Презентація " Формування здорових стосунків"

Про матеріал
презентація до уроку з Основи здоров'я допоможе провести урок пар.21 " Формування здорових стосунків", знайти поняття здорових стосунків, дати поняття про види стосунків
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування здорових стосунків

Номер слайду 2

Уроки від диких гусей.

Номер слайду 3

Взаємозв’язок між людьми, які добре одне одного знають( родинні,дружні, ділові або романтичні)

Номер слайду 4

ЗДОРОВІ СТОСУНКИ- грунтуються на взаємній повазі, довірі, турботі й чесності…СПІЛКУВАННЯ – ЦЕ НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ ТА ОСНОВА СТОСУНКІВ МІЖ ЛЮДЬМИ. Коли люди знайомляться, спілкуються, разом живуть, навчаються або працюють, між ними виникають стосунки. Інакше кажучи, стосунки – це зв’язок між людьми, які добре знають одне одного. Деякі стосунки формуються за нашим бажанням, інші – незалежно від того, хочемо ми цього чи ні. Якщо між людьми склалися здорові стосунки, вони відчувають потребу у спілкуванні і сумують, коли змушені розставатися. Здорові стосунки ґрунтуються на взаємоповазі, довірі, турботі й чесності.

Номер слайду 5

Види міжособистісних стосунків. Залежно від близькості стосунків між людьми їх поділяють на три групи

Номер слайду 6

Залежно від соціального кола спілкування стосунки поділяються на: родинні, дружні, ділові та романтичніСімейні стосунки ‑ цеподружні стосунки, стосунки батьки - діти, і стосунки з родичами. Дружні стосунки ‑основою таких стосунків є спільні інтереси, прагнення до спілкування. Ділові стосунки ‑ цестосунки із правилами, які встановлює адміністрація або інші офіційні особи. Наприклад, стосунки між викладачем і студентом. Романтичні стосунки ‑ цестосунки між особами протилежної статі, які відчувають потяг один до одного

Номер слайду 7

Прочитайте вірш Ліни Костенко «Довіра»1. Що сприяє, виникненню довіри? Що її руйнує?2. Назвіть інші ознаки здорових стосунків ( щирість, повага…)3. Поміркуйте , що вони означають? ( повага – сприймати друзів( сторонніх) такими, які вони є…)

Номер слайду 8

Ознаки токсичних стосунків. Для нездорових стосунків характерні підозрілість, егоїзм, бажання контролювати і підкоряти.

Номер слайду 9

Формування здорових стосунків. Принципи формування здорових стосунків описує формула трьох «К»

Номер слайду 10

Стосунки з однолітками… Спілкування з однолітками — одне з головних джерел інформації для підлітків. Поширеними темами для обговорення є новини спорту і музики, книжки і фільми, технічні новинки і стосунки із протилежною статтю. Особливого значення набуває дружба — стосунки, що ґрунтуються на спільності інтересів, взаємній відкритості, довірі та відданості одне одному, готовності прийти на допомогу. На відміну від приятелів, у друзів більше цінують індивідуальність. Звичайного учасника компанії може замінити хтось інший — і майже нічого не зміниться. Друг сприймається як унікальне надбання. Шкільні друзі часто зберігають стосунки впродовж усього життя. Більшість людей обирають собі друзів серед тих, хто схожий на них: за віком, рівнем інтелекту, життєвими цінностями, інтересами. Міф про те, що протилежності притягуються, давно спростований науковими дослідженнями. Випадки взаємної симпатії між абсолютно різними людьми є радше винятком, ніж правилом.

Номер слайду 11

Стосунки з батьками…Батьки і діти живуть в одному часі та просторі, однак їхні моделі світу дуже відмінні. Підлітки не надто переймаються проблемами, які хвилюють дорослих, адже для розуміння цих проблем їм бракує життєвого досвіду. А те, що найбільше не­покоїть підлітків, батьки часто вважають не надто важливим. Подібне ставлення батьків характерне для всіх часів і народів. Один відомий психолог іронічно зазначив: «Цікаво, що з кожним наступним поколінням діти все гірші, а батьки все кращі. З цього випливає, що з усе гірших дітей виростають усе кращі батьки». Насправді теплі й щирі стосунки з батьками є однією з найважливіших потреб і життєвих цінностей. Вони потрібні людині в будь-якому віці, а тим більше в підлітковому, коли вона ще не готова до самостійного життя. 

Номер слайду 12

Романтичні стосунки….Іноді приятельські і дружні стосунки можуть перерости в кохання. Часто закоханість може виникнути спонтанно, «з першого погляду». Кохання — дуже сильне емоційне почуття, яке характеризується високим душевним піднесенням, розквітом бажань, високою готовністю розчинитися в об'єкті кохання. Кохання пов'язане з почуттям прихильності, турботи й інтимності. Прихильність — потреба в турботі, схваленні та фізичному контакті з іншою людиною. Наприклад, на прихильність вказує бажання терміново поскаржитися коханій людині, якщо вам погано або самотньо. Турбота — стурбованість чужими потребами і щастям більше, ніж власними. Почуття турботи змушує нас ставити на перше місце інтереси іншої людини, переживати за неї, прагнути допомогти і розрадити.Інтимність означає загальні думки, бажання і почуття, які об'єднують двох людей. Що більша інтимність, то більше довіри між людьми, то більше бажання ділитися думками й почуттями. Багато підлітків плутають поняття «кохання» і «закоханість», між якими є чимало відмінностей.

Номер слайду 13

Домашнє завдання Пар.21, стор.. 150 - 154, прочитати , відповісти на запитання. Конспект у зошит. Опрацювати презентацію та моделювати ситуації в параграфі. Виконайте завдання на стор.153-154 "Інтерв'ю з дорослими"Напишити оголошення «Шукаю друга», стор.150

Номер слайду 14

ВИСНОВКИ….

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Козєєва Тамара Володимирівна
    Дякую. Гарна робота. Чудове оформлення і викладання матеріалу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 січня 2023
Переглядів
6195
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку