Презентація "Фотоквест"

Про матеріал
Як цікаво та незвично провести Тиждень мови та літератури у навчальному закладі? Спробуйте "Фотоквест". У презентації представлено орієнтовні завдання для проведення фотоквесту. Метою презентації є урізноманітнення позакласної роботи з учнями старших класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотоквест з української мови. Тиждень мови та літератури06.11.23-10.11.23 ДНЗ «Василівський професійний ліцей»Створила : викладачка Мовчан О. М.

Номер слайду 2

Правила фотоквесту. Фотоквест містить п’ять запитань (завдань), які будуть публікуватися з понеділка по п’ятницю у Viber-групі «Мовний фотоквест»Уважно читайте завдання та відгадуйте відповідь. Сфотографуйте предмет-відповідь на кожне завдання. Надсилайте фото-відповідь щодня у Viber-групу «Мовний фотоквест»В останній день фотоквесту ( у п’ятницю) визначимо переможців конкурсу.

Номер слайду 3

ПОНЕДІЛОКНАДІШЛІТЬ ФОТО АВТОРА ТАКИХ РЯДКІВ: ХТО НІКЧЕМНУ ДУШУ МАЄ, ТО ТАКА Ж У НЬОГО МОВА

Номер слайду 4

Так креативно виконали перше завдання наші учні та викладачі!

Номер слайду 5

ВІВТОРОКПрочитайте речення. Густі лози та вільхи обсіли з обох боків.. береги, як рівно уложені дві БАРВІНКОВІ гірлянди. . Дізнайтеся, який колір мав на увазі Іван Франко, коли описував у тексті барвінкові береги? Зробіть фото будь-якого предмета відгаданого кольору. Надішліть.

Номер слайду 6

Отож, БАРВІНКОВИЙ колір – це і БЛАКИ́ТНИЙ, і ГОЛУБИ́Й, і ЛАЗУ́РНИЙ, і НЕБЕ́СНИЙ, і БІРЮЗО́ВИЙ, і АКВАМАРИ́НОВИЙ

Номер слайду 7

Середа. Анаграма. Перестановкою букв утворіть назву української казки про хлопчика надзвичайної сили, який зміг визволити своїх братів і сестру з полону Змія . Надішліть фото героя цієї казки. ОКО ТИГР ШОКО

Номер слайду 8

Дуже швидко розгадали назву казки!

Номер слайду 9

ЧЕТВЕРЗнайдіть на фото помилку (від виробника)!!! Викладіть з підручних матеріалів (насіння, квасоля, жолуді, сірники тощо) це слово-відповідь згідно з орфографічними нормами. Надішліть фото.

Номер слайду 10

Деякі виробники заготовки для піци не знають, що у загальних назвах іншомовного походження букви на позначення приголосних звичайно не подвоюємо. Але наші учні та працівники це знають!

Номер слайду 11

П’ятниця. Що має болото, менше – море і зовсім не має річка?Сфотографуйте предмет, який буде схожий на відповідь. Надішліть

Номер слайду 12

Літера О навколо нас!

Номер слайду 13

Дякую за участь у фотоквесті!Переможцями є усі ті учасники, хто виконав правильно 5 завдань!

pptx
Додано
6 грудня 2023
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку