Презентація Фоторамка своїми руками

Про матеріал
Презентація Фоторамка своїми руками, для 5 класу, плетіння газетними трубочками
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фоторамка своїми руками

Номер слайду 2

Що робить наш будинок красивим і живим? Що робить його затишним, радує гостей і хазяїна будинку? Напевно, жива натура які проживають у цьому будинку, проявлена через побут, інтер’єр, дизайн простору, робить «житлове приміщення» по справжньому житловим будинком.

Номер слайду 3

Думка банальна, але при цьому, саме невеликі речі, зроблені «від душі» можуть розповісти про людину більше, ніж будь-які анкетні дані. Адже характер людини, його фантазія і креативність найкраще проявляється в речах, зроблених своїми руками.

Номер слайду 4

Не дивно, що обрамлення нашої пам’яті, матеріалізоване в наших фотографіях, часом може розповісти дивиться на них більше ніж власне зображення осіб або природи. Вкладаючи душу в рамки для фотографій зроблені своїми руками, ми створюємо не просто свіжий елемент інтер’єру, ми допомагаємо фотографій розповісти більше, ніж на ній зображено.

Номер слайду 5

Історична довідка. Перші рамки з’явилися в XIV столітті і не мали чіткої відмінності з картиною. Вони виділялися своєю індивідуальністю, не несучи при цьому додаткового змістового навантаження і найчастіше покривалися позолотою, яка і в нинішній час по традиції часто зустрічалася в рамках картин. В епоху Відродження позолота зникла і рамка найчастіше приймала вигляд конструкції архітектурних споруд. XVII столітті до рамок почали застосовувати новий метод підсилення передачі ефекту зображення. Периметр рамки являв собою ряд зростаючих сходинок до зображення. Така рамка не відволікала увагу глядача від картини, а навпаки - візуально ніби не давала погляду розходитися за краї зображення, концентруючи всі барви і кольори в середині рамки. У XIX столітті, за рахунок багатого оформлення, деякі художники розглядали рамку як частину художньої композиції, що несе в собі закінченість сюжету зображення, придаючи оформленню рамки багету окрему художню цінність. У XX столітті, зі створенням фотографії, рамки отримали своє нове призначення - для оформлення фотографій. На відміну від багатьох картинних рамок, фоторамки виготовлялися в новому стилі модерну: всі лінії були прямолінійними і позбавлені вишуканості та форм, що протиставляло їх картинним рамам, продовжуючи ще більше відокремлення фотомистецтва від живопису.

Номер слайду 6

Люди, яким подобається створювати щось своїми руками, можуть зробити найрізноманітніші вироби, предмети для облаштування інтер'єру. Сьогодні на полицях в магазинах є безліч рамок для фото, вони різноманітні і симпатичні, але ціни на них зазвичай досить високі. Тому, зробивши рамки для фотографій своїми руками, можна не тільки проявити фантазію і влити частинку душі в інтер'єр житла, але і заощадити бюджет. Отже, варто виділити особистий час для цієї місії. З чого і як можна зробити фоторамку? Та з чого завгодно. Тисячі свіжих і унікальних ідей гуляють просторами інтернету. Мабуть, кожному цікаво придумати щось своє, унікальне, оригінальне. І зробити це, по-можливості, якісно і красиво. Ну не вийшло дуже якісно, так нехай хоч буде оригінально і «з душею». Творчий процес – прекрасний і нескінченний.

Номер слайду 7

Переваги ручної роботи: Чому варто зробити рамку для фотографій своїми руками? Втілюючи в реальність що-небудь власними руками, людина може: Повною мірою проявити свою фантазію і створити таке обрамлення, яке подобається. Заощадити гроші. Наповнити простір будинку своєю енергетикою. Це лише деякі фактори, які вказують на те, що робити рамки для фотографій своїми руками варто. Так, і, звичайно, фото рамки, зроблені своїми руками, буде особистим і дорогим подарунком для рідних і близьких. І так – проявляємо себе, творячи нові шедеври! Вперед, друзі! Як же створити фоторамку?

Номер слайду 8

Плетіння рамки з газет. Для виготовлення рамки з газет приготуємо: - картон газети – клей – спицю – Прищіпки - Лінійка - ручка

Номер слайду 9

Починаємо плетіння рамки з газет. Почнемо з виготовлення паперових трубочок. Для цього нарізаємо газету на смужки та за допомогою спиці починаємо скручувати трубочку

Номер слайду 10

Кінчик, що залишився, намажемо клеєм, закріпимо і витягнемо спицю. Перша трубочка готова Повторимо процедуру знову і знову, доки не отримаємо потрібну нам кількість паперових трубочок

Номер слайду 11

Найпростіший варіант – зробити основу з картону. Спочатку готується прямокутна основа. Розмір основи для рамки повинен бути наступним – до розміру фотографії додається по 4-5 сантиметрів з кожного боку зображення. Основа вирізається тричі. Перший прямокутник залишиться підставою нашої рамки, третій – стане поверхнею за якою розбіжиться ваша фантазія, і в ньому вирізується прямокутний отвір за розміром фотографії. Можливо для міцності «фасадних прямокутників зробити парочку.

Номер слайду 12

Тепер беремо картон та вирізаємо шаблон для фоторамки. Розміри фоторамки можуть бути будь-якими. За допомогою ручки та лінійки зробимо розмітку на шаблоні. Обов'язкова умова – відступити 0,5 см з боків рамки та зробити розмітку близько 1,5 см по нижньому краю рамки. Приклеюємо паперові трубочки на намальовані лінії. Фіксуємо прищіпками і даємо добре висохнути.

Номер слайду 13

Перевертаємо рамку на інший бік, беремо нову трубочку і починаємо плетіння. Плетемо по одному ряду. Кінці горизонтальних трубочок загинаємо на виворіт рамки, приклеюємо і фіксуємо прищіпками. Обплітаємо нижній борт рамки з газет. Вертикальні трубочки в центрі загинаємо і приклеюємо на виворітному боці рамки. Бічні вертикальні трубочки не чіпаємо

Номер слайду 14

Починаємо плести бічні сторони. Плетемо в одну трубочку, нарощуючи її за потребою.

Номер слайду 15

Аналогічним чином плетемо другу бічну сторону. Тепер нам залишається сплести верхню лицьову частину рамки із газет. Для цього на виворітному боці фоторамки приклеюємо вертикальні трубочки через 1,5 см. Плетемо лицьову верхню частину так само, як і нижню. Одна трубочка – один ряд. Плетіння закінчено. Закріплюємо кінці трубочок на виворітному боці рамки клеєм і фіксуємо прищіпками. Залишаємо до повного висихання клею.

Номер слайду 16

Поки рамка з газет сохне, вирізаємо з картону необхідного нам розміру задню стінку. Приклеюємо стінку на нижню та дві бічні сторони рамки. Верхню частину залишаємо не приклеєною для вставки фотографії. Робимо з картону "ніжку" для рамки

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Новосад Валентина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. stratjuk ekaterina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 вересня 2022
Переглядів
3501
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку