Презентація "Харчування і здоров'я" 6 клас НУШ

Про матеріал
Презентація до уроку у 6 класі НУШ на тему: "Харчування і здоров'я", містить інформацію про вітаміни, важливість енергетичному їжі, мікроелементів, макроелементів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 8 ТЕМА: Харчування і здоров’я Про здоров’я треба дбати,вітаміни споживати,огірочки і морквинки,апельсини й мандаринки.І тоді, повір, умитьперестанеш ти хворіть.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ІНФОГРАФІКА

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вітаміни – речовини необхідні для життя людини, її росту та розвитку.Існує багато вітамінів. Для зручності їх позначать латинськими літерами. A, B, C, D.

Номер слайду 6

Я – вітамін А. Сприяю росту, допомагаю зберегти добрий зір і міцні зуби.rrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 7

Я – вітамін B. Дуже потрібний для розумової і фізичної праці, а ще я – покращую апетит.

Номер слайду 8

Я – вітамін С. Запобігаю застуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту.

Номер слайду 9

А я – вітамін D. Зміцнюю кістки, нігті та зуби.

Номер слайду 10

А чи є продукти, які шкідливі для здоров’я?Звичайно!І їх дуже багато.

Номер слайду 11

Жувальні цукерки, «чупа-чупси», різнокольорові драже - це все шкідливі продукти. Вони містять багато цукру, хімічні добавки і фарбники, які дуже небезпечні для дитячого організму

Номер слайду 12

Чіпси, газовані напої, шоколадні батончики – містять гіганську кількість калорій в поєднанні з хімічними добавками, фарбниками і ароматизаторами. Це все дуже шкідливо.

Номер слайду 13

А скільки разів на день треба їсти?Необхідно дотримуватись режиму харчування. Це означає, що їсти треба 3 – 5 разів на день. А я вранці не люблю снідати та і часу не вистачає…А це – даремно!Сніданок – найважливіший у харчуванні. Він забезпечує школярів енергією для навчання.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Поради корисного харчування. Не переїдай. Навчись правильно готувати їжу. Дотримуйся режиму харчуванняЇж різноманітну їжу.

Номер слайду 16

А як це «різноманітна» їжа?Різноманітна їжа – це коли ти вживаєш не тільки м’ясні продукти або молочні, а коли в твоєму раціоні є продути всіх груп: м’ясні, молочні,овочі, фрукти, крупи.

Номер слайду 17

А як правильно готувати їжу?Користь страви залежить від способу її приготування. Замість смаженої картоплікраще їсти варену, печену або тушковану. А я чула, що найкориснішими є страви приготовлені у пароварці. Вони легкі та зберігають багато вітамінів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

І пам’ятайте…Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо, щоб жити

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПерейдіть за QR-кодом. Ознайомтеся з інформацією і намалюйте інфографіку про поживні речовини та джерела їх надходження2. Робота з таблицею калорійності{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Поживнаречовина. Джерело надходження

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Коханова Ольга Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Івашків Лариса Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Івашків Лариса Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
6843
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку