Презентація "Харчова промисловість України"

Про матеріал
Презентація ознайомить із харчовою промисловістю України, в чому допоможуть схеми, питання на слайдах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчова промисловість України. Виконала вчитель географії Чернівецької СШОРТІ-ІІІ ступенів №41 Мадей Г. В.

Номер слайду 2

Мета уроку:акцентувати увагу на значенні галузі;ознайомити із галузями харчової промисловості України та їх станом на сьогодні; детально опрацювати картосхеми в підручнику;навчитись правильно добирати відповіді на питання та опрацьовувати матеріал;підібрати інформацію про підприємства харчової промисловості своєї області (за бажанням).

Номер слайду 3

Місце харчової промисловостіза вартістю продукції в першій трійці галузей, а тепер лідер;частка харчової промисловості перевищила 20% реалізованої продукції;географія галузі – вся територія країни; за обсягами залучених інвестицій і часткою в загальному експорті, галузь серед лідерів;галузь має сприятливі чинники для розвитку.

Номер слайду 4

Галузі харчової промисловостіПідберіть найважливіші галузі до схеми за підручником? (9)

Номер слайду 5

Цукрова промисловість була провідна галузь харчової промисловості, за обсягами – перша в Європі;донедавна було понад 200 підприємств, тепер – тільки 40;висока собівартість вітчизняного цукру – низь конкурентоспроможність на зовнішніх ринках;діючі підприємства у лісостепу;найвища їх концентрація у Вінницькій, Хмельницькій,Тернопільській, Черкаській, Полтавській .

Номер слайду 6

Кондитерська промисловістькілька сотень підприємств по всій країні;ці підприємства найбільші споживачі цукру;в кондитерській промисловості задіяні як вітчизняні, так і міжнародні компаніїдва українські підприємства з давніми традиціями, сьогодні належать іноземним ТНК

Номер слайду 7

Борошномельно-круп’яна і хлібопекарська промисловістьпідприємства цієї галузі забезпечують деякі виробництва харчової промисловості та населення – борошном та крупами; з відходів виробляють корми для тварин;орієнтація – на сировину та споживача; по всій території України;хлібопекарська промисловість понад 300 видів виробів; повсюдно по території країни.

Номер слайду 8

М’ясна промисловість робота з картою с.184. мал.150:- наведіть приклади областей , в яких найбільші та найменші обсяги виробництва м’яса;в яких областях, найменші виробництва на одну особу, виробництва м’яса;де працюють великі м’ясокомбінати та птахофабрики?

Номер слайду 9

Молочна промисловість та олійножирова найбільші молокопереробні заводи розміщені у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Лубнах (Полт.обл.), Первомайську (Микол.обл.)працюють французські ТНК “Лакталіс” (Миколаїв, Павлоград), “Бель” (Шостка), “Данон” (Херсон, Кременчук);Україна – найбільший світовий експортер олії, вироблено 4,2 млн.тонн (більше ніж оливкової у світі – 3,2 млн.тонн) у 110 країн світу. Промисловість переробляє насіння соняшнику, сої, ріпаку, льону.

Номер слайду 10

Плодоовочева та рибна промисловістьвиробництва, які переробляють та консервуютьовочі та фрукти; сировина малотранспортабельна, тому виробництва в районах вирощування (зональна спеціалізація);- галузь має експортне значення завдяки компаніям “Нестле”, “Чумак”, “Верес”; - розвинуто рибне виробництво у портових містах, а також рибну продукцію постачають судна-заводи.

Номер слайду 11

Проблеми та перспективи розвитку. Проаналізуйте проблеми харчової промисловості та шляхи їх вирішення (на вашу думку)?Перспективи розвитку запишіть у схему.

Номер слайду 12

Закріплення вивченого. Домашнє завдання. Закріплення:відповіді по темі за слайдами запишіть у робочому зошитіДомашнє завдання: опрацювати параграф 33 підручника та підготувати проекти “Проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості України”В. М. Бойко, І. Л. Дітчук, Т. А. Гринюк, І. М. Харенко, І. В. Смаль. Географія. 9 клас . Тернопіль: видавництво: Підручники та посібники”, 2017. Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Галина Мадей
Додано
8 травня 2020
Переглядів
2171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку