Правильне харчування юних футболістів трохи відрізняється від рекомендованого харчування для дітей такої ж віковій категорії. У юних спортсменів, як правило, більш раціональний і швидкий обмін речовин, ніж у звичайних однолітків. Діти, які активно займаються спортом з підвищеною руховою активністю (а саме таким і є футбол), відчувають великі фізичні та емоційні навантаження.
Перш за все, це продукти, що містять білки. Нежирне відварене м’ясо, краще яловичина, курка, варені яйця . Жирного м’яса краще уникати, так як це зайве навантаження на печінку. З молочного оптимальний сир, також нежирний – надійне джерело білка і кальцію для організму. Корисний кефір, ряжанка, нежирна сметана.
Не бажано вживати груші, сливи та деякі схожі, також курага і чорнослив, які володіють або проносним, або кріпильних ефектом для шлунка. Ці фрукти також бажано вживати після тренувань та ігор. Оптимальним фруктовим набором для футболіста є яблука, апельсини, банани. Кавун і диня гарні для заповнення водного балансу.