Презентація години спілкування "Небезпека на вулиці: алгоритми дій для дітей"

Про матеріал
Матеріал підійде для класних керівників, годин спілкування,годин соціального педагога,на тиждень безпеки. Презентація містить 11 правил для дітей молодшого та середнього шкільного віку, огляд ситуацій та алгоритм дій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Небезпека на вулицігодина соціального педагога Дзюбанчук І. Ю.

Номер слайду 2

правило 1 Ви не зобов’язані допомагати незнайомим людям. Це небезпечно. Рекомендуйте незнайомцеві звернутись по допомогу до дорослої людини.

Номер слайду 3

правило 2 Не повідомляйте ніякої інформації незнайомим людям, аби уникнути неприємних ситуацій та небезпеки.

Номер слайду 4

правило 3 Разом з батьками програйте вдома ситуації спілкування з незнайомими людьми, аби вас не розгубитись у реальній ситуації.

Номер слайду 5

правило 4 Вигадайте разом з батьками кодове слово. У разі незрозумілої ситуації, ви зможете перевірити чи це знайома людина, чи злочинець.

Номер слайду 6

правило 5 Уникайте ситуації, коли ви можете опинитись у безлюдному місці з незнайомцем (ліфт, ліс, будівля тощо)

Номер слайду 7

правило 6 Будьте уважні! Виробіть звичку слідкувати за тим що відбуваєтьсянавколо. Чекайте транспорту чи гуртка спиною до стінки, щоб до вас не підкрались ззаду.

Номер слайду 8

правило 7 Батьки мають знати, де ви є. якщо відбулися зміни у вашому графіку -обов’язково повідом рідних . батьки мають встановити з вашим гаджетом тісний зв’язок. Відслідковувати вас.

Номер слайду 9

правило 8 Не грайся на вулиці, коли звечоріло. якщо ти маєш гуртки, повертайся з групою дітей, або нехай батьки тебе забирають з занять.

Номер слайду 10

правило 9 Не хизуйся дорогими речами та цінностями. Одягай відповідний одяг, аби зайвий раз не привертати уваги.

Номер слайду 11

правило 10 Не чіпай небезпечних знахідок. повідом про них дорослим. Не вживай і не пий продуктів, які ти можеш знайти, адже вони можуть містити психотропні речовини.

Номер слайду 12

правило 11 Старі будівлі, недобудови, криниці, шахти, яри, лісові хащі - не місце для гри!

Номер слайду 13

Алгоритм дій. Незнайомець- потенційно небезпечна людина. Немає значення якого він віку, статі та вигляду. Відійдіть на безпечну відстань. у разі зближення - тікайте. Припиніть спілкування. Небезпечні люди часто досить розумні та хитрі. Не бійтесь горлати і кликати на допомогу. Відчуваєш, що тебе переслідують- зайди до магазину, додому до знайомого, в громадський транспорт. Звернись по допомогу, зателефонуй батькам.

Номер слайду 14

Варіанти припинення розмови. Спочатку мені потрібно запитати дозволу батьків. Мені не слабо. Я завжди попереджаю батьків, де знаходжусь. Я зателефоную і повідомлю. Я не можу вам допомогти. Зверніться до дорослих.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дякую за увагу!Вам було цікаво?Дізнались нову інформацію?Будете користуватись отриманими знаннями?

pptx
Додано
28 грудня 2022
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку