Презентація "Олімпійські чемпіони незалежної України"

Про матеріал

Презентація розкриває поняття "Олімпійський чемпіон", знайомить школярів із Олімпійськими чемпіонами незалежної України, які проявили чудеса майстерності і наполегливості в таких видах спорту як спортивна та художня гімнастика.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спортивна гімнастика. Художня гімнастика. Олімпійські чемпіони незалежної України

Номер слайду 2

Визначення поняття “Олімпійські чемпіони”Олімпійські чемпіони України - виключно ті українські спортсмени, що вигравали золоті медалі на найпрестижніших спортивних змаганнях - Олімпійських іграх сучасності та мають безпосередній стосунок до України. Сьогодні ми познайомимося з Олімпійськими чемпіонами незалежної України, які проявили чудеса майстерності і наполегливості в таких видах спорту як спортивна та художня гімнастика. Назвемо імена тих чемпіонів, які здобули перемогу у складі незалежної команди України. Незалежною наша країна стала у 1991 році, а окремою командою олімпійці України почали свій виступ у 1996 році.

Номер слайду 3

26 літні Олімпійські ігри. Це були 26 літні Олімпійські ігри, які відбулися в Атланті (США) у 1996 році. На честь українських олімпійців тричі піднімався прапор і лунав гімн України. Троє наших співвітчизників – Лілія Олександрівна Подкопаєва, Рустам Халімджанович Шаріпов і Катерина Олегівна Серебрянська заставляли українців одночасно плакати, радіти і пишатися своїми героями.

Номер слайду 4

Лілія Олександрівна Подкопаєва. Лілія Олександрівна Подкопаєва – народилася 15 серпня 1978 року в Донецьку. Виховувалася мамою і бабусею. Почала займатися спортивною гімнастикою з самого раннього дитинства. З п'яти до восьми років тренувалася тричі на день. У 2001 році з відзнакою закінчила Київський інститут фізкультури за фахом «тренер - викладач». В 2002 році вступила до Донецького державного університету управління на відділення менеджменту. У 1996 році на Олімпійських іграх в Антанті (США) виборола олімпійське золото в абсолютній першості і у вільних вправах. Має державні нагороди. Завдяки таланту і винятковій працьовитості Лілія Подкопаєва стала володаркою 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей. І це тільки на міжнародних змаганнях.

Номер слайду 5

Лілія Олександрівна Подкопаєва

Номер слайду 6

Катерина Олегівна Серебрянська. Катерина Олегівна Серебрянська народилася 25 жовтня 1977 року в Сімферополі в родині спортсменів. Батько - Серебрянський Олег Васильович - майстер спорту з футболу, мати Серебрянська Любов Овсіївна - майстер спорту з гімнастики. Художньою гімнастикою дівчинка почала займатися з 4 років. Спочатку займалася у Палаці піонерів та школярів у Сімферополі, потім – у спортивному товаристві «Колос». З 1989 року – член товариства «Динамо». Під керівництвом заслуженого тренера України Серебрянської Л. О.(своєї мами) Катя здобула першу перемогу в десятирічному віці на турнірі «Олімпійські надії України». У 1999 році закінчила Харківський національний інститут фізичної культури та спорту. Кандидат наук з фізичного виховання та спорту (2004). У 1996 році на Олімпійських іграх в Антанті (США) виборола олімпійське золото в індивідуальній першості.

Номер слайду 7

Катерина Олегівна Серебрянська

Номер слайду 8

Рустам Халімджанович Шаріпов. Рустам Халімджанович Шаріпов (народився 2 червня 1971 року в Душанбе) - український гімнаст, дворазовий олімпійський чемпіон. Народився в Таджикистані, мешкав і тренувався у Харкові. На Олімпіаді в Барселоні Шаріпов здобув золоту медаль у командній першості, виступаючи за Об'єднану команду. На Олімпіаді в Атланті, виступаючи вже за Україну він виграв золото у вправах на паралельних брусах. Крім того, в складі збірної України, Рустам отримав також бронзу в командній першості. Був чемпіоном світу і двічі чемпіоном Європи. Проживає в США.

Номер слайду 9

Рустам Халімджанович Шаріпов

Номер слайду 10

28 літні Олімпійські ігри. XXVIII літні Олімпійські ігри — проходили з 13 по 29 серпня 2004 в Афінах, Греція, на олімпійському спортивному комплексі імені Спиридона Луїса. Головною спортивною ареною Олімпіади був Олімпійський стадіон OAKA. В змаганнях брали участь 10 625 спортсменів з 201 країни. Загалом було розіграно 301 комплект нагород в 28 видах спорту. Ігри відвідало 3 875 479 глядачів. Відзначився на цих іграх український гімнаст Валерій Володимирович Гончаров.

Номер слайду 11

Валерій Володимирович Гончаров. Валерій Володимирович Гончаров народився 19 вересня 1977 року в Харкові. Займався спортом із 6 років. У свій час закінчив Харківський державний інститут фізичної культури, згодом Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. У 2004 році на 28 літніх Олімпійських іграх в Афінах (Греція) єдиний із команди гімнастів виборов олімпійське золото у вправах на паралельних брусах. Нагороджений державними орденами за заслуги перед Батьківщиною.

Номер слайду 12

Валерій Володимирович Гончаров

Номер слайду 13

31 літні Олімпійські ігри. XXXI Літні Олімпійські ігри, відбувались з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо – де - Жанейро (Бразилія). Це перші Олімпійські ігри, які проходили в Південній Америці. Незабутнім для мільйонів вболівальників став виступ українського спортсмена Олега Юрійовича Верняєва у змаганнях з гімнастики.

Номер слайду 14

Олег Юрійович Верняєв. Олег Юрійович Верняєв народився 29 вересня 1993 року в м. Донецьк. Має 13 золотих, 11 срібних і 10 бронзових нагород. У 2016 році на 31 літній Олімпіаді у Ріо – де – Жанейро (Бразилія) виборов золоту медаль у вправах на паралельних брусах.

Номер слайду 15

Олег Юрійович Верняєв

Номер слайду 16

Пишаймося ними!Як бачимо, тільки на трьох Олімпіадах (1996, 2004, 2016 років) українські гімнасти піднімалися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. П’ять разів лунав гімн України, сповіщаючи всьому світу про наші здобутки. П'ять Олімпійських чемпіонів із спортивної та художньої гімнастики! Багато це чи мало?! Вам судити! Але пам’ятайте про те, що ви дізналися сьогодні тільки про два види спорту, а їх у рази більше. Протягом року ви дізнаєтеся про Олімпійських чемпіонів з легкої атлетики, фехтування, стрільби, стрибків на батуті тощо.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 вересня 2018
Переглядів
9936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку