Презентація "Географічні рекорди світу"

Про матеріал
Дослідницький проект "Географічні рекорди світу". МЕТА: Розвивати стійкий інтерес учнів до географії, як науки і шкільного предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географічні рекорди світу. Виконали учні 11-Б класу. Робота туристичних агенцій

Номер слайду 2

Найвища гірська система світу Найвища вершина світу - Джомолунгма (або Сагарматха чи Еверест) має висоту 8848 мhttps://www.youtube.com/watch?v=Zh8bm. Lw-p. AY

Номер слайду 3

Озеро печери МеліссаніРозташована на східному узбережжі острова Кефалонія, ця 100-метрова печера вважається найбільшою в Греції і на всій території Іонічних островів. Тут цікаво на неї подивитися: https://youtu.be/WGm9 DBd. P8cs Печера і її чудове підземне озеро були відкриті в 1951-му році. В глибину печери проникає сонячне світло, фарбуючи поверхню озера з найрізноманітніші колірні відтінки в залежності від погоди і від пори року. Для туристів тут відкривається захоплююче видовище.

Номер слайду 4

Найповноводніша річка. Амазонка. Площа її водозбору досягає 7 млн. кв. км, а це майже дорівнює такому материку, як Австралія. В Амазонку впадає понад 200 приток завдовжки до 3,5 тис. км кожна. А до Атлантичного океану річка вносить 1/5 частину всієї води річок земної кулі. Кожну секунду вона поповнює океан майже на 120 тис. куб. м води.https://www.youtube.com/watch?v=an28r. Vke-MI

Номер слайду 5

Острів Ніїдзіма – невеликий вулканічний острів, розташований в Філіппінському морі. Він з’явився в результаті виверження вулкана в кінці листопада 2013 року, в 163 милях на південь від Токіо. Це зайвий раз доводить, що поверхня Землі постійно змінюється, але, незважаючи на те, що всі очікували, що Ніїдзіма незабаром зникне, він, всупереч громадській думці, залишився на своєму місці.

Номер слайду 6

Найвище озеро"Найвищим" озером на земній кулі є Арпорт-Цо в Китаї. Воно розташоване в Тібеті на висоті 5465 м вище рівня океану.

Номер слайду 7

Печерна система Мамонтова – Флінт-Рідж розташована в американському штаті Кентуккі. Це найдовша мережа печер у світі, чия площа становить приблизно 52830 гектарів. На даний момент досліджена частина печер становить 630 кілометрів, і з кожним роком вона збільшується.

Номер слайду 8

Найвіддаленіша від центру планети точка. Ні, це не гора Еверест. Найвіддаленіша від центру Землі точка – гора Чимборасо, згаслий вулкан в Еквадорі. Висота гори складає 6268 метрів, і хоча це і не найвища гора, але її розташування на екваторі робить її такою. Гора розташована на 1 градус південніше екватора, а оскільки наша планета приплюснута з полюсів, то екватор є самим «товстим» місцем нашої планети.

Номер слайду 9

Мауна-Кеа найвища гора світу , але під водою та над рівнем океана. Мауна-Кеа — найвища гора на Землі, якщо її вимірювати від основи до вершини. Її загальна висота (від підніжжя на океанічному дні до вершини) — 10 203 м, із яких лише 4205 м височіє над водою. Основа гори знаходиться приблизно на 6 000 м нижче рівня Тихого Океану. Повна висота Мауна-Кеа на 1355 м більша від висоти Евереста, виміряної від рівня моря Детальніше тут -https://youtu.be/DNBj. C14 IPb8

Номер слайду 10

Найбільше море світу. Саргасове, розташоване в центрі Атлантичного океану, між Північною Америкою і Європою. Площа його досягає 7 млн. км. кв., тобто майже така сама, як Австралії.

pptx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
1418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку