Презентація "Голодомор 1932-1933р"

Про матеріал
Презентація на тему "Голодомор 1932-1933" Цікаві факти. Про те, що пам'ятаємо. Коротко про головне.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Голодомор1932 1933 р

Номер слайду 2

Після поразки у національно-визвольних змаганнях на початку 20-х років ХХ століття Україна, не рахуючи західних регіонів, опинилась в цілковитій владі тоталітарного комуністичного режиму. Голодомору передувала насильницька колективізація і “розкуркулення” селян. Селяни здають хліб у Баришівському районіКиївського округу 1930р.

Номер слайду 3

Терор голодом, що діяв в Україні протягом майже двох років, був свідомою політикою сталінського уряду. 18 листопада 1932 року було прийнято постанову Політбюро ЦК КП(б), яка передбачала штрафування боржників по хлібозаготівлі, а з 6 грудня з’явилася перша постанова про занесення сіл на чорну дошку.

Номер слайду 4

Села, які потрапили у чорний список, не можна було позаздрити. У селян вилучали все продовольство, села оточували війська і прирікали на вимирання. (Режим не милував ні дітей, ні старих).

Номер слайду 5

Люди почали масово вимирати. Загальна кількість жертв голоду,були зроблені різними дослідниками, значно різняться і доходять до 10 000 000 осіб.(більшу частину загиблих становили діти). Московська влада відмовлялася надавати будь яку допомогу, навіть навесні 1933року, коли був пік смертності. Цей факт доводить спрямованість акції на винищення українського народу. (Факти знаходяться в документах Політбюро ЦК КП(б)У)

Номер слайду 6

Голодомор виявився найжахливішою зброєю масового знищення та соціального поневолення селянства, якою скористався комуністичний режим.

Номер слайду 7

Голодомор в Україні 1932-1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу такі держави: Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Угорщина, Португалія.

Номер слайду 8

28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон “Про Голодомор 1932-1933 років в Україні”, який Голодомор визнаний геноцидом українського народу.

Номер слайду 9

Ще ряд країн в офіційних зверненнях засудили Голодомор, як акт винищення людства, вчинений тоталітарним сталінським режимом: Андорра, Аргентина, Бразилія, Іспанія, Словаччина, США, Чехія, Чилі

Номер слайду 10

Фільм про голодомор-геноцид“Ціна правди”

pptx
Додано
26 травня 2020
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку