Презентація "Єгипетські піраміди"

Про матеріал
Презентація для 6 класу з предмету "Всесвітня історія". Єгипетські піраміди — найбільша архітектурна пам'ятка Стародавнього Єгипту, одне з семи чудес світу. Піраміди — це величезні кам'яні споруди пірамідальної, ступінчатої чи баштоподібної форми, збудовані як гробниці для фараонів Давнього Єгипту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єгипетські піраміди Підготувала Тищенко О.Л.

Номер слайду 2

Єгипетські піраміди –найбільша архітектурна пам'ятка Стародавнього Єгипту. Це величезні кам'яні споруди, збудовані як гробниці для фараонів Давнього Єгипту. Всього в Єгипті знайдено 118 пірамід (на 2008 рік). За іншими даними кількість пірамід, що збереглися, сягає 238.

Номер слайду 3

Єгипетські піраміди – це єдине з давніх Семи чудес світу, яке дійшло до наших днів. Вони були побудовані не рабами, а звичайними людьми, в знак поклоніння правлячому фараону, при чому сама служба на будівництві була справа суто добровільна.

Номер слайду 4

Про будівництво Пірамід розповідається : «У єгипетських джерелах є відомості про те, що за допомогою звуку єгиптяни могли переміщати камені у стані левітації, а при необхідності і руйнувати їх. На малюнках єгипетських культових споруджень є зображення по переміщенню кам’яних скульптур фараона і сфінкса на особливих плоских платформах. З малюнка виявляється, що невелика частина людей тягне платформу, підстраховує її від перекидання, а інша частина стоїть осторонь зі звуковими інструментами в руках».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Піраміда Хеопса 

Номер слайду 7

Піраміда Хефрена 

Номер слайду 8

Рожева (Північна) піраміда Снофру 

Номер слайду 9

Ламана піраміда Снофру 

Номер слайду 10

Піраміда в Мейдумі

Номер слайду 11

Піраміда Джосера

ppt
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
1869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку