Презентація " Граматичні категорії іменника"

Про матеріал
Цей матеріал можна використати, перевіряючи знання шестикласників про граматичні категорії іменника
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Випишіть збірні іменники**. Колос, студентство, подорож, вулиця, комашня, гора, прокуратура, календар, клас, старостат. Випишіть в одну колонку іменники назви істот, в другу – неістот. Дитина , рибалка, двері, учень, одяг, рух, жінка, олівець, брат, автор, гриб, автобус. Випишіть іменники. З їхніх перших літер складеться слово. Перемога, весело, кожен, орнамент, дорога, високо, прекрасний,одяг, робота, острів, три, синій, журба, великий.

Номер слайду 5

До іменників додати загальні назви До іменників додати власні назви Село Журнал Країна Річка Дівчинка Машина "Червоний Гірник" Сергій Дніпро Київ Київ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Широка дорога стелеться від (Київ) на (Богуслав) і далі в шевченківський (край). (Вересень) уже запалив осінні (вогнища) в (ліси) і (діброви). Край широкого кам'янистого (шлях) жовто-гарячими (свічки) палахкотять молоді (тополі) та лапасті (акації), які розвиваються пізньої (весна), живуть ще літом — вишумлюють соковитим (лист).

Номер слайду 8

Гра “ Чи правда,що…” - Іменники бувають власні і загальні. - Власні іменники пишуться з великої літери. До власних іменників належать тільки імена та прізвища людей. Іменники бувають жіночого і середнього роду. Іменники змінюються за 5 відмінками. Іменник плакса належить до середнього роду. Іменник сани вживається в однині і в множині. Збірні іменники вживаються тільки в множині.

Номер слайду 9

ppt
Додано
6 липня 2019
Переглядів
1421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку