду 6

Smart world – знайомство з прапорами та назвами країн

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Улюблені герої мультфільмів у формуванні СКК

Номер слайду 12

pptx
Додано
29 жовтня 2021
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку