Презентація до уроку у 6 класі НУШ на тему: "Харчування і здоров'я", містить інформацію про вітаміни, важливість енергетичному їжі, мікроелементів, макроелементів
§ 8 ТЕМА: Харчування і здоров’я Про здоров’я треба дбати,вітаміни споживати,огірочки і морквинки,апельсини й мандаринки.І тоді, повір, умитьперестанеш ти хворіть.
Номер слайду 2
Номер слайду 3
ІНФОГРАФІКА
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Вітаміни – речовини необхідні для життя людини, її росту та розвитку.Існує багато вітамінів. Для зручності їх позначать латинськими літерами. A, B, C, D.
Номер слайду 6
Я – вітамін А. Сприяю росту, допомагаю зберегти добрий зір і міцні зуби.rrrrrrrrrrrrrrrr
Номер слайду 7
Я – вітамін B. Дуже потрібний для розумової і фізичної праці, а ще я – покращую апетит.
Номер слайду 8
Я – вітамін С. Запобігаю застуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту.
Номер слайду 9
А я – вітамін D. Зміцнюю кістки, нігті та зуби.
Номер слайду 10
А чи є продукти, які шкідливі для здоров’я?Звичайно!І їх дуже багато.
Номер слайду 11
Жувальні цукерки, «чупа-чупси», різнокольорові драже - це все шкідливі продукти. Вони містять багато цукру, хімічні добавки і фарбники, які дуже небезпечні для дитячого організму
Номер слайду 12
Чіпси, газовані напої, шоколадні батончики – містять гіганську кількість калорій в поєднанні з хімічними добавками, фарбниками і ароматизаторами. Це все дуже шкідливо.
Номер слайду 13
А скільки разів на день треба їсти?Необхідно дотримуватись режиму харчування. Це означає, що їсти треба 3 – 5 разів на день. А я вранці не люблю снідати та і часу не вистачає…А це – даремно!Сніданок – найважливіший у харчуванні. Він забезпечує школярів енергією для навчання.
Номер слайду 14
Номер слайду 15
Поради корисного харчування. Не переїдай. Навчись правильно готувати їжу. Дотримуйся режиму харчуванняЇж різноманітну їжу.
Номер слайду 16
А як це «різноманітна» їжа?Різноманітна їжа – це коли ти вживаєш не тільки м’ясні продукти або молочні, а коли в твоєму раціоні є продути всіх груп: м’ясні, молочні,овочі, фрукти, крупи.
Номер слайду 17
А як правильно готувати їжу?Користь страви залежить від способу її приготування. Замість смаженої картоплікраще їсти варену, печену або тушковану. А я чула, що найкориснішими є страви приготовлені у пароварці. Вони легкі та зберігають багато вітамінів.
Номер слайду 18
Номер слайду 19
Номер слайду 20
І пам’ятайте…Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо, щоб жити
Номер слайду 21
ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПерейдіть за QR-кодом. Ознайомтеся з інформацією і намалюйте інфографіку про поживні речовини та джерела їх надходження2. Робота з таблицею калорійності{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Поживнаречовина. Джерело надходження