Презентація гри-квесту "У пошуках Великодніх традицій"

Про матеріал
Презентація до уроку-квесту/подорожі з ядс про Великодні традиції, де Ви: - зможете дізнатись про традиції різних країн - розгадати цікаві загадки - пограти в ігри за темою тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра-квест «У пошуках Великодніх традицій»Виконала. Колєснік М. М.

Номер слайду 2

Що ж це за свято? Допоможіть Білохвостику пройти лабіринт і розгадати назву свята. Великдень

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Станція № 1 «Великобританія»

Номер слайду 5

У Великобританії святкові дні починаються за тиждень до Великодня у Вербну неділю. Тому в школах канікули. У Великдень британці обмінюються яйцями. Останнім часом прийнято дарувати яйця шоколадні або у вигляді сувенірних іграшок.

Номер слайду 6

Гра « Чим відрізняється?»( Допоможіть зайченятам знайти відмінності )

Номер слайду 7

Станція №2 «Німеччина»

Номер слайду 8

Великдень у Німеччині – це дитяче свято. Він побудований на пошуку шоколадних яєць. Їх ховають у дворі і в квартирі. А в зникненні звинувачують пасхального Зайця. Дітям потрібно знайти яйця. Для німців це свято вважається днем початку весни і початку нового, тому в багатьох селах Німеччини прийнято палити багаття, щоб у вогні згоріло все погане. А потім роздають частування.

Номер слайду 9

Гра на уважність «Філворд ». Допоможіть Мілі знайти слова вписані в квадратну сітку за 3 хвилини. За кожне знайдене слово командам надається 1 паперове яйце.

Номер слайду 10

Станція №3 «Італія»

Номер слайду 11

Великодні свята тут проходять з особливим розмахом. Всі жителі міст і сел намагаються потрапити на урочисту церемонію в Рим, де проходить святкова хода.

Номер слайду 12

Гра « Печу пасочку». Допоможи Білохвостику обчислити вирази і дізнатися, які продукти потрібні для випікання « Італійської» пасочки.

Номер слайду 13

Станція № 4 «Іспанія»

Номер слайду 14

Великдень перетворюється в Іспанії в костюмовані ходи. Учасники карнавалу одягаються в скелетів і монстрів, що туристу може нагадати Хеловін.

Номер слайду 15

Гра «Кольори Великодня»Що означають кольори крашанки?Червоний -Жовтий – Блакитний – Зелений – Чорний - радість життя, надія, любовуособлював Місяць і зорі, а в господарстві - урожай. символ неба, простору, вітру, здоров'яколір весни, пробудження природи, надії, радості буттясимвол землі, й родючості( За виконане завдання команда отримує 2 паперових яйця).

Номер слайду 16

Станція № 5 « Франція»

Номер слайду 17

Головною стравою на Великдень у Франції вважається смажене курча. Свої будинки французи прикрашають стрічками, гірляндами і дзвіночками.

Номер слайду 18

Гра « Скільки яєць сховано на малюнку?»( яка з команд швидше порахує, отримують 3 паперових яйця)

Номер слайду 19

Станція № 6 «Україна»

Номер слайду 20

У всіх християн України існують загальні традиції, пов'язані зі святом: Строгий піст, Чистий Четвер, Вербна неділя, церковна служба. В Світле Воскресіння багато українців намагаються провести свято в колі сім'ї.

Номер слайду 21

Гра «Зберемо великодній кошик»( За кожну правильну відповідь команда отримує 1 паперове яйце) Продукт із м’яса, Без якого немає свята. Білі стіни, білий дах,Заховався в ньому птах. Молоко в казан налили,Довго парили, варили,Аж поки притомилосяІ твердим зробилося.  Лиш один зубочок взяв,           Разом з хлібом пожував – Мов вогнем, язик припік. Називається … Що то за гість, що сам себе їсть?Барвисте яйце По столу котилось. З ковбасою подружилось,Біля хрону покрутилосьІ в храмі освятилось. Ковбаса. Яйце. Сир. Часник. Свічка. Писанка

Номер слайду 22

Вікторина «Хто найспритніший»( За кожну правильну відповідь команда, яка була першою отримує 5 паперових яйця.)1. Батьківщиною пасхального кролика є:а) Українаб) Франціяв) Німеччинаг) Австралія2. В якій країні головною стравою на Великдень вважається смажене курча:а) Українаб) Франціяв) Німеччинаг) Австралія3. В якій країні на Великдень прикрашають фарбованими яйцями дерева?а) Українаб) Франціяв) Німеччинаг) Великобританія

Номер слайду 23

Вітаємо переможців!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Соболь Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 вересня 2022
Переглядів
1213
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку