Презентація ГО "Міжнародні відносини"

Про матеріал
Презентація ГО "Міжнародні відносини". Матеріал можна використовувати додатково при вивченні розділу ГО "УкраЇна та світ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

тема: “ Якими є сучасні міжнародні відносини. Співробітництво в Європі. Європейський вибір України ”Підготувала: Косарева А. В., вчитель курсу «Громадянська освіта»

Номер слайду 2

Міжнародні відносини як сфера людського співіснування охоплюють політичні, економічні, правові, дипломатичні, культурні та інші зв’язки між державами, народами, соціальними групами й організаціями, які діють на міжнародній арені. Упродовж історичного розвитку людської цивілізації міжнародні відносини завжди займали значне місце у політичному та суспільному житті. На межі тисячоліть їхнє значення, під впливом глобалізації, суттєво зросло, оскільки сучасні країни перебувають у стані різноманітних і багатогранних взаємодій. Визначення 1. Міжнародні відносини ― система транскордонних соціальних взаємодій, суб’єктами яких є держави, міжнародні міжурядові та міжнародні неурядові організації, транснаціональні корпорації та, за особливих умов, приватні особи.

Номер слайду 3

Як міжнародне право врегульовує систему безпеки у світі Принципи міжнародного права Незастосування сили або загрози силою. Невтручання у внутрішні справи. Співробітництво держав Суверенна рівність держав Непорушність державних кордонів. Рівноправ’я і самовизначення народів. Мирне розв’язання міжнародних суперечок 3 Основні принципи міжнародного права закріплені в Статуті ООН (преамбула, Статті 1 і 2).

Номер слайду 4

Визначення 2. Міжнародне право ― це система юридичних принципів і норм договірного і звичаєвого характеру, які виникають у результаті погодження між державою та іншими суб’єктами міжнародного співтовариства і регулюють відносини з метою мирного співіснування. 4 Яку роль відіграє Міжнародне гуманітарне право Основними завданнями міжнародного гуманітарного права є захист цивільних осіб та тих, хто припинив брати участь у збройних діях, а також регулювання засобів і методів ведення війни.

Номер слайду 5

Як тероризм впливає на міжнародну безпеку Визначення 3. Тероризм ― суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом захоплення заручників, підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади або вчинення інших посягань на життя чи здоров’я ні в чому не винних людей, або погрози вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей. 5 Американський Центр всеохопного миру (CSP), за даними на початок 2017 року, нарахував у світі 36 воєн. Безпосередню участь у них беруть 28 держав. З них майже половина має затягнуті конфлікти, що тривають понад 10 років. Це Афганістан (36 років), Колумбія (39 років), М’янма (66 років), Сомалі (26 років) та ін.

Номер слайду 6

Як здійснюється співпраця в Європі та світі Світ сьогодні виглядає як єдиний організм, функціонування якого потребує узгоджених дій урядів, представників громадськості, ділових кіл різних країн. Важко знайти країну, яка б не контактувала з іншими державами. Для координації діяльності світової спільноти, здійснення багатосторонньої дипломатії та міжнародного співробітництва, вирішення суперечок, подолання глобальних та регіональних проблем створено низку міжнародних організацій.6 Сфери міжнародної співпраці Торгівля Митні правила Освіта Прикордонне врегулювання. Військово-політична сфера Розвиток комунікаційних мереж. Охорона природи Контроль над озброєнням

Номер слайду 7

Як Організація Об’єднаних Націй захищає права та сприяє миру.7 Унікальною організацією, яка об’єднала більшість країн світу в ім’я загального миру і соціального прогресу, є Організація Об’єднаних Націй (ООН). Україна, перебуваючи у складі СРСР, 1945 року стала однією з країн-засновниць ООН. На сьогодні членами Організації є 193 держави. Програма сталого розвитку ООН передбачає світовий розвиток, що відповідає потребам сучасності і вимагає узгоджених зусиль щодо створення всеосяжного, сталого та стійкого майбутнього для людей та планети. Для досягнення сталого розвитку надзвичайно важливо гармонізувати три основні елементи: економічне зростання, соціальну інтеграцію та охорону навколишнього середовища. Ці елементи взаємопов’язані, і всі вони мають вирішальне значення для добробуту окремих людей та суспільств. Визначення 4. Міжнародні організації ― об’єднання трьох або більше незалежних держав, їхніх , інших міжурядових організацій, спрямоване на вирішення певних спільних питань чи організації урядів проектів.

Номер слайду 8

Якими є масштаби і характер діяльності України в міжнародних організаціях Завдання ООН в Україні Відновлення, стабілізація та реабілітація Сходу України та інших регіонів. Гуманітарне реагування, зокрема надання допомоги постраждалим від конфлікту регіонам і внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Підтримка довгострокових загальнонаціональних реформ управління задля забезпечення верховенства закону і зміцнення соціальної стабільності та демократичного управління. Консультування та надання допомоги урядові України у виконанні рекомендацій механізмів ООН з прав людини, а також тих, що наводяться в доповідях Місії ООН з прав людини в Україні. Головні напрямки співробітництва України з Радою Європи Захист прав людини. Конституційна реформа та функціонування демократичних інституцій. Реформа системи кримінальної юстиції та реформування правоохоронних органів. Забезпечення виконання в Україні рішень Європейського суду з прав людини. Зміцнення демократичного управління та реформа місцевого самоврядуванням, у тому числі, децентралізація. Боротьба з корупцією. Реформа судової системи.

Номер слайду 9

Як реалізується європейський векторрозвитку України9 Україна стала членом Ради Європи 9 листопада 1995 року. Україна є учасницею Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) від 30 січня 1992 року. 2008 року Україна стала членом Світової організації торгівлі. Основна мета Східного партнерства ― сприяння політичним та економічним реформам у країнах-партнерах через:- укладання Угоди про асоціацію;- створення зони вільної торгівлі (ЗВТ);- лібералізацію візового режиму з ЄС;- підтримку стабільності та безпеки в регіоні;- розвиток енергетичної галузі;- захист навколишнього середовища.2004 року в процесі розширення Європейського Союзу, була вироблена нова політика ЄС ― Європейська політика сусідства (ЄПС). Вона поширювалася на шістнадцять сусідів Євросоюзу ― Україну, Азербайджан, Молдову,Білорусь, Вірменію, Грузію, Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданію, Ліван, Лівію,Марокко, Палестину, Сирію та Туніс. Мета ЄПС полягала у сприянні стабільності та безпеці сусідніх країн, а також економічному розвитку їхніх регіонів. У травні 2008 року Польща та Швеція запропонували утворити нову ініціативу, спрямовану на співпрацю з пострадянськими країнами ― «Східне партнерство» як невід’ємну частину Європейської політики сусідства.

Номер слайду 10

Яку роль відіграє Угода про асоціацію Україна ― ЄС16 вересня 2014 року Верховна Рада України та Європейський Парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Угода про асоціацію за своїм обсягом і тематичним охопленням є найбільшимміжнародно-правовим документом за всю історію України.101 Як відомо, Угода про асоціацію не передбачає перспективи членства. України в ЄС, але й не закриває цей шлях. Вступ до ЄС відбувається в кілька етапів. Україна перебуває на першому з цих етапів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бондаренко Олександра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Плєшакова Яна Віталіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
9698
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку