Презентація: "Грецька релігія та міфологія"

Про матеріал
Мета уроку: • дати уявлення про релігійні вірування греків, визначити особливості формування культури Давньої Греції, сформувати уявлення про давньогрецьку міфологію, описувати подвиги міфічних героїв; • розвивати вміння аналізувати історичний матеріал; • розвивати навички роботи в групі; • розвивати вміння формулювати власну думку та вміти аргументувати; • виховувати інтерес до історії та загальнолюдських цінностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфологія та релігія Стародавньої Греції.

Номер слайду 2

Міфами в Давній Греції називали перекази про походження світу, життя богів та випробування героїв. Що таке міф?

Номер слайду 3

Спочатку був Хаос. Із Хаосу виникли богиня Землі Гея та бог Неба Уран. Вони породили 12 титанів. Один із них – Кронос – захопив владу свого батька. Після цього Кронос так боявся, що його сини або доньки вчинять із ним так само, що вирішив цю проблему, зжераючи всіх своїх дітей, щойно вони народжувались. Звісно, що мати цих дітей – Рея – була не в захваті від такого підходу, тому вона вирішила врятувати наймолодшого сина Зевса. Подорослішавши, Зевс скинув батька з трону та захопив його владу. Разом із іншими богами та богинями він почав правити світом. Давньогрецький міф про походження світу

Номер слайду 4

НЕМИНУЧА ДОЛЯФатум

Номер слайду 5

Гора Олімп розташована на півночі Греції. !

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

АПОЛЛОНАполлон був сином Зевса і братом-близнюком Артеміди. Він був богом багатьох речей, включаючи сонце, музику, поезію та мистецтво. Аполлон часто грав музику для інших богів на своїй золотій лірі.…?Аполлон мав цілющу силу. Він навчав людей мистецтву медицини, тому його часто називали «Цілителем».

Номер слайду 11

АРЕСАрес - бог війни. Він був дуже жорстоким богом. Арес був сином Зевса та Гери, і він їм не сподобався. Священними символами Ареса були собака і гриф. Зазвичай він носив просочений кров’ю спис.…?У Ареса був син Ерос. Він став богом кохання.

Номер слайду 12

ГЕФЕСТСин Гери і Зевса, чоловік Афродіти. Гефест був богом кузні та вогню. Гефест мав велику кузню під вулканом. Він був ковалем для богів і виготовляв їм зброю. Пізніше він повернувся на гору Олімп, де продовжував створювати чудові предмети…?Стародавні греки вірили, що під час виверження вулкана Гефест працював над своєю кузнею.

Номер слайду 13

АРТЕМІДААртеміда була дочкою Зевса і сестрою-близнюком Аполлона. Артеміда була богинею полювання, диких тварин і місяця. Вона пересунула місяць на колісниці, запряженій оленями. Артеміда була також захисницею маленьких дітей.…?Артеміда карала всіх, хто кривдить тварин, які були для неї священними, наприклад, ведмедів і оленів.

Номер слайду 14

АФІНААфіна була дочкою Зевса. Улюблена дитина Зевса. Вона — богиня мудрості та війни. Її священними символами були сова та оливкове дерево. Афіна була покровителем мистецтв, особливо ткачів і прядильниць.…?На честь Афіни названо місто Афіни. Парфенон — її найвідоміший і найкраще збережений храм.

Номер слайду 15

ГЕРМЕСГермес був молодшим сином Зевса. Він був дуже швидким і розумним, тому Зевс вирішив зробити його гінцем. Гермес носив крилаті сандалі, які дозволяли йому швидко літати і рухатися.Інші боги довіряли Гермесу. Він був дуже розумним і відданим і був дуже хорошим переговорником.…?Багато стародавніх греків вважали, що Гермес був відповідальним за винахід алфавіту, боксу та гімнастики.

Номер слайду 16

ДЕМЕТРАДеметра була дочкою Кроноса, бога часу і віків. Вона — богиня врожаю, закону і родючості.Їй поклонялися люди, оскільки вона контролювала зростання врожаю. Якщо вона була сердита, то могла зупинити врожай, і люди голодували. У неї було багато дітей, в тому числі Персефона, богиня весни, і Аріон, який був швидким та безсмертним…?Аполлон мав цілющу силу. Він навчав людей мистецтву медицини, тому його часто називали «Цілителем».

Номер слайду 17

ДІОНІСДіоніс був сином Зевса. Він був богом вина, театру і родючості. Діоніс винайшов вино і навчив людей вирощувати виноград та мистецтву виноробства. Діоніс був добрим богом. Однак його особистість також відображала природу вина; він міг приносити радість, але й лють. …?Він один з небагатьох, хто повернув мертву людину з підземного світу.

Номер слайду 18

ГЕРАГера була дружиною Зевса. Вона була могутньою і красивою, але дуже ревнивою і марнославною. Гера була богинею шлюбу, сім'ї та народження і виступала захисницею заміжніх жінок. Священною твариною Гери був павич. Пара павичів тягнула її колісницю.…?Вона була на боці греків у Троянській війні, але Зевс став на бік троянців. Гера обдурила і відволікала свого чоловіка, так що греки взяли верх під час Троянської війни.

Номер слайду 19

МІФ «ЯБЛУКО НЕЗГОДИ»

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Комір Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хабло Наталія Ігорівна
    Грунтовний матеріал для уроку в умовах онлайн.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Самолюк Дмитро Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Коваленко Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Подольська Тамара Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Сидорук Ольга Євгеніївна
    Дякую. Дуже гарна презентація!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
24 січня 2022
Переглядів
12769
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку