Презентація. Галерея кімнатних рослин

Про матеріал
Матеріал для позакласної роботи (гуртка квіткарів).Буде корисним для вчителів біології, природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський конкурс. Галереякімнатних рослин. Комунальний заклад «Зеленоярська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Нікольської селищної ради Донецької області»Керівник проєкту: вчитель біології Якименко Л. В. Учасники: учні - квітникаріКвіти, як люди, на добро щедрі і, людям ніжність віддаючи, вони цвітуть, серця обігріваючи, як маленькі, теплі багаття." (К. Жане)

Номер слайду 2

Мета проєкту. Залучення дітей та підлітків до роботи щодо озеленення та благоустрою території школи;формування екологічної культури особистості активізації пізнавальної, творчої та просвітницької діяльності учнів;покращення внутрішнього та зовнішнього озеленення будівлі школи; створення колекцій кімнатних рослин, збагачення їх видового складу ; розглянути особливості будови, розмноження, походження, догляду та вирощування; дослідити користь кімнатних рослин для людей; формувати вміння та навички вирощування рослин; сприяти естетичному вихованню;формувати вміння бачити прекрасне у навколишньому світі.

Номер слайду 3

Завдання для учнів. Група “Дослідники” - догляд за кімнатними рослинами (посадка, полив, внесення добрив тощо)Група “Ботаніки” –вивчення умов росту і розвитку рослин. Група “Екологи” – участь в акціях та природоохоронних проєктах

Номер слайду 4

Очікувані результати. Формування навичок роботи з енциклопедичною та довідковою літературою. Формування комунікативної компетентності під час роботи в командіЗалучення учнів до наукової діяльності (спостереження за рослинами та догляд за ними) Участь дітей у пошуковій діяльності. Набуття практичних навичок збору інформації . Залучення батьків до активної взаємодії з дітьми. Забезпечення  максимальної  пізнавальної  активності учнів.

Номер слайду 5

І етап Оголошення проблеми проекту перед учнями 17.09.2020р. Складання плану діяльності учасників проекту (учнів, батьків, вчителів) 17.09.2020р. Формування груп для проєктної діяльності 17.09.2020р.ІІ етап. Проведення дослідницької роботи “Умови і догляд за рослинами вдома” 17.09.2020р.- 24.09.2020р. Пошукова робота учнів 24.09.2020р.- 30.09.2020 р.

Номер слайду 6

ІІІ етап 07.10.2020р. Інтерактивна вправа «Броунівський рух» . Робота в групах над науковими текстами. I група Завдання: прочитати текс «Поливання і підживлення». Відповісти на запитання: 1. Як правильно поливати квіти? 2. назвати добрива, які найкраще стимулюють ріст рослин? II група Завдання : прочитати текст «Особливості ґрунту і зволоження рослин». Відповісти на запитання: 1. Які рослини люблять надмірну та помірну вологу? 2. Як правильно готувати ґрунт і пересаджувати кімнатні улюбленці? III група. Завдання: прочитати текст «Освітлення кімнатних рослин». Відповісти на запитання: 1. Які умови освітлення кімнатних рослин? 2. Назвати світлолюбні та тіньовитривалі кімнатні рослини. Гра «Що в чорній скриньці?» У скриньці знаходяться світлини кімнатних рослин. За зовнішнім виглядом потрібно впізнати і назвати рослину. ІV етап. Підведення підсумків проекту 13.10.2020р. Оформлення матеріалів

Номер слайду 7

Щойно Ви переступаєте поріг нашої Зеленоярської школи, кімнатні рослини усміхаються і схиляють свої листочки, ніби вітаються з Вами. Крім того, вони створюють затишок, піднімають настрій, знімають стрес та підживлюють душу. Учні,вчителі та батьки нашої школи створили «зелені острівці» у кожному класі

Номер слайду 8

Озеленення класних кімнат

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Кімнатні рослини у нас вдома

Номер слайду 13

АЛОЕДИЗИНФІКУЄ ПОВІТРЯ,ЛІКУЄ ОПІКИ,ЗАПАЛЕННЯ,ТУБЕРКЛЬОЗГЕРАНЬЗНІМАЄ ВТОМУ,ГОЛОВНУ БІЛЬ,ВСМОКТУЄУГАР. КРОПИВКАВИГАНЯЄІЗ КІМНАТМОЛЬ, МУХ,ІНШИХ КОМАХДоглядаючи за кімнатними рослинами, ми дізналися про цікаві речі

Номер слайду 14

Освітлення На відкритому сонцю підвіконні можна тримати лише ті рослини, які не бояться спеки та сухого повітря. Більшість рослин у спекотні години краще затіняти жалюзі або шторами.

Номер слайду 15

Світлолюбні рослини нашої школигераньбальзамінкактусцикламенбегоніяфуксіягібіскус

Номер слайду 16

Тіньолюбні рослини нашої школигіппеаструмсенполіяаспарагусхлорофітумпапороть алое

Номер слайду 17

Вологість повітря Один раз в неділю ми обприскуємо рослини чистою водою, або протираємо листя. Влітку повітря в класах пересушене, і тоді поруч з вазонами ставимо миску з водою, або частіше їх поливаємо.

Номер слайду 18

Ґрунт Для більшості рослин готуємо суміш із садової землі, піску і торфу. Корисно робити дренаж землі із спеціального каміння. Також використовуємо готову суміш, що продається в квіткових магазинах.

Номер слайду 19

Пересаджування Ми пересаджуємо рослини. Якщо коріння розрослось, підрізаємо, очищуємо та підбираємо новий горщик на декілька розмірів більший від старого.

Номер слайду 20

Поливання У кожному класі учні відповідають за озеленення. Чергові поливають рослини тоді, коли ґрунт на поверхні висохне настільки, що відчувається тверда та суха земля. Намагаємось не заливати квіти, бо від надмірного поливу вони гинуть.

Номер слайду 21

Підживлення Підгодівля доцільна в час активного росту рослин. Полив добривом ми припиняємо взимку, коли їх зростання сповільнюється. Надзвичайного і бажаного результату дає добриво ”гумат”. Його можна придбати у магазинах за вигідною ціною, використовувати постійно при поливі у фантастично малій кількості.

Номер слайду 22

Щорічно у нашій школі діє акція “Подаруй квітку школі”Квіти- це радість, квіти- це сміх. Сад -це картина , де янголи скрізь. Зможем представити наш диво-сад там, де є сонце та наш рідний край!

Номер слайду 23

Акція «Квіти біля школи» Посадка саджанців троянд

Номер слайду 24

Квіти біля школи

Номер слайду 25

Квіти біля школи

Номер слайду 26

Акція «Заквітчаємо село!»Трояндові газони

Номер слайду 27

Акція «Чисте та квітуче довкілля»

Номер слайду 28

Слів на описи не трачу, словом не передасиЇх земної, безсловесної, дивовижної краси. Люди дивляться, п’яніють, в них кохаються віки,Нареченим їх дарують, заплітають у вінки. Ними кожен свою радість, власне щастя назива, Квіти часто нам говорять втричі більше, ніж слова. Скільки ми їм довіряли мрій, недоспаних ночей!Але є ще кращі квіти, невидимі для очей. Не цвітуть вони на клумбах і на тихих озерцях,А цвітуть вони у грудях, у людських цвітуть серцях. Бажання доглядати за квітами виховує у нас почуття любові до природи та відповідальності за інші живі істоти. Завдяки квітникарству ми отримуємо душевне задоволення, бо розуміємо, що змінюємо світ на краще. ВИСНОВОК

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
13 січня 2022
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку