Презентація "Готуємось до ЗНО з української літератури. Завдання з використанням візуальних джерел"

Про матеріал

У презентації "Готуємось до ЗНО з української літератури. Завдання з використанням візуальних джерел" запропоновано тестові завдання з використанням картин, портретів, які дають змогу здійснити перевірку знань та умінь учнів.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська література Готуємось до ЗНО Завдання з використанням візуальних джерел Підготувала учитель української мови та літератури Савєльєва Ольга

Номер слайду 2

1. На репродукції зображено урочище, згадане у творі А Івана Котляревського Б Григорія Сковороди В Олександра Довженка Г Павла Тичини Д Миколи Хвильового

Номер слайду 3

2.Пряме звертання до видатного українського полководця й державного діяча, пам’ятник якому ви бачите на фото, є у творі А «De libertate» Б «Contra spem spero!» В «Intermezzo» Г «Засвіт встали козаченьки» Д «Україна в огні»

Номер слайду 4

3. На рисунку зображено персонажа античної міфології, образ якого переосмислено у творі А «De libertate» Б «Гімн» В «Contra spem spero!» Г «Молюсь і вірю» Д ”Кавказ”

Номер слайду 5

4. На картині зображено головну героїню твору А Івана Котляревського Б Тараса Шевченка В Григорія Квітки-Основ’яненка Г Пантелеймона Куліша Д Панаса Мирного

Номер слайду 6

5. Персонажа давньогрецької міфології, зображеного на малюнку, згадано у творі А «Кавказ» Б «Земля» В «Contra spem spero!» Г «Intermezzo» Д «De libertate»

Номер слайду 7

6. Персонажів цього пам’ятника згадано в А «Повісті минулих літ» (уривок про заснування Києва) Б «Повісті минулих літ» (уривок про напад хозарів) В «Повісті минулих літ» (уривок про помсту княгині Ольги) Г «Думі про Марусю Богуславку» Д «Слові про похід Ігорів»

Номер слайду 8

7. Видатний український державний діяч, пам’ятник якому ви бачите на фото, є персонажем твору А«De libertate» Б«Contra spem spero!» В«Intermezzo» Г«Засвіт встали козаченьки» Д«Україна в огні»

Номер слайду 9

8. На малюнку зображено героїню твору А "Віють вітри" Б "Дума про Марусю Богуславку" В "Слово про похід Ігорів" Г "Енеїда" Д "Тіні забутих предків"

Номер слайду 10

9.На рисунку зображено героїв твору А Лесі Українки Б Марка Вовчка В Володимира Винниченка Г Панаса Мирного Д Ольги Кобилянської

Номер слайду 11

10. На фотографії зображено автора рядків А «Обніміться ж, брати мої. Молю вас, благаю!..» Б «Дух, що тіло рве до бою Рве за поступ, щастя й волю, Він живе, він ще не вмер…» В «О, якби в дурні мені не пошитись, Щоб без свободи не міг я лишитись…» Г «Стилет чи стилос? – не збагнув. Двояко Вагаються трагічні терези…» Д «Так! Я буду крізь сльози сміятись, Серед лиха співати пісні…»

Номер слайду 12

11.На рисунку схематично зображено проблему морального вибору А комунара Андрюші Б дегенерата В доктора Тагабата Г главковерха чорного трибуналу Д теософа

Номер слайду 13

12. На ілюстрації Анатолія Базилевича зображено героїв твору А “Кайдащева сім’я” Б “Лісова пісня” В “Чорна рада” Г “Гайдамаки” Д “Енеїда”

Номер слайду 14

13. На ілюстрації Анатолія Базилевича зображено героїв твору А “Земля” Б “Чорна рада” В “Кайдашева сім’я” Г “Тіні забутих предків” Д “Хіба ревуть воли, як ясла повні?”

Номер слайду 15

14. Ілюстрація Софії Караффи-Корбут відповідає фінальній сцені твору А “Лісова пісня” Б “Мартин Боруля” В “Кайдашева сім’я” Г “Наталка Полтавка” Д “Тіні забутих предків”

Номер слайду 16

15. На портреті зображено автора твору А “Чорна рада” Б “Наталка Полтавка” В “Повість минулих літ” Г “Слово про похід Ігорів” Д “Всякому місту звичай і права”

Номер слайду 17

16. Ця скульптура Мікеланджело надихнула письменника на написання твору А “Земля” Б “Енеїда” В “Мойсей” Г “Іntermezzo” Д “Лісова пісня”

Номер слайду 18

17. На ілюстрації Василя Лопати до своїх синів звертається герой твору А “Гайдамаки” Б “Чорна рада” В “Чи не той то хміль” Г “Слово про похід Ігорів” Д “Повість минулих літ”

Номер слайду 19

18. На фото зображено режисера, який зняв фільм за мотивами твору А “Чорна рада” Б “Лісова пісня” В “Кайдашева сім’я” Г “Наталка Полтавка” Д “Тіні забутих предків”

Номер слайду 20

19. На фото зображено автора твору А “Маруся” Б “De libertate” В “Чорна рада” Г “Гайдамаки” Д “Наталка Полтавка”

Номер слайду 21

20. На фотографії зображено автора рядків А Кленусь тобі, веселий світе, Кленусь тобі, моє дитя.   Б Для нас вона в світі єдина, одна  в просторів солодкому чарі…  В На Аскольдовій могилі Український цвіт! -  Г Співочий грім батьків моїх, Дітьми безпам'ятно забутий. Д О земле втрачена, явися бодай у зболеному сні…

Номер слайду 22

Відповіді 1г, 2а, 3в, 4б, 5а, 6а, 7а, 8в, 9а, 10б, 11г, 12д. 13в, 14а, 15д, 16в, 17г, 18д, 19в, 20в

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дедюк Тетяна Вячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Касько Лілія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Українська література (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Авраменко О.М., Пахаренко В.І., Мовчан Р.В.)
Додано
14 квітня 2018
Переглядів
9298
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку