Презентація "Характеристики пам'яті"

Про матеріал
Презентація для ознайомлення з основними характеристиками внутрішніх і зовнішніх запам'ятовувальних пристроїв комп'ютера.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристики пам'яті

Номер слайду 2

Основні технічні характеристики пам'яті Основні характеристики пристроїв пам'яті: - це ємність і швидкодія. Запам’ятовувальні пристрої також характеризуються такими основними параметрами:розрядністю даних (визначається розрядністю комірки пам’яті);Біт (англ. bit) - мінімальна одиниця кількості інформації, яка дорівнює одному двійковому розряду, який може бути рівним одному з двох значень/станів (0 або 1), застосовуваних для представлення даних у двійковій системі числення. Англійською двійковий знак звучить як binary digit. Скорочено виходить bit (біт). Число бітів пам'яті ЕОМ визначається максимальною кількістю двійкових цифр, які в ній вміщуються. Число бітів даних — це кількість двійкових розрядів, в яких вони записані.

Номер слайду 3

Основні технічні характеристики пам'яті інформаційною ємністю (визначається кількістю одиниць інформації в бітах, яку ЗП може зберігати одночасно). Інформаційну ємність часто позначають через N х п, де N - кількість n-розрядних слів; п - розрядність шини даних. Так, запис значення інформаційної ємності ЗП 2 048 х 8 або 2 К х 8 означає, що ЗП може зберігати 2 048 байт або 16 384 біт;Запис 6 К x 8 означає, що ЗП може зберігати 6144 байт або 49152 біт

Номер слайду 4

Основні технічні характеристики пам'ятічасом вибірки (визначається як інтервал від моменту видачі запиту на передачу даних з пам’яті до моменту появи інформації на виході ЗП);тривалістю циклу звернення (циклу пам’яті) tц (визначається мінімально допустимим інтервалом часу між двома послідовними зверненнями до ЗП);напругою живлення Uживл;

Номер слайду 5

Основні технічні характеристики пам'ятіпотужністю енергоспоживання Рсп (визначається добутком струму споживання і напруги джерела живлення). Для деяких типів ЗП наводять два значення потужності енергоспоживання - одне для режиму звернення, коли здійснюється запис або зчитування, інше - для режиму зберігання. Потужність енергоспоживання в режимі зберігання зазвичай істотно менша від потужності енергоспоживання режиму звернення;питомою вартістю (визначається відношенням вартості ЗП до його інформаційної ємності).

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 серпня 2019
Переглядів
1423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку