Презентація § 8. Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою. 6 клас

Про матеріал
до підручника Основи здоров'я. 6 клас . Т.Є. Бойченко, І.П. Василашко,С.В. Василенко та ін. — К. : Генеза, 2014.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 8. Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Чому додержання чистоти й охайності важливі для здоров’я?Пригадай. Дізнаєшся про складові особистої гігієни;Особливості догляду за шкірою тіла; Засоби особистої гігієни. У цьому параграфі:

Номер слайду 3

У давньогрецькій міфології Гігієя — богиня здоров’я. На зображеннях богиню обвиває змія, як символ мудрості, святості та чистоти. Змія кусає того, хто порушує закони Гігієї. Особиста гігієна — це додержання вимог і правил заради збереження власного здоров’я і працездатності. Вона спрямована на профілактику хвороб, створення сприятливих умов для життя і гарного самопочуття.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У підлітковому віці потові залози функціонують активніше, ніж у дитинстві. Шкіра швидше забруднюється, створюються сприятливі умови для розмноження бактерій, знижуються захисні властивості шкіри, може з’явитися неприємний запах, зокрема під пахвами. Щоб уникнути проблем, пов’язаних із забрудненням і захворюваннямишкіри, треба додержуватися навичок особистої гігієни.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Якщо після користування милом, кремом, гелем відчуваєшсвербіж шкіри, виникає почервоніння, набряк, негайно припиникористуватися цим засобом і розкажи про це дорослим. Виконуючи всі гігієнічні поради, завжди будеш охайним таматимеш привабливий вигляд. Це не тільки корисно для здоров’я,а й сприяє впевненій поведінці, підвищенню самооцінки.

Номер слайду 12

Особиста гігієна під час занятьфізичною культурою та спортом. ПЕРЕД ЗАНЯТТЯМВзувати спортивне взуття. Добирати спортивний одяг відповідно до рухової активності. Для занять гімнастикою чи бігом вибирати спортивний одяг із тканин, що добре поглинають вологу, і шкарпетки з натуральнихниток.

Номер слайду 13

Особиста гігієна під час занятьфізичною культурою та спортом. ПІД ЧАС ЗАНЯТТЯВитирати піт паперовими серветкамиабо чистим особистим рушником. Пити воду.

Номер слайду 14

Особиста гігієна під час занятьфізичною культурою та спортом. ПІСЛЯ ЗАНЯТТЯПід час прийняття душу використовувати особисті мочалку, рушники (різні для тіла і ніг), захисну шапочку для волосся, гумові капці. Не носити спортивне взуття цілийдень, перевзуватися. Якщо немає можливості прийняти душ, то можна скористатися вологими серветками. Після заняття переодягатися в чистийодяг.

Номер слайду 15

ПІДСУМКИЩоденне додержання основних правил особистої гігієни — запорука здоров’я. Якщо займаєшся фізичною культурою та спортом, слід знати й додержуватися правил особистої гігієни під час занять. Усі засоби особистої гігієни добирати індивідуально, відповідно до віку. Користуватися тільки власними предметами особистої гігієни.

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПрочитайте § 8. Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою. Робота у зошиті: Склади пам’ятку «Правила особистої гігієни» з урахуванням особистих потреб. Виконайте тест за посиланням

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ціпотан Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Макарова Наталія Феліксівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
5652
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку