ГРУПИ ПРОДУКТІВ Краматорська спеціальна школа №18 Донецької обласної ради Вчитель трудового навчання Чегринець Юліана Валентинівна
Номер слайду 2
Усі продукти харчування поділяють на такі групи: Молоко і молочні продукти: до складу входять тваринний білок, кальцій, вітаміни групи В, вітамін А, жири
Номер слайду 3
М’ясо, риба, м’ясні та рибні продукти: до складу входять тваринний білок, жири, фосфор, залізо, вітаміни групи В.
Номер слайду 4
Борошно, хліб, макаронні вироби, крупи: до складу входять вуглеводи, рослинний білок, залізо, вітаміни групи В, клітковина
Номер слайду 5
Яйця: до складу входять тваринний білок, жир, фосфор, кальцій, залізо, вітамін А, вітаміни групи В.
Номер слайду 6
Жири: до складу входять жири, у вершковому маслі та маргарині – вітаміни А, D, E, в олії – вітаміни E,F/
Номер слайду 7
Овочі та фрукти: до складу входять вітаміни А,С, мінеральні речовини, клітковина.
Номер слайду 8
Цукор, мед, кондитерські вироби: до складу входять вуглеводи, в меді – вітаміни, мінеральні речовини.