Презентація "Фреска і вітраж у культових спорудах "

Про матеріал
Фреска — це живопис водяними фарбами по вологій або сухій штукатурці; художня техніка.Вітраж використовується для освітлення і декорування приміщень. Вітражі «розмальовують» світло в різні кольори, що впливає на емоційне сприйняття інтер'єру культової споруди. Вітражі з'явилися в давні часи. На них переважно зображали релігійні образи, історичні події, іноді — життя і працю людей. Вітраж може бути сюжетним або орнаментальним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образотворче мистецтво 6 клас Розділ VI.  Історичний жанр та його різновиди Фреска і вітраж у культових спорудах

Номер слайду 2

В архітектурних культових спорудах використовуються такі види монументального мистецтва, як фреска і вітраж. У них представлені релігійні сюжети й образи.

Номер слайду 3

Фреска — це живопис водяними фарбами по вологій або сухій штукатурці; художня техніка. Фреска із церкви Сан-Франческо (м. Ассіза, Італія)

Номер слайду 4

Фрески церкви Спаса на Берестові Києво-Печерської лаври (м. Київ, Україна

Номер слайду 5

Фра Беато Анжеліко. Фреска в Капелл і Нікколіні (Ватикан)

Номер слайду 6

Вітраж — орнаментальна або сюжетна декоративна композиція із кольорового скла або інших матеріалів, що пропускають світло. Вітраж використовується для освітлення і декорування приміщень. Вітражі «розмальовують» світло в різні кольори, що впливає на емоційне сприйняття інтер'єру культової споруди. Вітражі з'явилися в давні часи. На них переважно зображали релігійні образи, історичні події, іноді — життя і працю людей. Вітраж може бути сюжетним або орнаментальним.

Номер слайду 7

Вітраж «Богоматір з немовлям» у соборі  Нотр-Дам  (м. Шартр, Франція)

Номер слайду 8

Вітраж «Святий Австремоній і леви»

Номер слайду 9

Секрети художніх матеріалів і технік. Вітраж Вітражі складають зі шматків скла різного кольору, які скріпляють свинцевими перемичками — металевими «швами». Сьогодні для оздоблення меблів, декорування інтер'єрів застосовують техніку розпису по склу вітражними фарбами.

Номер слайду 10

Практичне завдання Створіть ескіз вітражу на релігійний сюжет або вікна-рози для храму за вибором (олівець, акварель, чорний фломастер).

Номер слайду 11

Поради Придумайте сюжет композиції. Виконайте кілька пошукових ескізів. Зображення має бути стилізованим, спрощеним, Спочатку чітко проведіть лінії контуру основної форми, потім — її частин і деталей. Розфарбуйте фрагменти малюнка акварельними фарбами. Потім чорним фломастером наведіть контури зображення.

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стецик Оксана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
11457
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку