Презентація "Гімнастика"

Про матеріал
Презентація з фізичної культури на тему "Гімнастика", призначена для дистанційного навчання учнів 10-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

а. Гімнастика. Вправи на гнучкість

Номер слайду 2

Гнучкість – це фізична якість, що визначається амплітудою рухів. Важливу роль в удосконаленні рухів грають зв'язки і суглоби, але саме розтягнення відбувається в м'язах. Еластичність і гнучкість є спадковим фактором, однак можна розвинути цю якість. Для цього необхідно систематично виконувати вправи для розвитку гнучкості. Однією з таких вправ є «Нахил вперед з положення сидячи».

Номер слайду 3

«Нахил вперед з положення сидячи» Учень сидить на підлозі так, щоб його п'яти торкались лінії. Відстань між п'ятами 20-30 см. Ступні розташовані до підлоги вертикально. Руки лежать на підлозі між колінами долонями донизу. Партнер (при наявності) утримує ноги на рівні колін, щоб уникнути їх згинання. За командою учасник тестування плавно нахиляється вперед, не згинаючи ніг, намагається дотягнутись руками якомога далі. Положення максимального нахилу слід утримувати протягом 2 секунд, фіксуючи пальці на розмітці.

Номер слайду 4

ВАЖЛИВО!!!Щоб уникнути травм, важливо дотримуватись техніки безпеки при виконанні вправ на гнучкість. До виконання вправ необхідно зробити розминку і розігріти мязи.

Номер слайду 5

Додатковий комплекс вправ на гнучкість. Сидячи на підлозі , ноги широко. Багаторазові нахили вперед. Сидячи на підлозі, одна нога відведена назад. Нахили вперед. Зміна положення ніг. Стоячи на колінах обережно сядьте на підлогу, спробуйте лягти назад, спираючись на руки. Ляжте на підлогу. Зробіть «міст» з положення лежачи. Ляжте на живіт. Спробуйте правою рукою взятися за праву ногу. Потім те ж лівою. Спробуйте обома руками взятися за обидві ноги. Погойдайтеся на животі. Стоячи, одну ногу пряму поставте на край стільця. Спробуйте повільно нахилитися донизу і торкніться підлоги руками. Підніміться і спробуйте торкнутися руками ноги, що стоїть на стільці. Повторіть4 рази і поміняйте позицію. Зробіть розтяжку, щоб зняти напругу. Лежачи на животі, руки в сторони на підлогу. Ліву ногу підніміть і відведіть вправо. Лежіть 20 сек. Вихідне положення. Те ж вліво. Тепер праву ногу підніміть і відведіть вліво. Лежіть 20 сек. Те саме лівою.

pptx
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку