Наші кроки: 1.Опрацювали та проаналізували матеріал з даної теми. 2.З’ясували склад та походження харчових добавок, мету їх застосування. 3.Провели анкетування. 4.Обґрунтували згубну дію харчових добавок на організм людини. 5.Дослідили вплив харчових добавок на біологічний об’єкт. 6.Зробили рекомендації щодо здорового харчування.
Харчові добавки використовуються з метою: збереження поживних властивостей харчових продуктів; надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду; збільшення терміну зберігання харчових продуктів; полегшення технологічної обробки продовольчої сировини; здешевлення та скорочення технологічного процесу.
“Їсти чи не їсти? Ось у чому питання…” Фахівці різних країн не сформулювали єдиної думки щодо шкідливості чи безпечності тієї чи іншої ”єшки”. Експерти схиляються до висновку, що саме використання харчових домішок призводить до хімічного забруднення організму. Адже середньо статичний споживач з’їдає за рік три кілограми хімічних речовин.
Пам’ятка споживача - Беріть з собою список заборонених і дозволених Е-добавок ідучи в магазин. - Не купляйте продукти тривалого зберігання. - Намагайтеся НЕ вживати щоденно консервовані продукти, ковбаси та копченості. - Не купуйте продукти, які містять більше 3-х синтетичних Е добавок. - Відмовтеся від солодкої газованої води, бульйонних кубиків, готових соусів і супів. - Не купуйте продукти з неприродно яскравим забарвленням. - Не захоплюйтеся чіпсами, хрусткими хлібцями та крекерами. - Добре промивайте водою екзотичні фрукти перед вживанням.