Презентація ГО "Економіка"

Про матеріал
Презентація ГО "Економіка". Матеріали можна використовувати для вивчення розділу ГО "Економіка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНА ЕКОНОМІКА?розроблено в рамках дистанційного навчання у зв'язку з всеукраїнським карантином, введеним задля недопущення поширення короновірусної інфекції в Україні ОДЕСЬКИЙ ЮРИДИЧНИЙ ЛІЦЕЙ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Економіка ― особлива сфера життя людей, що охоплює процеси виробництва благ, розподілу доходів, обмін благами та їх споживання. Потреби ― усвідомлене відчуття нестачі чогось необхідного для життєдіяльності організму і розвитку особистості.

Номер слайду 3

Саме потреби є основним джерелом і спонукальним мотивом різних форм активності людей. Класифікують потреби за різними критеріями: за засобами задоволення ― на матеріальні і духовні; за способами задоволення ― індивідуальні й колективні. Існує також класифікація потреб людини, що отримала назву «Піраміда Маслоу»

Номер слайду 4

Блага ― все те, що задовольняє потреби. Суспільні блага ― блага, що характеризуються спільним споживанням, неконкурентністю (споживання цих благ одними особами не перешкоджає іншим споживати ці самі блага), невиключеністю (неможливо усунути від споживання тих, хто фактично за них не сплатив). Економічні блага (товари і послуги) ― все, що виробляється з обмежених ресурсів і також є обмеженим. Неекономічні (вільні) блага ― все, що береться від природи безоплатно в необмеженій кількості.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Економіка сьогодні передбачає для людей декілька можливостей щодо участі у виробництві:1) безпосередню участь у виробничій діяльності як організатора бізнесу ― підприємця або найманого працівника;2) вкладення у виробництво власних ресурсів без особистої участі у процесі виготовлення продукції чи послуг на підприємстві, наприклад, акціонерний капітал, надання в оренду нерухомості тощо.

Номер слайду 7

ЗАПОВНІТЬ ТАБЛИЦЮЦе – домашнє завдання. Таблиця заповнюється в зошиті.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Успенський Дмитро
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
4309
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку