Презентація "Гаджети і здоров'я"

Про матеріал
Презентація "Гаджети і здоров'я" використовується як додаткові матеріали до уроку за темою "Нервова система людини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гаджети і здоров'я

Номер слайду 2

Сьогодні досить часто можна помітити, як замість спілкування, молоді люди проводять час разом кожен у своєму телефоні. Зазвичай, користувачі смартфонів починають свій день з перегляду соціальних мереж або стрічки новин та закінчують його так само. «Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого життя: люди використовують їх не лише для дзвінків або повідомлень, але й для перевірки погоди, здійснення онлайн-покупок, пошуку роботи.

Номер слайду 3

Залежність від смартфонів радикально змінює наші життя, і це не завжди має позитивні наслідки. Якщо дитина проводить дуже багато вільного часу з комп’ютером, планшетом або смартфоном, у неї формується залежність від них. Поступово інші розваги стають не цікаві, а втративши улюблену іграшку, дитина починає нервувати і вередувати. При цьому роль батьків трансформується - дитина сприймає їх, як «охоронців гаджетів», або як перешкоду на шляху до улюбленого пристрою.

Номер слайду 4

Використання електронних пристроїв у вечірній час несприятливо впливає на якість сну і погано позначається на емоційному і фізичному стані на наступний день. Нервова система людини відпочиває в період 21.00–1:00. Чим більше часу діти проводять за планшетами і гаджетами, тим вищий ризик розвитку у них дитячої депресії, тривожності, відсутність прихильності до батьків і рідних братів і сестер. Також може розвинутися синдром дефіциту уваги, психози і з’явитися проблеми з поведінкою і послухом.

Номер слайду 5

Звичка сидіти в інтернеті або грати на планшеті безпосередньо пов’язана з загрозою появи зайвої ваги і навіть виникнення ожиріння. Адже найчастіше, граючи, спілкуючись або просто проводячи час онлайн, ми не тільки не рухаємося, але при цьому ще й щось жуємо. До ризику набрати зайву вагу в такому випадку піддаються не тільки дорослі, а й діти.

Номер слайду 6

Тривале сидіння за комп'ютером або планшетом призводить до сильної втоми очей, порушує сльозотечу, унаслідок чого розвивається синдром «сухого ока». Шкідливий вплив має також штучне синє світло, яке випромінюють екрани електронних пристроїв.

Номер слайду 7

Мобільний телефон — це джерело постійного надвисокочастотного випромінювання, за допомогою якого і здійснюється зв'язок. Це випромінювання пригнічує тонкі електромагнітні імпульси клітин живих організмів. Найнебезпечнішою його частиною є антена, саме вона продукує хвилі надвисоких частот.

Номер слайду 8

Сьогодні люди користуються мобільним телефоном у середньому близько чотирьох годин на день. У деяких випадках ця цифра може сягати навіть десяти, а неправильна постава під час цього заняття може призвести до досить серйозних пошкоджень хребта. У середньому голова дорослої людини важить 10-12 кг, а це означає, що на твій хребет постійно діє така ж вага, якщо, звичайно, твоя голова не нахилена. Нахиляючи свою голову, то збільшуєш навантаження на хребет.

Номер слайду 9

Гаджети допомагають нам зберігати зв'язок з друзями та рідними, полегшують навчання та роботу, а також дають доступ до безліч розважальних вмістів. Однак, необхідно бути обачними і вміти контролювати час, проведений перед екраном.. Користь від гаджетів.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 березня
Переглядів
2851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку