Презентація "Фразеологізми"

Про матеріал
Матеріал стане в нагоді при вивченні фразеологізмів, сприятиме збагаченню словникового запаса школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФРАЗЕОЛОГІЗМИ

Номер слайду 2

ФРАЗЕОЛОГІЗМце сталий вираз, ужитий у переносному значенні. У ньому не можна замінити слова, поміняти їх місцями, інакше зміниться зміст. Фразеологізм можна замінити близьким за значенням словом.

Номер слайду 3

З’єднай слова так, щоб утворилися фразеологізми

Номер слайду 4

Бити гави. Піймати приклад. Зловити носом. Клювати байдики. Біла на гарячому. Вскочити болить. Брати ворона. Душа в халепу. Ревіти білугою

Номер слайду 5

Бити гави. Піймати приклад. Зловити носом. Клювати байдики. Біла на гарячому. Вскочити болить. Брати ворона. Душа в халепу. Ревіти білугою

Номер слайду 6

Прочитай текст. Випиши фразеологізми. Поясни значення. Жив на світі їжачок Колько Колючка. І жив на світі зайчик Кося Вухань. Гарні були хлопці, але боягузи страшенні – всього на світі боялися… За мамині спідниці ховалися та звідти на білий світ з острахом позирали. (За В. Нестайком)

Номер слайду 7

Прочитай текст. Випиши фразеологізми. Поясни значення. Треба нашого Косю страхополоха до лісової школи записати. Може хоч школа допоможе його у люди вивести. (За В. Нестайком)

Номер слайду 8

Прочитай текст. Випиши фразеологізми. Поясни значення. Загубив Вухань портфелик. Кинувся туди-сюди. Кущ оббіг, усе винишпорив. Нема портфелика та й годі. Мов корова язиком злизала. (За В. Нестайком)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку