Презентація "ХХІІІ зимові Олімпійські ігри у Південній Кореї"

Про матеріал

Презентація вмющує матеріал про ХХІІІ зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї. Висвітлюються олімпійські об'єкти, де проходили змагання з п'ятнадцяти видів спорту, емблема, талісман та медалі. Оприлюднюється склад Олімпійської збірної України та участь харків'ян Олександри Назарової і Максима Нікітіна в цій Олімпіаді.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХХІІІ зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї

Номер слайду 2

Зимові Олімпійські ігри відбудуться в   Пхенчхані з 9 по 25 лютого 2018 року. Пхенчхан - повіт на Сході країни і популярний гірськолижний курорт. Він знаходиться в 180 км від корейської столиці (Seoul). У повіті розташовані близько сотні схилів заввишки понад 1000 метрів. Центром Олімпіади стане комплекс «Альпензия». Тут пройдуть змагання зі стрибків з трампліну, біатлону, лижних гонок, бобслею, слалому та інших видів спорту. Пхенчхан двічі ставав кандидатом на проведення зимових ігор, а, точніше, у 2010 і 2014 роках. Хоча пощастило лише з третьої спроби, адже про те, що місто стане центром Олімпіади, було вже офіційно відомо і оголошено 6 червня 2011 року Міжнародним олімпійським комітетом.

Номер слайду 3

Олімпійські об’єкти. На Олімпійському стадіоні «Альпензиї» відбудуться урочистості з відкриття та закриття змагань. У курортному місті Каннин пройдуть змагання з керлингу, хокею, фігурного катання, шорт - треку. В околицях Каннина розташоване Олімпійське селище. На стадіоні в містечку Чунбон відбудуться змагання з швидкісного спуску, а в Бугван Фенікс Парку - з фрістайлу та сноубордингу.

Номер слайду 4

Парк для стрибків з трампліну «Альпензія»Це сучасний комплекс трамплінів з трибунами, розрахований на 60000 глядачів.

Номер слайду 5

Центр санних видів спорту «Альпензія»Саночні, бобслейні та скелетонні траси. 

Номер слайду 6

Гірськолижний курорт «Енпхен» Це багатопрофільний курорт, на території якого відбудуться змагання за такими напрямами, як слалом, бобслей, спринт та сноуборд. 

Номер слайду 7

Місто Каннин. Це льодовий палац. Тут відбудуться змагання з швидкісного бігу на ковзанах, фігурного катання та хокею.

Номер слайду 8

Спортивна арена Університету Квандон. Цей комплекс призначений для хокейних ігор і розрахований на 8000 чоловік.

Номер слайду 9

Гірськолижний стадіон «Чунбон»Тут пройдуть змагання з швидкісного спуску, супер - гіганту та гірськолижної комбінації. Споруда розрахована на 18000 глядачів. 

Номер слайду 10

Емблема ХХІІІ білої Олімпіади. Офіційна емблема Олімпіади нехитра, виразна і швидко відкладається в пам'яті вболівальників. Вона являє собою чотири прямі лінії, з'єднані у вигляді незавершеного квадрата. Кожна з цих ліній символізує три гармонійних елемента: небо, землю і людину. Другий символ виконаний у формі п'ятикутної зірки, символізує дві зимові стихії – сніг і лід. Примітно, що в логотипі Олімпіади - 2018 використані традиційні для Південної Кореї кольори, такі як жовтий, чорний, синій, червоний і зелений. За словами президента МОК Жака Рогге, більш вдалого поєднання елементів національної культури він давно не бачив, адже створена емблема допомагає вникнути в світогляд корейського народу і відкрити для себе щось нове.

Номер слайду 11

Талісман Олімпіади. При виборі талісмана організатори прагнули зв'язати його з народною міфологією. В результаті на цю роль ідеально підійшов білий тигр, що символізує в південнокорейських казках силу, довіру та захист від зла. Колір талісмана також асоціюється із зимовими видами спорту, а назва має глибокий сенс. Ім'я тигра «Сухоранг» можна розділити на дві частини, перша з яких «Sooho» дослівно перекладається, як «захист». Друга частина «rang» означає тигр і тісно перекликається з однойменним видом народної музики в провінції, де розташований Пхенчхан..

Номер слайду 12

Змагання. На Зимових Олімпійських іграх розіграють 102 комплекти нагород. В Олімпіаді візьмуть участь 92 країни. Змагання пройдуть із восьми льодових дисциплін (бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг) та із семи лижних (гірськолижний спорт, сноубординг, фрістайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство).

Номер слайду 13

Символічне позначення зимових видів спорту 

Номер слайду 14

МедаліВ основі дизайну нагород - мотиви національної культури Кореї. Стрічки медалей виготовлені з використанням традиційних тканин і містять написи, виконані шрифтом хангиль (корейська абетка). На лицьовій стороні медалі – діагональні лінії, які символізують історію Олімпійських ігор і прагнення учасників до перемоги, на зворотній – певна спортивна дисципліна. Медалі будуть упаковані у вишуканий корпус з дерев’яною обробкою, де своє відображення знайшли елементи корейської архітектури, храмів і будинків в сільській місцевості.

Номер слайду 15

Пам’ятна монета від НБ України. Національний банк України випустив пам’ятну монету номіналом 2 гривні, яку присвятив важливій події у світовому спортивному житті - зимовим Олімпійським іграм, що проходитимуть в південнокорейському місті Пхенчхан з 9 лютого 2018 року. Монету введено в обіг 10 січня 2018 року. Вона належить до серії «Спорт».

Номер слайду 16

Олімпійська збірна України. На попередніх шести зимових Іграх українці взяли лише сім нагород - два золота, одне срібло і чотири бронзи. Із Солт – Лейк - Сіті та Ванкувера команда повернулася без медалей.

Номер слайду 17

Склад команди. Біатлон. Юлія Джіма, 27 років,Віта Семеренко, 32 роки,Валя Семеренко, 32 роки,Олена Підгрушна, 31 рік,Анастасія Меркушина, 23 роки,Ірина Варвинець, 25 років, Дмитро Підручний, 26 років,Артем Прима, 30 років,Сергій Семенов, 29 років,Володимир Семаков, 32 роки,Артем Тищенко, 24 роки. Лижні гонки. Валентина Шевченко, 42 роки,Тетяна Антипенко, 36 років,Марина Анцибор, 30 років,Олексій Красовський, 23 роки,Андрій Орлик, 19 років. Сноубординг (гігантський паралельний слалом)Аннамарі Данча, 27 років. Скелетон. Владислав Гераскевич, 19 років. Владислав Гераскевич почав займатися скелетоном у 2014 році.Іван Ковбаснюк

Номер слайду 18

Склад команди. Фристайл (аеробіка)Олександр Абраменко, 29 років,Ольга Полюк, 30 років,Анастасія Новосад, 24 роки,Лижне двоборство. Віктор Пасічник, 25 років. Гірськолижний спортІван Ковбаснюк, 24 роки,Ольга Книш, 22 роки. Санний спорт. Антон Дукач, 22 роки,Андрій Мандзій, 29 років,Олександр Оболончик, 26 років,Роман Захарків, 27 років,Олена Шхумова, 24 роки. Фігурне катання. Ярослав Паніот, 20 років,Анна Хниченкова, 23 роки,Олександра Назарова, 21 рік, Максим Нікітін, 23 роки

Номер слайду 19

Участь харків’ян в зимовій Олімпіаді 2018 року. Олександра Назарова народилася 30 листопада 1996 року в Харкові. У 2014 році розпочала навчання у Харківській державній академії фізичної культури. На початку кар'єри Олександра Назарова займалася одиночним катанням. Згодом тренер Галина Чурілова поставила її у пару з Максимом Нікітіним. Головним досягненням пари на юнацькому рівні була срібна нагорода на перших юнацьких Олімпійських іграх, що відбулися 2012 року в Інсбруку. У кінці сезону 2012 - 13, після турніру в Мілані, Галина Чурілова запропунувала їм перейти під керівництво Олександра Жуліна та Олега Волкова, та переїхати в Москву, для подальшого спортивного розвитку.

Номер слайду 20

Максим Нікітін і Олександра Назарова. У сезоні 2014 - 15 спортсмени дебютували на дорослому рівні. Пара вперше стала чемпіонами України, а також виграла бронзові нагороди на чемпіонаті світу серед юніорів. Свій перший чемпіонат Європи вони завершили одинадцятими, а чемпіонат світу сімнадцятими. Перед початком сезону 2016 - 17 завершили роботу з Олександром Жуліним та перейшли під керівництво Ігоря Шпільбанда. На чемпіонаті України 2016 року здобувають чемпіонство після року перерви. На чемпіонаті Європи 2017 року встановлюють особистий рекорд в оригінальній програмі, довільній програмі та сумі загалом, завершивши змагання на 9 місці. Через тиждень пара стає чемпіонами зимової Універсіади 2017 року..

Номер слайду 21

Максим Нікітін. Максим Нікітін народився 5 жовтня 1994 року в Харкові. У 2012 році розпочав навчання у Харківській державній академії фізичної культури.

Номер слайду 22

1994 рік, м. Ліллегамер, Норвегія. Золото фігуристки Оксани Баюл. Бронза біатлоністки Валентини Цербе

Номер слайду 23

1998 рік, м. Нагано, Японія. Срібло Олени Петрової

Номер слайду 24

2006 рік, м. Турин, Італія. Бронза біатлоністки Лілії ЄфремовоїБронза фігуристів Руслана Гончарова та Олени Грушиної

Номер слайду 25

2014 рік, м. Сочі, Росія. Віта Семеренко,бронза в спринті (біатлон)Олена Підгрушна. Юлія Джима. Валя Семеренко

Номер слайду 26

Золото в жіночий естафеті з біатлону. Побажаємо успіхів нашим спортсменам на ХХХІІІ зимових Олімпійських іграх в Пхенчхані

Номер слайду 27

Дякую за увагу !

pptx
Додано
24 вересня 2018
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку