Презентація на тему: "Негативні наслідки незбалансованого харчування. Харчові добавки".

Про матеріал
Формувати уявлення про негативні наслідки незбалансованого харчування, ознайомити із поняттям «харчові добавки» та їхньою дією на організм людини; сприяти формуванню в учнів стійких переконань щодо пріоритету збалансованого харчування як основної умови фізичного розвитку в підлітковому віці; розвивати аналітичне мислення, спостережливість, здоров’язбережувальні харчові звички; виховувати потребу в оволодінні спеціальними знаннями, вміннями і навичками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Негативні наслідки незбалансованого харчування. Харчові добавки. Підготувала вчитель основ здоров'я Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 Федорченко Людмила Василівна

Номер слайду 2

Вправа «Мозковий штурм»Назвіть помилки у харчуванні сучасних людей. Які хвороби вони можуть спричинити?Що таке збалансоване харчування?

Номер слайду 3

Збалансоване харчування

Номер слайду 4

Незбалансоване харчування – причина багатьох захворювань. Надмірне вживання продуктів тваринного походження, солі. Нестача жирів рослинного походження, калію, кальцію. Надмірне вживання жирів, цукру, висококалорійних продуктів при недостатній руховій активності, недостатнє вживанняовочів, фруктів, круп. Харчування переважно бутербродами, надмірне вживання жирної їжі, продуктів швидкого харчування. Хвороби серцево-судинної системи. Діабет, ожиріння. Хвороби органів травлення. Відмова від калорійних страв. Анорексія

Номер слайду 5

Харчові добавки – це спеціальні природні або синтезовані речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псуванню продукту під час зберігання. Харчові барвники. Підсилювачі смаку. Цукрозамін-ники Консерванти. Прянощі

Номер слайду 6

У Європейському співтоваристві класифіковано 296 харчових добавок{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Позначення харчових добавок. Найменування. Призначення. E100–E182 Барвники. Підсилюють або відновлюють природний колір продукту. E200–E299 Консерванти. Продовжують термін зберігання продуктів, захищаючи їх від мікробів, грибів, бактеріофагів. Стерилізаційні хімічні добавки для припинення процесу визрівання вин, дезінфектанти. E300–E399 Антиокислювачі (антиоксиданти, антиокисники)Захищають продукт від окислювання, напр. від гіркнення жирів і як наслідок — від зміни кольору. E400–E499 Стабілізатори та загусники. Стабілізатори зберігають досягнену консистенцію; загусники підвищують в’язкість продукту. E500–E599 Емульгатори. Створюють однорідну суміш фаз, що не змішуються, напр. води й олії. E600–E699 Підсилювачі смаку й аромату. Підсилюють смак і аромат. E900–E999 Піногасники. Перешкоджають або зменшують утворення піни.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Безпечні харчові добавки Куркумін (Е100)Хлорофіл (Е 140)Каротин(Е160)Кармін (Е 120)

Номер слайду 9

Саморефлексія. Вправа «Незакінчене речення»1. Зробіть власний висновок: «Незбалансоване харчування шкідливе тому що…….»2. Продовжіть фразу : «Сьогодні на уроці я……»

Номер слайду 10

Опрацювати §10 ст. 44-46. Провести вдома перевірку продуктів харчування на наявність у їх складі харчових добавок. Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
1685
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку