Презентація "Гірудотерапія"

Про матеріал
Даний матеріал можна використати під час вивчення теми "Захворювання серцево-судинної системи". В пезентації подано інформацію про історію відкриття гірудотерапії її застосування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гірудотерапія Біологія 8 клас вчитель біології Шумейко Н. М

Номер слайду 2

Гірудотерапія (лат. hirūdō - «п'явка», ін-грец. θεραπεία - «лікування») - метод нетрадиційної медицини, із застосуванням медичної п'явки.

Номер слайду 3

Лікування п'явками раніше використовувалося в загальноприйнятій медицині, але в XX столітті вийшло з ужитку, у зв'язку з появою синтетичних антикоагулянтів, в тому числі, гірудину.

Номер слайду 4

Гіруда - медична, що походить з Європи, використовувалася для кровопускання протягом багатьох сотень років.

Номер слайду 5

Застосування п'явок в терапії відродилося в 1970-х роках: в мікрохірургії вони використовується, щоб стимулювати циркуляцію крові, щоб врятувати пересаджену шкіру та інші тканини після операційного венозного застою.

Номер слайду 6

Інші клінічні застосування медичних п'явок включають лікування варикозного розширення вен, м'язових спазмів, тромбофлебіту і артрозу.

Номер слайду 7

П'явка присмоктується, після чого прокушує шкіру на глибину 1,5-2 мм, і вводить у ранку слину, що містить в тому числі і фермент гірудин, що перешкоджає згортанню крові.

Номер слайду 8

За один раз п'явка здатна висмоктати близько 5 мл крові. Сеанс триває до насичення п'явки (20-60 хвилин), після нього залишається ранка, яка в нормі виділяє кров, лімфу і тканинну рідину.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
1467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку