Презентація "Харчова промисловість світу"

Про матеріал
Презентація з географії для 9 класу за темою "Харчова промисловість світу". Презентацію можна використовувати як для онлайн уроків так і для офлайн уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ ІІІ. Тема 6. Виробництво харчових продуктів, напоїв ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ СВІТУ

Номер слайду 2

Легка промисловість забезпечує населення тканинами, одягом, взуттям, а інші виробництва — технічними тканинами, шкірою. Чинники розміщення підприємств Сировинний. Працересурсний. Споживчийтекстильнатрикотажнатекстильнатрикотажнашвейнашкіряно-взуттєватекстильнатрикотажнашвейнашкіряно-взуттєва

Номер слайду 3

ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У СВІТІ Пригадайте, які зернові хлібні культури вирощують у різних регіонах світу. • Чи відомо вам, які продукти харчування переважають у раціоні населення різних регіонів світу?

Номер слайду 4

Харчова промисловість охоплює виробництва, що займаються переробкою продовольчої сировини й забезпеченням населення продуктами харчування.

Номер слайду 5

ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВОСТЬ- задовольняє потреби людей у продуктах харчування. Залежать: рівень життя населення, продовольча безпека держави розвинена в усіх країнах світу пов’язана із сільським, рибним господарством, морським промислом, складським господарством, які забезпечують надходження сировини Машинобудування забезпечує обладнаннм і пакувальними машинамискляна, паперова, металургійна і хімічна промисловість — тарою; поліграфічна промисловість — оформленням, реклама, транспорт і торгівля — просуванням товару Відходи виробництва використовують у сільському господарстві, легкій і фар- мацевтичній промисловості

Номер слайду 6

Інші виробництва

Номер слайду 7

Сучасні тенденції виробництва продуктів харчування у світі1) Рівень розвитку харчової промисловості та асортимент її продукції залежать від спеціалізації та потужності сільського господарства, розвитку технологій, традицій харчування;2) в розвинених країнах у великих обсягах виробляють високоякісні дорогі продукти (великий асортимент сирів, м’ясної продукції); зростає значення галузей, що забезпечують здорове харчування, а також виробництво напівфабрикатів, які звільняють від «кухонної праці»;3) в країнах, що розвиваються, галузі харчової промисловості забезпечують виробництво найбільш необхідних продуктів (борошна, круп); експортні галузі спеціалізуються на виробництві окремих найменувань (фруктові консерви, тютюнові вироби, соки), м’ясних та рибних напівфабрикатів. 

Номер слайду 8

Особливості харчової промисловостізадовольняє потреби людей у великих обсягах продукції, різного асортименту склалися потужні національні фірми і міжнародні корпорації (ТНК Nestle, Coca-Cola, Unilever («Юнілевер»)

Номер слайду 9

ЧИННИКИ РОЗМІЩЕННЯДо сировини (підприємства, які використовують малотранспортабельну сировину (що швидко псується) або великі її обсяги: цукрові, олійні, плодоовочеконсервні, маслоробні, молочноконсервні, рибні заводи. До споживача (виробництва, у яких затрати на транспортування сировини менші, ніж на перевезення готової продукції: хлібопекарська, кондитерська, молочна, пивоварна промисловість

Номер слайду 10

ЧИННИКИ РОЗМІЩЕННЯ1. На сировинну і споживча (борошномельна, м’ясна промисловість

Номер слайду 11

2. Спеціалізація за стадіями техноло- гічного процесупочаткові стадії наближені до сировиниподальші — до споживачавиробництво томатного концентрату зосереджено в с/г районах, а томатної пасти і соків — у районах споживання Чайні та чаєрозважувальні фабрики, заводи з виробництва цукру-сирцю і готового цукру, підприємства первинного та вторинного виноробства у різних місцях, навіть у різних країнах

Номер слайду 12

ГЕОГРАФІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ харчова промисловість базується на місцевій та імпортній сировиніУ Європі на власній сировині: м’ясна промисловість Данії та Німеччини, маслоробна Нідерландів і Білорусі , сироробна Швейцарії та Франції, цукрова Польщі та Великої Британії, олійна Італії та України, виноробна Франції та Іспанії. Частину ї продукції ці країни експортують. Європейські країни виробляють цукор, шоколад, каву та ін із привізної сировини — з країн, що розвиваються

Номер слайду 13

Світове виробництво цукру майже 170 млн тонн на рік, 75% цукру - із цукрової тростини, решту — із цукрового буряку. Найбільші виробники й експортери цукру: «тростинові» країни — Бразилія, Індія, Таїланд, Мексика, Гватемала, а також— Франція, Німеччина, що виробляють буряковий цукор. США, Китай, Індонезія, найбільші споживачі та імпортери

Номер слайду 14

Світове олійне виробництвопереважають пальмова і соєва олії у 2015 р. було виготовлено майже 180 млн тонн олії різних видів. Лідери з виробництва: Індонезія, Китай, Малайзія і країни ЄС. Індонезія та Малайзія - найбільші постачальники на світовий ринок пальмової олії, Аргентина і Бразилія — соєвої Канада — ріпаковоїУкраїна й Росія — соняшникової. найбільші імпортеріи олії — Індія, Китай, країни ЄС.

Номер слайду 15

Виробництво м’ясау світі зростають обсяги виробництва. У структурі виробництва переважає свинина і м’ясо птицілідерами у продукуванні м’яса є Азія, Європа і Пів нічна Америка Китай, США, Бразилія, країни ЄСНайбільшими експортерами м’ясної продукції є Австралія, Нова Зеландія, Данія, Нідерланди, США.

Номер слайду 16

Світове виробництво молока й молочних продуктів збільшується, зростає споживання в країнах, що розвиваються. США, Індія, країни ЄС, Китай, Бразиліяголовні виробники молочної продукції — компанії економічно розвинених країн, французькі Lactalis («Лакталіс») і Danone («Данон»). Lactalis є світовим лідером з виробництва сирів відомих торгових марок President, Galbani і Parmalat ( продукцію компанія виробляє у п 40 країнах, продає у 80-ти)

Номер слайду 17

Виробництво кави, чаю, какао Виробники (країни, що розвиваються) постачають первинно оброблену сировину споживачі (економічно розвинені країни) пристосовують її для власних потреб і стають потужними експортерами готової продукції (США, Велика Британія, Швейцарія, Італія, Іспанія, Нідерланди, Австрія). країни-виробники чайного листа виступають постачальниками готового чорного і зеленого чаю (Індія, Шрі-Ланка, Кенія, Китай, Індонезія)

Номер слайду 18

Виробництво винапоширене у восьми десятках країн, виробників вин Старого Світу (Європа і Близький Схід) і Ново- го Світу. Найбільшими виробниками вина є — Італія, Франція та Іспанія, які продукують близько половини його світового річного обсягу.

Номер слайду 19

Пивоварна промисловість. Лідер Китай, США, Бразилія, Німеччина, Мексика, Росія. Американські, британські, нідерландські та данські компанії контролюють світовий ринок пива ТНК Coca-Cola — найбільший виробник концентратів, сиропів і безалкогольних напоїв продукцію постачає у понад 200 країн світу.

Номер слайду 20

Запитання:1. Назвіть головні складники харчової промисловості. 2. Які чинники вливають на розміщення виробництв харчової промисловості? 3. Покажіть на карті провідні країни з виробництва цукру. 4. Які країни є найбільшими виробниками молока й молочних продуктів?

Номер слайду 21

Домашнє завдання: Прочитати §35 Відповісти на питання. Опрацювати презентацію. Виконати завдання:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Ногаль Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лисенко Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. ПАЛАМАРЧУК ЛЮДМИЛА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Рябченко Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
Додано
1 березня 2023
Переглядів
10034
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку