Номер слайду 16
“ЧОРНИЙ” список Канцерогенними визнані консерванти Е211-Е213, а Е221-Е224 і Е226 можуть викликати розлад кишківника. Людям із слабким шлунком не рекомендується вживати продукти, що містять добавки Е322 і Е338-Е341. Алергікам не рекомендується споживати продуктів харчування, в яких містяться Е 131,Е132, Е160,Е210, Е214 Е217, Е230, Е231, Е232, Е239, Е311-Е313,Е951. В астматиків Е102, Е107, Е122-Е124, Е155, Е211-Е214, Е2117, Е221-Е227 можуть викликати напади. Людям, чутливим до аспірину, не рекомендується Е107, Е110, Е122-Е124, Е155, Е214, Е217. Вагітним жінкам не рекомендується вживати продукти харчування, які містять Е233. Розлад травлення можуть викликати Е338-Е341, Е407, Е450, Е461, Е463, Е465, Е466. Небажані для маленьких дітей харчові добавки Е249, Е262, Е310-Е312, Е320, Е514, Е623, Е626-Е635.