Презентація. Галина Малик " Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії"

Про матеріал
Презентація. 22 слайди: буктрейлер, тест, асоціативний кущ, ментальна карта, інтерактивні завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії”: добро і зло, відповідальність за свої вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети. Морально-етичні проблеми в повісті-казці Галини Малик

Номер слайду 4

Епіграфом до уроку стануть слова Галини Малик:“Це дуже приємно - розпочату справу доводити до кінця”

Номер слайду 5

виконання тестових завдань

Номер слайду 6

1. Яке повне ім’я головної героїні повісті? А) Галя. Б) Геля. В) Валя. 2. Як називається країна, у яку потрапила дівчинка? А) Непорадія. Б) Неналадія. В) Недоладія. 3. Хто живе у цій країні? А) добрі справи. Б) погані справи. В) недороблені справи. 4. Чому Аля потрапила до цієї країни? А) заблудилася. Б) не вишила бабусі рушник. В) була дуже неслухняною.

Номер слайду 7

5. Де була розташована країна? А) на березі озера, яке було без води. Б) на березі чарівної річки. В) на березі чарівного моря. 6. Хто був правителем країни? А) Недорадник. Б) Недороль Десятий. В)Недоладько. 7. Хто перший зустрів Алю у цій країні? А) Недоладько. Б) Недорадник. В) Недоштанько. 8. Аля вперше доводить справу до кінця, коли: А) пришила метелику крильце. Б) вишила рушничок. В) домалювала голову.

Номер слайду 8

9. Як називався довгий кривий хлів із маленькими перекошеними віконцями?А) готель. Б) недотель. В) недоград.10. Яку фразу любив повторювати Недоладько? А) “от такий компот”. Б) “от такі справи”. В) “от така біда”.

Номер слайду 9

Гра “лови помилку”Прочитайте цитати та виправте помилки«…Знаєш, що це за країна? Звичайно, не знаєш! – поспіхом сам собі відповів Недоладько. Тут живуть усі доведені до ладу справи!»1.

Номер слайду 10

«… Цікаво, чи всі бажання тут виконуються? – голосно промовила Аля. Їй дуже захотілося сметани”3.«…А ти знаєш, чому я боюся свого Першого Недорадника? Бо він зазіхає на мою корону! – плаксиво сказав Недороль Десятий. – Мене рятує тільки те, що у нього немає рук»2.

Номер слайду 11

складання асоціативного куща “морально-етичні проблеми в повісті-казці”

Номер слайду 12

Проблеми твору. Добра і зла. Батьків та дітей, відносин в сім’їЛінощів та працелюб-ства. Дбайливого ставлення до себе та інших. Уміння вистояти перед негараздами. Відповідаль-ності за свої вчинки

Номер слайду 13

Створення ментальної карти

Номер слайду 14

«…він не мав душі». Записував адреси недороблених справ. Недороль Десятий

Номер слайду 15

Гра “бюро знахідок”Відгадайте кому належить кожна річ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Гра “упізнай героя”Відгадайте кому належить фраза

Номер слайду 18

«З густого листя висунулася голова. Її прикрашав шкіряний капелюшок з півнячою пір’їною збоку. Капелюшок сидів криво, бо лівого вуха, яке б мало його підтримувати, на голові зовсім не було. Ніс набік скривлений, губи перекошені. Навіть ямочка на підборідді не на своєму місці. Та, незважаючи на це, губи весело всміхалися, очі дивилися лагідно»1.

Номер слайду 19

«Прихилившись до одвірка, на порозі недотелю стовбичив якийсь товстун у шкіряній безрукавці. Одна холоша його штанів була довга, а друга сягала лише до коліна»2.

Номер слайду 20

«Обличчя незнайомки було вимазане попелом. Одягнена вона була до пояса у старий лантух. Зате від пояса до п’ят пишно спадала шовкова спідниця, гаптована золотом і оздоблена мереживом. З –під неї виглядали маленькі ніжки. Права взута у кришталевий черевичок, ліва – у важкий дерев’яний».3.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

1. Записати в зошит усі елементи незвичайного, фантастичного у повісті – казці Г. Малик.2. Створити ментальну карту «Символіка країни Недоладії». Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1.  Ludmila
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Підлужна Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Алавацька Інна Станіславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 лютого 2021
Переглядів
8022
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку