Презентація"Галина Гузовська-Корицька".Письменники земляки.

Про матеріал
Презентація ознайомить з біографією письменниці. Доповнить урок знайомством з творчістю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гузовська-Корицька Галина Романівна

Номер слайду 2

Галина Романівна Гузовська-Корицька (народилася 6 червня 1963 року в селі Скоморохи Бучацького району Тернопільської області) — педагог, науковець, автор науково-методичних електронних ресурсів. Кандидат філологічних наук, доцент. Автор понад 100 наукових, навчально-методичних публікацій і електронних ресурсів. У 1987 році закінчує Чернівецький державний університет за спеціальністю «Філолог. Викладач української мови та літератури». Трудовий шлях розпочинає в Запоріжжі, куди направлена за розподілом після закінчення вузу: 1987-1992 – учитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. № 69; 1992-1997 – заступник директора Запорізького колегіуму «Елінт», – учитель української мови та літератури, народознавства; 1997-2001 – методист Науково-методичного центру управління освіти Запорізького міськвиконкому.  

Номер слайду 3

Працює в комунальному закладі «ЗОІППО» Запорізької обласної ради з 2001 року: 2001-2003 – методист; 2003-2006 – старший викладач; з 2006 року – доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін. Після закінчення аспірантури (2005) захистила кандидатську дисертацію (2006). У 2008 році присвоєно вчене звання доцента. Фахівець в галузі педагогіки, методики викладання української мови та літератури, розвитку професійної майстерності вчителів-словесників. Має досвід викладача в системі післядипломної педагогічної освіти.2003-2014 – завідувачка науково-дослідної лабораторії мовно-літературної освіти, продовжує експериментальні розвідки з проблем: «Наступність і перспективність між початковою й середньою ланками освіти в навчанні дітей української мови»

Номер слайду 4

Постійно підвищує свій професійний рівень; переможець проекту «Рівний доступ до якісної освіти в Україні» (компонент «Професійний розвиток педагогічних працівників», підкомпонент «Підвищення кваліфікації вчителів», 2007).Є активним організатором і учасником обласних, Всеукраїнських науково-практичних семінарів, Всеукраїнських та Міжнародних конференцій, І Міжнародного форуму, ІІ Українського Педагогічного Конгресу. У 2010 році (23.09-24.09) з її ініціативи та під керівництвом відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар для завідувачів кабінетів (методистів) української мови й літератури та зарубіжної літератури інститутів післядипломної педагогічної освіти на тему: «Компаративістика як складова профільного вивчення предметів мовно-літературного циклу в старшій профільній школі: теорія і технологія». У 2013 році була відповідальна за проведення на базі Запорізької області ХХУІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури для учнів 8-11 класів. Брала участь у виставках «Інноватика в освіті України».

Номер слайду 5

Є автором чи упорядником навчально-методичних посібників, за якими працюють учителі України«Збірник диктантів для 5-11 класів: на народознавчій основі» (рекомендовано Міністерством освіти і науки України),«Збірник переказів з української мови. 5-9 класи» (рекомендовано Міністерством освіти і науки України),«Мовленнєва діяльність. 5-8 класи»,«Мовленнєва діяльність. 9-11 класи»,«Українська література. 5 (6, 7) клас: Тематичне оцінювання знань»,«Витоки (виховні години, свята)»,«Література рідного краю»,«Відкриті уроки з української мови» (рекомендовані науково-методичною радою КЗ «ЗОІППО» ЗОР),Активно поєднує традиційні та інноваційні форми навчання. З 2015 року з її ініціативи в області впроваджується регіональний інноваційний освітній проект «Хмаро орієнтоване освітнє середовище навчання української мови учнів». У рамках ІІІ Міжнародної конференції Intel «Нові горизонти для сталого розвитку та освіти» провела вебінар «Формування ІК-компетентності вчителя української мови та літератури в системі ППО засобами мережних технологій» для науковців, методистів, учителів України (2015). У 2016 році провела майстер-клас для учасників «Педагогічного інтенсиву».

Номер слайду 6

Дитяча література :,,Лисичка-комерсантка ’’ Повчальна історія для дітей (і не тільки!)на філософському підґрунті Про жіночу долю: «У пошуках долі» Життєісторії , як варто читати…. Прекрасний букет з різних доль. «Зозуля», «Романа(Ромашка)»«Де не римується душа» – синергетика слова й душі , філософське осмислення нашого буття .

pptx
Додав(-ла)
Польська Інна
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
1729
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку