Презентація "Харчові добавки" до уроку хімії в 11 класі на тему: "Роль хімії у розв’язанні продовольчої проблеми"

Про матеріал
Матеріал можна використати в 11 класі під час вивчення теми " Роль хімії у розв’язанні продовольчої проблеми"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

харчові добавки

Номер слайду 2

Ви – те, що ви їсте Актуальність проблеми. Останнім часом вийшло стільки суперечливих публікацій та телевізійних програм на тему харчових добавок з індексом «Е», що розібратися у цьому питанні непросто, хоча потрібно.

Номер слайду 3

Наші кроки: 1.Опрацювали та проаналізували матеріал з даної теми. 2.З’ясували склад та походження харчових добавок, мету їх застосування. 3.Провели анкетування. 4.Обґрунтували згубну дію харчових добавок на організм людини. 5.Дослідили вплив харчових добавок на біологічний об’єкт. 6.Зробили рекомендації щодо здорового харчування.

Номер слайду 4

Ми дізнались: Харчові добавки - це група природних або синтетичних речовин, які спеціально додають до продовольчої сировини, напівфабрикатів або готових продуктів з метою надання їм певних якісних показників.

Номер слайду 5

Харчові добавки використовуються з метою: збереження поживних властивостей харчових продуктів; надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду; збільшення терміну зберігання харчових продуктів; полегшення технологічної обробки продовольчої сировини; здешевлення та скорочення технологічного процесу.

Номер слайду 6

“Їсти чи не їсти? Ось у чому питання…” Фахівці різних країн не сформулювали єдиної думки щодо шкідливості чи безпечності тієї чи іншої ”єшки”. Експерти схиляються до висновку, що саме використання харчових домішок призводить до хімічного забруднення організму. Адже середньо статичний споживач з’їдає за рік три кілограми хімічних речовин.

Номер слайду 7

Вплив харчових добавок на організм людини -серцево-судинні захворювання; -розлади шлунку; -печінки; -нирок; -алергія; -гіперактивність; -на генетичну та імунну системи.

Номер слайду 8

Пам’ятка споживача - Беріть з собою список заборонених і дозволених Е-добавок ідучи в магазин. - Не купляйте продукти тривалого зберігання. - Намагайтеся НЕ вживати щоденно консервовані продукти, ковбаси та копченості. - Не купуйте продукти, які містять більше 3-х синтетичних Е добавок. - Відмовтеся від солодкої газованої води, бульйонних кубиків, готових соусів і супів. - Не купуйте продукти з неприродно яскравим забарвленням. - Не захоплюйтеся чіпсами, хрусткими хлібцями та крекерами. - Добре промивайте водою екзотичні фрукти перед вживанням.

Номер слайду 9

Головний принцип правильного харчування – обираючи ті чи інші продукти, слід пересвідчитись у тому, що ми отримаємо достатню кількість важливих поживних речовин для підтримання оптимального здоров’я та забезпечення доброго самопочуття.

ppt
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку