Презентація "Галерея кімнатних рослин"

Про матеріал
Мета : ознайомитись з кімнатними рослинами, які найбільше підходять для кімнатного догляду; -розглянути правила догляду за кімнатними рослинами; -ознайомитися з найпопулярнішими кімнатними рослинами; -навчитись правильно доглядати за рослинами; -виховувати в інших бережне ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галерея кімнатних рослин. Підготував : здобувач освіти 6-В класу Новомиколаївської філії Глодоського ліцею Глодоської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області ЛЕВІЦЬКА КРІСТІНА ГЕННАДІЇВНАКерівник : учитель англійської мови ПАСТУШЕНКО НАТАЛІЯ МИКОЛАЇВНА

Номер слайду 2

Мета:-Ознайомитись з кімнатними рослинами, які найбільше підходять для кімнатного догляду;-розглянути правила догляду за кімнатними рослинами;-ознайомитися з найпопулярнішими кімнатними рослинами;-навчитись правильно доглядати за рослинами;-виховувати в інших бережне ставлення до природи.

Номер слайду 3

Завдання:-Збагатити видовий склад кімнатних рослин;-Ознайомитись з видовою різноманітністю кімнатних рослин;-навчитись правильно доглядати за кімнатними рослинами;-поглиблювати навички і вміння у догляді за кімнатними рослинами;-систематизувати знання із догляду за кімнатними рослинами;-розвивати в інших учнях бережне ставлення до рослин.

Номер слайду 4

Вступ. Кімнатні рослини повинні бути невід’ємною складовою будь-якого інтер’єру. Зелень прикрашає внутрішній простір і, як відомо, покращує настрій. Кімнатні рослини популярні, тому що за ними відносно легко доглядати, вони приносять користь для здоров’я та можуть використовуватися в різноманітних темах інтер’єру. Кімнатні рослини — чудовий варіант для тих, у кого мало місця у дворі для відкритого саду, або для тих, хто живе в кліматі з суворо холодними зимами.

Номер слайду 5

Корисні властивості кімнатних рослин. Кімнатні рослини володіють фізичними властивостями, корисними для людини. Так, кімнатні квіти для здоров’я корисні тим, що виділяють фітонциди, згубні для хвороботворних бактерій. Більш того, рослини мають просто безмежними можливостями оздоровлювати і очищати повітря в кімнаті. Як виявилося, завдяки антибактеріальним властивостям багатьох рослин бактерії знищуються швидше, ніж від фітонцидів, що містяться в часнику. Рослини здатні поглинати важкі метали, вони добре очищують повітря в закритій кімнаті.

Номер слайду 6

Догляд за кімнатними рослинами. Підтримуйте ґрунт у горщиках у вологому стані. Важливо стежити, щоб ґрунт не був надто вологим і не надто сухим. Переконайтеся, що горщик має дренажні отвори на дні горщика. Розташуйте свою рослину біля джерела світла, природного чи штучного. Визначте, який у вас вид рослини, щоб ви могли більш ретельно за ним доглядати. Якщо ви помітили шкідників, зверніться до садового центру та придбайте інсектицидне мило, яке зазвичай міститься в пляшці з розпилювачем. Коли ви помітили комах, обприскайте всю рослину – нижню та верхівку листя, а також стебло. Далі почекайте близько двох тижнів і повторіть обприскування. Потім почекайте ще два тижні і обприскайте знову.

Номер слайду 7

Полив кімнатних рослин. Надмірний полив — це поширена помилка, і ви захочете переконатися, що рослина справді потребує води зараз або їй варто почекати пізніше. Ось кілька способів дізнатися, чи настав час поливу: Зонд для ґрунту – цей зонд витягне ґрунт, що допоможе вам зрозуміти, наскільки сухий ґрунт під поверхнею. Вологомір – цей інструмент показує вам за шкалою, наскільки сухий ґрунт. Піднімання рослини вгору. Важкість означає, що рослині достатньо води, але легкість означає, що рослина суха. В’янення – в’янення зазвичай відбувається тому, що рослина не отримує достатньо води. Підніміть рослину, щоб перевірити, чи вона легка, чи важка. Кінчики – якщо краї листя починають темніти і стають хрусткими на дотик, рослині, ймовірно, потрібна вода. Якщо краї листя стають коричневими, але відчуваються кашоподібними, ймовірно, рослина отримала занадто багато води. Жовте листя – жовте листя також може означати, що рослина має занадто багато або занадто мало води, але це не завжди так.

Номер слайду 8

Найпопулярніші кімнатні рослини. За надзвичайно простим у догляді, ця елегантна рослина дуже терпима та невибаглива. Пари крихітних листочків у формі серця сріблясто-сірі з рожево-рожевою нижньою стороною. Подібно до сукулента, він зберігає воду у своїх довгих стеблах, довжина яких може досягати шести з половиною футів (2 метри). НИТКА СЕРДЕЧОКЗМІЇНА РОСЛИНА АБО САНСЕВІЄРІЯЗ ефектними смугастими та звивистими листками, схожими на меч, ця рослина є ідеальним прикрасою на столику або акуратно сидить у кутку. Витривалий і надзвичайно посухостійкий, його часто називають тещиним язиком, зміїною рослиною та гадючиною тятивою. Ростуть відносно повільно.

Номер слайду 9

РОСЛИНА-ПАВУК, КУРКА І КУРЧА АБО СТРІЧКОВА РОСЛИНАКласична кімнатна рослина, важко уявити будь-яку оселю, де б не було цих смугастих листяних красенів. Прості у вирощуванні та догляді, ці надзвичайно популярні рослини . Вони добре справляються з низьким рівнем освітлення та штучним світлом, але тримайте їх подалі від сильних прямих сонячних променів, які призведуть до хрусткості листя. ПЛЮЩ АЛЖИРСЬКИЙ І АНГЛІЙСЬКИЙАнглійський або алжирський плющ — справжній переможець, який швидко росте й щасливий у тінистих місцях навколо будинку. Його привабливі стебла з загостреним вічнозеленим листям виглядають приголомшливо, драпіруючись на краю високої полиці, каміна або в підвісному кашпо над сходами. Ця рослина допомагає зменшити утворення цвілі, що робить її корисною рослиною для вологих і часто темних приміщень, таких як окрема або ванна кімната.

Номер слайду 10

ДИЯВОЛЬСЬКИЙ ПЛЮЩ АБО ПОТОСІдеальна рослина для темної кімнати чи кутка, ця розлога красуня з листям у формі серця надзвичайно прощає. Ідеально підходить для забудькуватих поливачів або для тих, хто має не дуже світлі, сонячні місця, він буде процвітати, випускаючи довгі пишні стебла, які досягають до 65 футів (20 м) – у дикій природі. Якщо ви доглядаєте за рослинами потосу , варто знати, що вони ростуть у глибокій тіні в субтропічних лісах Азії та Австралії та люблять вологість, тому розміщуйте їх у теплих вологих приміщеннях, таких як ванна кімната чи кухня, або регулярно обприскуйте, щоб зберегти в найкращому стані. Єдине, що йому дуже не подобається, так це сидіти у воді, оскільки коріння швидко загниває, а листя жовтіє. Намагайтеся поливати кожні три-чотири тижні, доки ґрунт не висохне, перш ніж повторити.

Номер слайду 11

СУКУЛЕНТИОкрасьте підвіконня або робоче місце за допомогою сукулентів, за якими легко доглядати. Ці стильні рослини не потребують особливого обслуговування, тому вони ідеальні для початківців і є чудовим способом додати яскравості вашому дому, зберігаючи при цьому мінімалістичний стиль. Суккуленти процвітають на сонячному місці, тому переконайтеся, що ви розмістили їх у світлій кімнаті, але ви можете сповільнити полив і підгодівлю восени та взимку, коли дні стають коротшими». Доглядати за сукулентами легко, і є багато захоплюючих типів сукулентів усіх форм і кольорів. Доведено, що наше самопочуття покращується, просто дивлячись на рослини, і хто не поливає, щоб почуватися менше стресу та спокійніше вдома . Такі сукуленти, як Crassula ovata, вимагають небагато зусиль, і, хоча вони люблять світлу обстановку, вони також добре ростуть у тіні. Завдяки восковим округлим листям, що виходять з вертикальних стебел, воно виглядає як мініатюрне дерево. Листя буде виглядати більш темно-зеленим, якщо розмістити його подалі від природного світла, але ефект буде таким же приголомшливим і скульптурним.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

НЕФРИТОВА АБО ГРОШОВА РОСЛИНАЄ вагома причина, чому нефритові рослини часто помічають у магазинах і ресторанах – вони надзвичайно довго живуть і за ними легко доглядати. Повільно зростаючі, скульптурні та цікаві на вигляд, вони вражають на полиці, журнальному столику чи підвіконні.  Здорові рослини мають блискуче, м’ясисте листя та здатні зберігати воду в листі, що полегшує життя. Поливайте лише тоді, коли верхній дюйм ґрунту сухий, і підгодовуйте кілька разів на рік. Зрештою вони досягнуть 6-7 футів (2 м) у висоту, якщо залишити їх у тому самому положенні – вони ненавидять, коли їх рухають.

Номер слайду 14

Небезпечні кімнатні рослини. Монстера — підживлюється енергією ззовні. Тому може виявитися небажаним сусідом: забираючи енергію, вона послаблює організм, знижує тонус. Але якщо в будинку є місце, де рослини цвітуть погано, люди хворіють, де скупчується негативна енергія, саме там монстера знадобиться. Вона вбере ворожу енергію без шкоди для себе й очистить приміщення тримати в будинку. Азалія — її листя містять отруйні речовини — глікозид і андромедотоксин. Інші частини рослини також отруйні. Тому в жодному разі не ставте таке задоволення на своє підвіконня.

Номер слайду 15

Мої кімнатні рослини

Номер слайду 16

На фото учні доглядають за своїми кімнатними рослинами

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Висновок. В процесі підготовки цієї презентації ми багато нового дізналися про кімнатні рослини. Кімнатні рослини здатні покращувати настрій ,очищувати повітря і виділяти корисні речовини. Також ми дізнались про те,які рослини варто вирощувати,а які ні в якому разі не можна тримати вдома. Ми дійшли до висновку,що кімнатні рослини варто тримати не тільки у себе вдома,а й у школі,адже так можна не тільки покращити настрій учням,але й підвищити працездатність. Однак,за рослинками слід гарно доглядати і тоді рослина буде радувати вас чистим повітрям.

Номер слайду 19

Джерела:https://www.google.com/search?q=%D1%81%D1%83%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8&tbm=isch&ved=2ah. UKEwj. Ez_j2w4 P7 Ah. Uli8 MKHdjv. ADIQ2-c. Ceg. QIABAA&oq=%D1%81%D1%83%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8&gs_lcp=Cg. Npb. Wc. QAz. IFCAAQg. AQy. BQg. AEIAEMg. UIABCABDIFCAAQg. AQy. BQg. AEIAEMg. UIABCABDIFCAAQg. AQy. BQg. AEIAEMg. UIABCABDIFCAAQg. AQ6 Bwg. AEIAEEBg6 CAg. AEIAEELEDOgg. IABCx. Ax. CDATo. LCAAQg. AQQs. QMQgw. E6 BQg. AELEDUPQKWKoc. YLEga. ABw. AHg. Ag. AF7i. AGXB5 IBAzcu. M5g. BAKABAao. BC2d3cy13a. Xota. W1ns. AEAw. AEB&sclient=img&ei=TRxc. Y4 T1 IKWWjgb. Y34 OQAw&bih=657&biw=1366#imgrc=Zj. Jk. R1mpwtm. YBhttps://roslyny.com.ua/stattihttps://chervonyi.com.ua/pro-kompaniiu/blog/131-kimnatni-roslini-druzi-abo-vorogihttps://asterias.od.ua/kimnatni-roslini/https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 A%D1%96%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B5_%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%82%D0%B2%D0%BE

Номер слайду 20

Слава УкраїніГероям слава

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 січня 2023
Переглядів
1040
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку