Презентація на тему "Будова скелета людини"

Про матеріал
Матеріал містить презентацію на тему "Будова скелета людини". Скелет презентовано з підписами та цікавою інформацією про різні частини тіла. + жартівлива кінцівка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будова скелета людини

Номер слайду 2

У новонароджених скелет налічує 350 кісточок. З віком кількість кісток зменшується. У дітей налічують близько 300 кісток, а у дорослих вже близько 206. 

Номер слайду 3

Деякі кістки в чоловічому і жіночому скелеті відрізняються по довжині і розмірами. Наприклад, жіноча грудна клітка вже чоловічий, а таз — ширше. У чоловіків сильніше виражені надбрівні дуги, а у жінок, як правило, кістки кінцівок коротше і тонше.

Номер слайду 4

Найменьша і найлегша кісточка в нашому скелеті захована в середньому вусі – це стремено або слухова кістка.

Номер слайду 5

Череп — це не цілісна спочатку кістка, що прикриває головний мозок людини. Він складається з 29 окремих кісток, що зрослися разом.

Номер слайду 6

Приблизно у 20% людей є відхилення в кількості хребців. Деколи люди з’являються на світ з додатковими кістками, а деякі можуть зрости протягом життя. Але трапляється це рідко.

Номер слайду 7

Найбільш крихкими і легко ламаються кістками є ребра. Найчастіше пошкоджуються 5-8 пара ребер, так як вони не мають з’єднувальних кісток.

Номер слайду 8

Лопаткова кістка в людському кістяку фіксується з допомогою 15 м’язів. Таке рухоме кріплення допомагає рухатися верхнім кінцівкам з величезною амплітудою.

Номер слайду 9

Згідно зі статистикою, кістки рук ламаються частіше всього. На них припадає половина всіх переломів. Найчастіше від цього страждають діти. 

Номер слайду 10

Тазова ділянка є найнижчою частиною тулуба, вона розташована між черевною порожниною і стегнами[2]. Таз включає кілька структур: скелет таза, порожнину таза, тазове дно та промежину.

Номер слайду 11

Найдовшою кісткою людського тіла є стегнова. Вона також сама міцна, і вона здатна витримувати дуже високі навантаження.

Номер слайду 12

Протягом першого року життя дитини її стопи швидко ростуть, досягаючи майже половини їхнього розміру в дорослому віці. До 12 років стопа дитини становить близько 90% довжини у дорослому віці.

Номер слайду 13

І Трохи жарту…Хребет потрібен людині для того, щоб голова не впала у штани)

pptx
Додано
19 лютого 2021
Переглядів
2007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку