Презентація: "Година коду"

Про матеріал

Презентація на тему: "Година коду" на урок інформатики. Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Вона допомагає розвивати навички розв'язання задач, логіку та творчість. Розпочинаючи вивчення рано, учні отримують основу для успіху в будь-якій кар'єрі 21 століття.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година коду

Номер слайду 2

Що таке Година коду?Година коду – це глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. 460 мільйонів учнів з 180 країн світу уже встигли взяти участь у цьому заході, який відбувається щороку впродовж тижня, у 2018 р. це випадає на 3-9 грудня.

Номер слайду 3

Популярність години коду Глобальний рух підтримали Барак Обама, Білл Гейтс, Марк Цукерберг, Джастін Трюдо та чимало інших політиків, акторів та музикантів. В Україні ініцативу також підтримують відомі особистості, такі як Сергій Притула, Олег Скрипка, Олександр Педан, Павло Табаков та інші. А минулого року до освітньої кампанії «Година коду» долучилась Перша леді України Марина Порошенко, яка провела урок з інформатики в школі № 41 ім. З. К. Слюсаренка .

Номер слайду 4

Чому інформатика?Автори ініціативи вважають, що кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику, адже вона допомагає розвивати навички розв’язання задач, логічне та творче мислення. Розпочинаючи вивчення рано, учні роблять перший крок до успіху в будь-якій кар’єрі 21 століття. Після заняття усі школярі, які долучилися, отримають сертифікат міжнародного зразка.

Номер слайду 5

Дана освітня ініціатива стала популярною у світі саме через свій унікальний формат, який допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код і відразу бачить результат своєї роботи. Наприклад, цього року організатори пропонують вирушити в мандрівку з героями світу Діснея та створити власну гру «Зоряні війни» в далекій-далекій галактиці.

Номер слайду 6

Хто стоїть за годиною коду?Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі. Вони зібрали безпрецедентну коаліцію партнерів для проведення Години коду — включно із Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America.

Номер слайду 7

Година коду 2018 року

Номер слайду 8

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
4 грудня 2018
Переглядів
1869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку