Презентація гурткової роботи з хімії на тему " Ароматичні ефіри"

Про матеріал
Виступ у вигляді презентації до гурткової роботи з хімії на тему "Ароматичні ефіри"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Керівник: Зацерковний М. С., викладач хіміїНавчально-дослідницька робота«Вплив ароматичних речовин на організм людини»Лоленко Катерина. Студентка спеціалізації «Фармація»141 група

Номер слайду 2

Мета нашоїроботи : Ознайомитись із асортиментом ефірних олій.12 Вивчити вплив ароматичних речовин на організм людини

Номер слайду 3

Ефірні олії — суміш рідких ароматних летких речовин, які можна одержати з рослин шляхом (дистиляції, екстракції, пресування). Більшість ефірних олій добре розчиняється в бензині, ефірі, хлороформі, ліпідах, в оліях та інших ліпофільних речовинах, та погано — у воді.

Номер слайду 4

Застосування ефірних олій Ефірні олії та їх компоненти застосовуються переважно для ароматизації харчових продуктів, напоїв, виробів побутової хімії, у фармацевтичній промисловості, у медицині і -аромотерапії. -харчові ароматизатори; -медичні препарати, -лікарські засоби, -компоненти парфумерних та косметичних засобів, -аромотерапія, -сировина для хімічного синтезу (камфора з борнілацетату, та ін.), -а також як розчинники та ін.

Номер слайду 5

Заходи безпеки. Ефірні олії - летючі й горючі речовини з низькою температурою займання. Слід уникати вдихання парів й контакту зі шкірою при фасуванні (окрім випадків спеціального терапевтичного призначення у медицині й аромотерапії, помірного використання парфумерних продуктів). Промислове використання ефірних олій, як і інших речовин, слід здійснювати відповідно до вимог Паспортів безпеки.

Номер слайду 6

Оздоровчий ефект. Чисті ефірні масла - природні оздоровчі засоби, нетоксичні, не мають побічних ефектів, не руйнують роботи органів і систем людини. Чисті ефірні масла не містять розбавлювачів і є 100% концентрованим продуктом. Молекули ефірних масел настільки малі, що легко проникають в пори нашої шкіри, в лімфу і кров саме тому масла і володіють своїми чудодійними властивостями.

Номер слайду 7

Галузь застосування ефірних олій безмежна - ви можете ароматизувати ними ванну, додаючи у воду по декілька крапель, ароматизувати приміщення за допомогою струменевого розпилювача. При повсякденному догляді за тілом і шкірою немає надійнішого помічника, ніж ефірні олії. Косметика, до складу якої входять ефірні олії, на правду є одна з найдорожчих, але, маючи вдома колекцію різних чистих ефірних олій, Ви можете досить ефективно «вдосконалити» будь-який косметичний засіб.

Номер слайду 8

Жири й олії становлять важливий продукт харчування, застосовуються в техніці, косметиці, а також мають фармацевтичне використання.

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку