Презентація " Галицько-Волинська держава та її розпад"

Про матеріал

Дана презентація допоможе краще учням засвоїти матеріал теми, крім того в кінці презентації розміщенні тестові завдання, що дадуть змогу перевірити засвоєний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Лев ІРомановичіРоман. Данило Юрій І Андрій і Лев І Василько Володимир Юрій ІІ Марія

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Лев Данилович1264–1301 рр. Він заповзявся об’єднати землі батька під однією рукою. До своїх володінь Лев приєднав Люблінську землю, частину Закарпаття із Мукачевим. По смерті Шварна він зайняв Холмське князівство, а в 1272 р. переніс свою столицю до Львова. У зовнішній політиці Лев Данилович прагнув щонайтісніших відносин із Польщею. Широкі дипломатичні зв’язки підтримував також із Чехією й Тевтонським орденом.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Юрій І Львович( 1301-1308)Правління Юрія І Львовича визначають як час розквіту держави, її спокою та економічного добробуту. Свідченням могутності Юрія І було те, що він, як і Данило Романович, прийняв титул «короля Русі». Цей титул засвідчений його печаткою, де він зображений сидячи на престолі в короні на голові та зі скіпетром у руці.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Андрій та Лев ІІ1308 - 1323 pp. Сини Юрія І, правили спільно упродовж  1308 - 1323 pp. Орієнтувалися на союзи з Тевтонським орденом та з польським королем  Владиславом Лотеком,За  роки їхнього  князювання територія держави зазнала помітних втрат: Угорщина захопила Мукачівщину, Литва -  Берестейську й Дорогочинську землі. У 1323 р. загибель останніх князів з династії Романовичів Андрія І і Лева ІІ у битві з монголо-татарами біля м. Кам'яная,Династія  Романовичів  припинила своє існування.

Номер слайду 12

Юрій ІІ Болеслав. Останній галицько-волинський князь (син мазовецького князя Тройдена та доньки Юрія І Марії, сестри Андрія та Лева) (1325 - 1340 pp.) Важливі посади в державі віддавав іноземцям. Намагаючись протистояти експансії Польщі та Угорщини,підтримував союзні відносини з Тевтонським орденом і Литвою. Намагався встановити добрі відносини й з іншими сусідніми державами. Підписав угоду, згідно з якою у разі його смерті трон мав nepeйти до польського короля  Казимира III, і це викликло незадоволення бояр. Період правління Юрія II став поступовим занепадом Галицько-Волинського князівства: 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Причини занепаду Галицько- Волинської держави. Посилення ординського впливу. Контроль міст із боку іноземних держав. Відхід національної знаті від адміністративної влади. Безуспішна боротьба з Польщею. Навернення місцевого населення в католицьку віру. Після смерті Юрія ІІ князював Любарт литовський князь який отримав ім'я Дмитро

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Зразки тестів ЗНОПозначте друге ім'я князя Любарта. А. Лев В. Дмитро. Б. Юрій Г. Володимир2. Позначте рік припинення існування Галицько-Волинської князівства як єдиної держави. А. 1336р. В. 1345р. Б. 1340р. Г.1349р.3. Розташуйте імена правителів в хронологічній послідовності їхнього князювання1. Юрій І 3. Роман Мстиславич2. Лев І 4. Данило Галицький

Номер слайду 18

Зразки тестів ЗНО4. Хто з галицько-волинських правителів заснував місто Львів. А. Данило Галицький В. Юрій ІБ. Лев Данилович Г. Юрій ІІ Болеслав5. Позначте нащадка Данила Галицького, який відвоював в Угорщини частину Закарпаття з Мукачевим. А. Шварко Данилович В. Мстислав Данилович. Б. Лев Данилович Г. Юрій Львович

pptx
Додано
27 березня 2018
Переглядів
15645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку