Спортивно - оздоровчий захід

Про матеріал
Футбол є найпоширенішою та найулюбленішою грою наших дітей. до Вашої уваги одна з ідей як провести футбольний чемпіонат не граючи в саму гру.
Перегляд файлу

У  позакласному  заході Майстер  футболу  приймають участь хлопці  або дівчата приблизно одного віку, тобто  2 - 4 класи, 5 - 6 класи, 7 -8 класи,  9 -11 класи. Кожен клас виставляє 2-3 учні. Кандидати вибираються або спільним рішенням класу,  або по результатах попередніх відбіркових  змагань на уроках фізичної культури, по конкурсах, описаних нижче, чи  інших.

              Бали учневі нараховуються відповідно занятому місцю в певному конкурсі. Тобто, при кількості учасників вісім за перше місце - один бал, за восьме  - вісім. Переможець визначається за найменшою кількістю балів.

             Даний сценарій призначений для спортивної зали.

 

                  Конкурс 1.  Жонглювання мячем.

 

              Учасники змагань розпочинають змагання одночасно. Залік розпочинається через пять секунд після старту. Тобто, якщо учень через хвилювання чи по іншій причині не зумів вірно вступити в змагання, в нього є деякий час розпочати спробу знову.

             Кожен учасник жонглює мячем. При втраті мяча учень виходить зі змагання і конкурс проводиться доти, поки не залишиться один учень. Якщо учні мають високу технічну підготовку, конкурс потрібно ускладнити. Тобто включити обовязково удари коліном, плечем, головою.

 

 

                  Конкурс 2. Снайпери.

 

              На гандбольних воротах чи воротах для міні-футболу укріплюється шість гімнастичних кілець. Кожна зона має свою балову цінність.

             Учневі надається десять спроб. З відстані 7 метрів учаснику, влучаючи в кільця, потрібно набрати максимальну суму балів. Якщо мяч влучає в обід кільця — попадання зараховується. Для більш щільного використання часу конкурс проводиться по двох воротах.

 

 

 

                  Конкурс  3.  Футбольний  більярд.

 

            На  майданчику  встановлюється  набивний  мяч  “медбол”. З відстані одного  метра  потрібно  влучити  футбольним м’ячем у набивний з таким розрахунком, щоб після відскоку він пройшов через певну зону, яка має свою балову цінність.

 

                    Конкурс  4.  Дриблінг.

 

           Ведення мяча ногами виконується з максимальною швидкістю. За технічну помилку — штраф 3 секунди. В залежності від технічної підготовки учасників на дистанції встановлюються перешкоди (ведення змійкою, зміна способу пересування, ноги, якою ведеться м’яч, зміна напрямку руху біля орієнтиру і так далі.)

 

                      Конкурс 5.  М’який пас.

           З відстані 3  -  5 метрів потрібно ударом перекинути м’яч через певну перешкоду з розрахунку, щоб м’яч приземлився якомога ближче до перещкоди. Учневі дається пять спроб. Переможець визначається за найменшою відстанню приземлення м’яча від перешкоди.

 

                          Конкурс  6.  Зупинка  мяча.

 

         Учень заходить в зону розміром 2 х 2 м, яка знаходиться на відстані 4 метри від стіни. Учасник руками кидає мяч в стіну з розрахунком, щоб після відскоку мяч повернувся в зону, звідки був кинутий. Учень його зупиняє так, щоб він не вийшов за межі зони.

Якщо мяч вийшов  -  спроба  не зараховується.

         На  спробу дається одна хвилина.

        За одну хвилину потрібно виконати якнайбільше вдалих спроб.

 

                           Конкурс 7.  Футбольний  “Боулінг”.

 

             За пять спроб потрібно вибити найбільше кеглів. Якщо учень вибиває з пяти метрів, бали рахуються один до одного. З дистанції  десять метрів  - два до одного. З якої відстані влучати  — вибирає сам учень.

  

Конкурс  8.  Удар  головою.

 

              Учень підкидає мяч над собою і проводить удар головою на максимальну дальність.

                На виконання завдання дається три спроби. Зараховується найкраща.

 

 

Конкурс 9.  “Аут”.

 

              Учень кидають м’яч , дотримуючись техніки вкидання. Чим далі пролетить м’яч,  тим кращий результат.

              Учаснику дається три спроби.

 

 

 

 

 

 

                      Підведення підсумків.

 

             Журі підраховує  бали кожного учасника,  визначає  переможця.

             Час підрахунку результатів заповнюється художнім номером чи виступом групи підтримки.

            По закінченні  підрахунку шикування учасників заходу.

            Журі оголошує результати змагань.

            Вручення нагород.

 

 

 

docx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку