Презентація ГО "Сталий розвиток"

Про матеріал
Презентація ГО "Сталий розвиток". Матеріал знадобиться для вивчення теми "Сталий розвиток" із розділу ГО "Економіка".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

розроблено в рамках дистанційного навчання у зв'язку з всеукраїнським карантином, введеним задля недопущення поширення короновірусної інфекції в Україні ОДЕСЬКИЙ ЮРИДИЧНИЙ ЛІЦЕЙ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІЯК ЗАБЕЗПЕЧИТИ СТАЛИЙ РОЗВИТОК?Які проблеми породжує обмеженість ресурсів? Які наслідки для навколишнього середовища має сучасне виробництво? Чому потрібно використовувати виробничі ресурси з максимальною віддачею?підготувала Косарева А. В., вчитель курсу «Громадянська освіта»

Номер слайду 2

Поняття 1. Виробництво благ ― основа добробуту. Чим більше виробляється різноманітних благ, тим краще задовольняються потреби. Однак, більші обсяги виробництва вимагають застосовувати більший обсяг ресурсів. Такий спосіб виробництва називається екстенсивним. Обмеженість ресурсів і постійне зростання потреб ставлять перед людьми завдання так організовувати господарську діяльність, щоб створювати більше товарів і послуг без істотного збільшення залучених ресурсів. Поняття 2. СТАЛИЙ РОЗВИТОК – такий розвиток країн і регіонів, коли економічне зростання, матеріальне виробництво і споживання, а також інші види діяльності суспільства відбуваються в межах, які визначаються здатністю екосистем відновлюватися, поглинати забруднення і підтримувати життєдіяльність теперішніх та майбутніх поколінь.

Номер слайду 3

Поняття 3. Абсолютна обмеженість ресурсів означає, що на цей час їхні запаси суворо обмежені певною величиною і за певний час можуть бути вичерпані. Поняття 4. Відносна обмеженість ресурсів зумовлена сучасними виробничими потребами в них і означає, що залучення ресурсів у процес виробництва потребує збільшення плати за них.

Номер слайду 4

Які ресурси потрібні на кожному етапі виробництва? Розподіліть їх за поданою на попередньому слайді класифікацією. ПЕРЕГЛЯНЬТЕ НА ЮТУБІ ВІДЕО «ЯК ВИРОБЛЯЮТЬ ЦУКОР». ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ПОСТАВЛЕНЕ НИЖЧЕ ЗАПИТАННЯ.https://www.youtube.com/watch?v=k4 IMif. Xi_54 Обміркуйте*

Номер слайду 5

— забруднення ґрунтів, водоймищ, океанів, атмосфери промисловими викидами;— зміна клімату в масштабах усієї планети.— зростання обсягів сміття, під захоронення яких доводиться виділяти все більші площі землі;— руйнування природних ландшафтів при видобуванні корисних копалин або вирубування лісів;ЯКІ НАСЛІДКИ ДЛЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА МАЄ СУЧАСНЕ ВИРОБНИЦТВО?

Номер слайду 6

Поняття 5. Енергомісткість ― показник, що характеризує витрати первинних паливно-енергетичних ресурсів у натуральному виразі (тоннах умовного палива або в нафтовому еквіваленті) на одиницю випущеної продукції або валового внутрішнього продукту.

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Записати в зошит виділені поняття. Зробити в зошиті завдання * ОБМІРКУЙТЕЧитати Т. Бакка “ Громадянська освіта ” § 38-39

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Войтович Денис Васильович
    Дякую! Чудова презентація!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
6856
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку