Презентація "Харчування і здоров'я" 6 клас НУШ

Про матеріал
Презентація до уроку у 6 класі НУШ на тему: "Харчування і здоров'я", містить інформацію про вітаміни, важливість енергетичному їжі, мікроелементів, макроелементів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 8 ТЕМА: Харчування і здоров’я Про здоров’я треба дбати,вітаміни споживати,огірочки і морквинки,апельсини й мандаринки.І тоді, повір, умитьперестанеш ти хворіть.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ІНФОГРАФІКА

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вітаміни – речовини необхідні для життя людини, її росту та розвитку.Існує багато вітамінів. Для зручності їх позначать латинськими літерами. A, B, C, D.

Номер слайду 6

Я – вітамін А. Сприяю росту, допомагаю зберегти добрий зір і міцні зуби.rrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 7

Я – вітамін B. Дуже потрібний для розумової і фізичної праці, а ще я – покращую апетит.

Номер слайду 8

Я – вітамін С. Запобігаю застуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту.

Номер слайду 9

А я – вітамін D. Зміцнюю кістки, нігті та зуби.

Номер слайду 10

А чи є продукти, які шкідливі для здоров’я?Звичайно!І їх дуже багато.

Номер слайду 11

Жувальні цукерки, «чупа-чупси», різнокольорові драже - це все шкідливі продукти. Вони містять багато цукру, хімічні добавки і фарбники, які дуже небезпечні для дитячого організму

Номер слайду 12

Чіпси, газовані напої, шоколадні батончики – містять гіганську кількість калорій в поєднанні з хімічними добавками, фарбниками і ароматизаторами. Це все дуже шкідливо.

Номер слайду 13

А скільки разів на день треба їсти?Необхідно дотримуватись режиму харчування. Це означає, що їсти треба 3 – 5 разів на день. А я вранці не люблю снідати та і часу не вистачає…А це – даремно!Сніданок – найважливіший у харчуванні. Він забезпечує школярів енергією для навчання.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Поради корисного харчування. Не переїдай. Навчись правильно готувати їжу. Дотримуйся режиму харчуванняЇж різноманітну їжу.

Номер слайду 16

А як це «різноманітна» їжа?Різноманітна їжа – це коли ти вживаєш не тільки м’ясні продукти або молочні, а коли в твоєму раціоні є продути всіх груп: м’ясні, молочні,овочі, фрукти, крупи.

Номер слайду 17

А як правильно готувати їжу?Користь страви залежить від способу її приготування. Замість смаженої картоплікраще їсти варену, печену або тушковану. А я чула, що найкориснішими є страви приготовлені у пароварці. Вони легкі та зберігають багато вітамінів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

І пам’ятайте…Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо, щоб жити

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПерейдіть за QR-кодом. Ознайомтеся з інформацією і намалюйте інфографіку про поживні речовини та джерела їх надходження2. Робота з таблицею калорійності{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Поживнаречовина. Джерело надходження

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Івашків Лариса Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Івашків Лариса Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
2396
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку